В средата на декември миналата година бяхме изненадани от появата на официална снимка на „Last Days in the Desert”, за който дотогава не бяхме чували, въпреки че е с интересна тематика и с участието на голяма звезда, което ще рече, че е присъствал в новините и би трябвало да сме го засичали. Разбира се, неведнъж се е случвало да бъдем изненадвани така, а гарантирано ще се случва и в бъдеще, така че не си го слагаме на сърце – важното е веднъж като се усетим, да не оставяме филма да ни „избяга” отново.

Last Days in the Desert” е дело на режисьора Родриго Гарсия („Things You Can Tell Just by Looking at Her”, „Mother and Child”, „Албърт Нобс”) и е с участието на Юън Макгрегър, който изпълнява две роли – на Исус Христос и на Дявола. Филмът разказва за 40-дневните пости на Исус в пустинята, където той се бори с Дявола за съдбата на обикновено семейство, изпаднало в тежка ситуация.

Отзивите на критиката след фестивалния показ на „Last Days in the Desert” са предимно положителни, като най-много похвали отиват за актьорския състав, воден от Макгрегър (който се справял чудесно, когато говори със себе си), както и за визията на филма, която е дело на трикратния носител на „Оскар” Еманюел Любецки. Споменава се, че действието е по-бавничко, но за нас това не е проблем.

За съжаление, спекулацията/желанието ни за представяне на Исус като луд човек с разделение на личността не се сбъдва, но доколкото разбираме, той не е представен като някакво недосегаемо божествено проявление, а като обикновен човек, който се изправя пред своите вътрешни демони, което също е голям плюс. Определено бихме искали да гледаме филма.

 Юън Макгрегър и Тай Шеридън

Кийран Хайндс и Айелет Зурер

плакат на Last Days In The Desert

Режисьор и сценарист на „Last Days in the Desert” е Родриго Гарсия („Things You Can Tell Just by Looking at Her”, „Mother and Child”, „Албърт Нобс”), а в ролите са Юън Макгрегър, Кийран Хайндс, Тай Шеридън, Айелет Зурер и Сюзън Грей.

Американската премиера е 13 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *