Super Bowl рекламата на „10 Cloverfield Lane” на Дж. Дж. Ейбрамс

от на 2016-02-09
 

10 Cloverfield Lane

Знаем какво си мислите: в минута и половина трейлър не се разбира абсолютно нищо за този филм (извън очевидната връзка с „Cloverfield” заради заглавието), какво остава за 30-секунден спот. Да, кратката реклама на „10 Cloverfield Lane” не предлага големите отговори, които търсите, но си заслужава да я видите, защото все пак предлага малки подробности. Разбираме как точно героинята на Мери Елизабет Уинстед попада в бункера на Джон Гудман и Джон Галахър-син, виждаме малко от света отвън, чуваме и животински рев, доста напомнящ този на чудовището от „Cloverfield”.

Аха-аха да зърнем и самото чудовище. Познавайки Дж. Дж. Ейбрамс, който е продуцент на филма, едва ли ще го видим в реклама, но може да ни подразнят с някой друг крайник или силует. От друга страна, ако (както се очертава) „10 Cloverfield Lane” е свързан с „Cloverfield” и действието се развива преди, след или по време на събитията в него, какъв е смисълът да крият чудовище, което вече сме виждали? Както винаги, ще почакаме и ще видим.

Отново прилагаме първия официален постер, тъй като го бяхме добавили като ъпдейт в последната новина и е възможно да сте го пропуснали.

плакат

Режисьор на „10 Cloverfield Lane” е Дан Трактенбърг, а сценарият е дело на Матю Стюкън, Джош Кембъл и автора на „Камшичен удар” Деймиън Чазел. Дж. Дж. Ейбрамс е продуцент наравно с Брайън Бърг. В ролите са Джон Гудман, Мери Елизабет Уинстед и Джон Галахър-син.

Премиерата на филма е 11 март 2016.

коментари
 
Отговорете »

 
 • heinrich
  2016-02-09 at 18:24

  Може това да е мама в новия филм 😉
  Все пак в първия филм това беше отрочето 😉

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-02-09 at 19:17

  Ако пък се окаже, че няма грам общо с „Кловърфийлд“, ще е чудесно тролене от страна на Ейбрамс 😀

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2016-02-09 at 19:31

  Абе, този дали няма да се окаже по-добър от първия?

  Отговор

 • heinrich
  2016-02-09 at 21:03

  Узумакчо
  Ако е такова троолене от чича ти не вервам да се пробва, защото просто после ще го разкостят..

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-02-09 at 21:27

  Да бе, ебавам се предимно :) Иначе „Чудовищно“ е чудесен монстър/дизастър-флик и не вярвам този да го надмине.

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2016-02-10 at 01:24

  Този ще е по-изпипан като филм, може би по-изчислен. Онзи беше хаотично впечатляващ. Интересно каква ще е връзката.

  Отговор

 • heinrich
  2016-02-10 at 11:00

  И с двама ви съм съгласен. Чудовищно е един чудесен филм, който за мен има само един минус. Не трябваше да го правят found footage…
  Аз пък се надявам да го знадмине, ама както се пее, а дано, ама надали….

  Отговор

 • Тихомир
  2016-02-10 at 14:32

  След като имаме Джон Гудман в бункер, може и друго чудовище да не видим, той ни е достатъчен. Всичко друго може да е просто загатнато, какво се случва отвън или какво тези в бункера си мислят, че се случва.

  След месец ще видим за какво иде реч. Аз залагам, че допирните точки с „Чудовищно“, който ми е мега любим, ще са минимални и няма да е в графата продължения.

  Отговор

 • Пламен
  2016-02-10 at 19:34

  ХАХ, Режисьор еДан Трактенбърг. който преди допреди 2-3 години правеше в Тубата ревюта на филми и игри. Негово е и едно няколкоминутно клипче вдъхновено от Portal игрите.

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2016-02-10 at 19:47

  Дееба, а ние какво правим? 😕

  Отговор

 • krack in black
  2016-02-10 at 21:39

  В ТЕБ НИ Е НАДЕЖДАТА.

  Отговор

 • heinrich
  2016-02-11 at 10:15

  Тихмомире:
  Между другото си абсолютно прави и дори филма само да има няколко допирни точки с Кловърфийлд, може да стане един доста оригинален и качествен трилър.

  Абе аз се чудя откъде ми е почнат тоя пич. 😉

  Да, ето го и клипчето:

  https://www.youtube.com/watch?v=4drucg1A6Xk

  Между другото е изключително оригинално, интелигентно и добре направено. Пича поне тук има доста оригинален подход и стил.
  Надявам се да не са му се месили и да го е запазил и тук.
  П.С. Между другото изгледайте филмчето, наистина си заслужава.

  Отговор

 • Дринов
  2016-02-11 at 16:21

  За всякакви връзки с предишния филм: http://cloverfieldclues.blogspot.bg/

  Отговор

 • 2016-05-07 at 01:02

  не знам какво да кажа… тоя филм ме отнесе. веднага изхвърча за годишния топ.

  Отговор

 • Ивайло
  2016-05-07 at 13:50

  Гледах го на кино, като преди това бях гледал само един трейлър. Наистина ми се искаше да го харесам, но третата арка развали един почти перфектен трилър. Цялата част с голямото разкритие накрая можеше да бъде направена доста по-дискретно, както в Signs примерно. CGI Джон Гуудман също ме издразни доста.

  Отговор

  • 2016-05-07 at 15:06

   каква трета арка? третият act, ако имаш предвид, то това беше едно от най-работещите неща във филма.

   Толкова яки неща има, че трябва да му измислим някакво ревю. Ти къде го гледа на кино?


  • Ивайло
   2016-05-07 at 16:43

   Акт, да, не знам защо написах арка. Ще се оправдая, че имам изпити и от две седмици ми се пържи мозъка от преговаряне. Уча в Шотландия иначе, преди месец го завъртяха за две седмици по кината.

   Иначе доста големи проблеми имаше за мен. Няма да навлизам в спойлери, но решенията на Джон Гуудман след като направи едно определено нещо бяха доста out of character. Нямаше и много яснота относно обицата – от това, следователно, цялата мотивация на героите се крепеше на предположения. Начина по които геройнята на Мери Елизабет Уинстед се справи с всичко след като се измъкна ми дойде прекалено абсурден и ненужен. Молотов човече… Колко по-добър щеше да е филма без последните 10 минути?

   СПОЙЛЕРИ
   Представи си този край – Уинстед излиза на повърхността. Задира скафандъра си някъде и осъзнава как на въздуха му няма нищо. Спокойна, че най-трудното вече е минало, влиза в колата. Опитва се да прихване радио сигнал. Успоредно с това, докато тя е заета да наглася радиото, на хоризонта се появява ufo-то, бълващо газ. End credits.
   Примерно. Филма е изграден толкова прецизно, а се срутва за точно десет минути.


  • Liubo Ursiny
   2016-05-08 at 10:12

   @ Ивайло:

   I can see where you going. Реално бих се изкефил също и на такъв финал. Първата част свърши доста минорно, докато тази беше малко по-bring it on, bitches към края. А и очаквах, че третата част също ще е с други персонажи, но това може би сега ще се промени. Поне тривията в IMDB твърди, че третата част ще свърже 1 и 2 по-сериозно: „Although they take place in the same universe, the film has no apparent connections to Cloverfield (2008). However, producer J.J. Abrams has stated that the studio has a plan to tie the two films, as well as possible future films in the franchise, together.“


 • 2016-05-07 at 17:40

  СПОЙЛЕРИ

  всъщност самият екшън ти се е сторил твърде „като на кино“ ли? на мен ми дойде супер. цял филм чаках някакво избухване. продължение на оцеляването, on another fucking level. последният кадър беше страхотен. : )

  Отговор

 • Ивайло
  2016-05-07 at 21:36

  СПОЙЛЕРИ
  Избухването си го имаше (буквално) преди появата на извънземните и на мен ми беше повече от достатъчно, въпреки че и с това имах малки проблеми(главно заради начина по които се стигна до там). Абсолютно нищо не дава повод за тоналната промяна. Филма прекарва по-голямата си част като камерен трилър, последните минути унищожават изградената кохерентност. Next level оцеляването можеше да е само загатното и щеше да е в пъти по-елегантно като завършек. Даже щяха да спестят пари от cgi-я. Иначе финалният кадър и мен ме изкефи, просто вече имах лош вкус в устата.
  За мен първите два акта са за 9 с малко уговорки, резолюцията е за 7 с много такива.

  Отговор

 • 2016-05-08 at 00:03

  Е, те са си два филма в един. Имаш конфайнд спейс трилър с ейлиън инвейжън. Идеята е била такава. Аз съм ок, а и се връзва чудесно с първия. За него какво мислиш?

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2016-05-08 at 09:59

  СПОЙЛЕРИ (duh?!)

  Супер филм! Бункерът и хаховият Хауърд ми напомни малко ”War of the worlds“ с Том Крус и момента с мазето и Тим Робинс. Мааааааалко рязко „свързаха“ нещата с първия филм, но пък работеше за филма, защото дотогава темпото беше по-бавно. Looking forward to part 3: Houston!

  8/10

  Отговор

Коментирайте