Бяхме се зарекли пред самите себе си, че следващия път, когато пишем за „Заклинанието 2” на Джеймс Уан, няма да хейтим. Сега, изправени пред дебютиралия наскоро нов трейлър, смятаме да удържим на обещанието си, но единствените чувства, които изпитваме към филма (и в голяма част към предшественика му), са с отрицателен знак и просто няма какво да кажем, освен да припомним за какво става дума и да ви представим трейлъра.

Заклинанието 2” разказва за напълно нов случай от архивите на реално съществуващата двойка доста уважавани изследователи на паранормални явления Едуард и Лорейн Уорън, изиграни от Вера Фармига и Патрик Уилсън. Този път те заминават за Лондон (годината е 1977), за да помогнат на самотната майка Пеги Ходжсън, нейните четири деца и най-вече на малката дъщеря Джанет, всички те тормозени от зловещ дух.

Вижте трейлъра, а след него може да прочетете обяснение на режисьора Джеймс Уан как „Заклинанието 2” се различава от първия филм.

Този трейлър е още по-лош от предишния – скука и клише до клишето. Знаем, че обещахме да не хейтим, но просто искахме да го има за протокола. Ето и споменатото изявление на Джеймс Уан:

Смятам, че сетингът във Великобритания придава на филма различен привкус. Структурно в известна степен той имитира първия филм, но локацията и културните различия му дават различна миризма, различен вкус… [Филмът] е самостоятелен само по отношение на това, че случаят е различен, но имаме тематично продължение, което идва от развитието на героите на Ед и Лорейн Уорън, които бяха изградени в първия филм. Някой би могъл да гледа единствено „Заклинанието 2” и той ще има смисъл. В това отношение е напълно самостоятелен филм.

Вижте и два постера.

плакат плакат на Заклинанието 2

Режисьор на „Заклинанието 2” („The Conjuring 2”) е Джеймс Уан, а в ролите са Вера Фармига, Патрик Уилсън, Франсис О’Конър, Лорън Еспозито, Патрик МакАули, Бенджамин Хай, Мария Дойл Кенеди, Саймън Дилейни, Франка Потенте, Саймън МакБърни и други.

Премиерата е 10 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *