Kubo and the Two Strings

Вчера научихме една много добра новина (която за съжаление все още не можем да споделим) по повод доста очаквана високопрофилна „stop-motion” анимация, което ни подсети, че все още не сме представяли първия пълен трейлър на „Kubo and the Two Strings”, който дебютира миналата седмица.

Kubo and the Two Strings” е най-новият „stop-motion” проект на абсолютните магьосници от Laika (отговорни за прекрасните „Коралайн”, „ПараНорман” и „Кутийковците”), който ни отвежда в изпълнения с мистика и чудеса свят на древна Япония. В центъра на историята е младият Кубо, който, въоръжен със своя магичен шамисен, се отправя на опасно пътешествие, за да спаси семейството си и света от зъл дух, който той самият призовава по невнимание.

Първият тийзър, така да се каже, само открехна скромна вратичка, през която да видим какво можем да очакваме от света на Кубо, докато настоящият пълен трейлър не само отваря порта към него, но ни вкарва вътре с неподражаем замах. Гледайте внимателно и не се разсейвайте дори и за секунда!

https://www.youtube.com/watch?v=p4-6qJzeb3A

Не искаме да преиграваме, но според нас „Kubo and the Two Strings” изглежда невероятно – струва ни се, че Laika са надминали себе си. Винаги сме били почитатели на изключително трудното изкуство на „stop-motion” анимацията и приемаме доста тежко случаите, в които големи проекти ни подминават, но ако този не дойде на голям екран, няма да го преживеем.

Сега ви предлагаме пълния официален синопсис, а след него може да видите няколко снимки и три character постера.

плакат

плакат

плакат

В тази епична фентъзи приказка, добродушният Кубо (Арт Паркинсън) води скромен живот, разказвайки приказки на хората от родното му крайбрежно селце накрай света. Но кроткото му съществуване е нарушено, когато по невнимание призовава дух от миналото, който се спуска от небесата, за да подхване отново вековна вендета. Принуден да бяга, Кубо обединява сили с Маймуна (Чарлийз Терън) и Бръмбар (Матю Маконъхи) и се отправя на вълнуващо пътешествие да спаси света и да разкрие мистерията около неговия загинал баща – най-великия самурай, когото светът някога е познавал. С помощта на магическия си музикален инструмент шамисен, Кубо трябва да се бори с богове и чудовища, сред които Лунния крал (Рейф Файнс) и злите близначки Сестрите (Руни Мара), за да отключи тайните на своето наследство, да се събере със семейството си и да реализира съдбата си да бъде герой.

Като режисьор на „Kubo and the Two Strings” дебютира президентът на Laika Травис Найт, който е работил като аниматор във всичките филми на студиото до момента. Ролите озвучават Арт Паркинсън, Чарлийз Терън, Рейф Файнс, Матю Маконъхи, Руни Мара, Джордж Такей, Кари-Хироюки Тагава, Бренда Вакаро и други.

Премиерата е 19 август 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

  1. Ма тва е някъв много тунингован stop-motion бе, ако изобщо е. Май не са надминали себе си, а не са (на)себе си. 😉

  2. Ауууу – и са си осигурили една от най-великите песни на George Harrison – While My Guitar Gently Weeps 😀
    Прекрасно-вдъхновяващо! 😀 😀 😀

  3. Дам, изглежда много яко!
    Някой гледал ли е „Кутийковците“? Чувам сквернословия, че не е добър. :/

  4. Аз съм го гледала – прекрасен е! („Кутийковците“)
    Bla = куку-nerd 😀
    Ама не се сети какво слушаш, докато не ти казах, налЕ?! Ха!

  5. Няма да повярваш, но именно това първо написах, докато коментирах горе – че най съм се изкефил на аранжимента по „Бийтълс“ в трейлъра… ама го изтрих, за да не изглежда претенциозно 😀

  6. На Матю гласът обаче колко е характерен :D. Не е много подходящ за озвучаване май. Иначе изглежда интересно, но не очаквам да ме впечатли кой знае колко (подозирам следване познати формули откъм storytelling).

  7. Да, мене Маконъхи ме изкара от филма (в случая – от трейлъра) с гласа си. Иначе други забележки нямам, изглежда и звучи чудесно.