Чуйте част от саундтрака на „Батман срещу Супермен“

от на 2016-02-06
 

Бен Афлек и Хенри Кавил

Скорошният международен трейлър на епиката „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ не предложи кой знае какво, но за сметка на това пооправи тона на амбициозния проект, вдъхновен от комиксите на DC, възстановявайки позаглъхналия hype. Oнзи ден пък пореден мърчъндайз цъфна в интернет – чрез промоция на Dr. Pepper можеш да грабнеш бонус: отстъпка от цената на билет или комиксова предистория в 5 части. Детайлите за кампанията са в официалния сайт на напитката, а визиите са сравнително никакви:

Батман срещу Супермен - Dr. Pepper

Батман срещу Супермен - Dr. Pepper

Батман срещу Супермен - Dr. Pepper

Meждувременно подготовката на мокрия nerd-сън в две части „Justice League“, за който последно писахме тук, е напреднала и снимките може би ще стартират през пролетта. Из него ще се развихрят не само Кал-Ел и Брус Уейн, но също и цялата основна плеяда техни партньори в битката срещу злото – Aquaman, The Flash, Cyborg и др. Режисьорът Зак Снайдър разкри наскоро, че те ще бъдат само загатнати в „Батман срещу Супермен“, който ще дебютира следващия месец. Покрай приближаващата му премиера бяха пуснати онлайн фрагменти от работата на Xaнc Цимър и Том „Junkie XL“ Холкенборг, които са отговорни за музикалните мотиви съответно на Супермен и Батман. Ето и кратки сегменти от композициите им „Their War Here“ и „Men Аre Still Good“:

http://www.youtube.com/watch?v=AU9R9TyaLvk

…като коментарът ни е в общи линии положителен, но все пак ще уточним: тракът на Цимър всъщност е вариация на темата на Зод от „Човек от стомана“, в което няма нищо лошо, тъй като харесваме саундтрака на въпросния филм, макар да ни се иска да чуем какво ново този (надценен – поне според част от екипа ни) композитор ще предложи в предстоящия блокбастър.

От друга страна, композицията на Xoлкенборг е прилична, въпреки че е по-малко catchy, oтколкото ни се щеше, особено като вземем предвид бомбастичния, агресивен, алтернативен и забиващо запомнящ се звук на четвъртия „Лудият Макс“. Именно покрай впечатленията ни от екшъна на Джордж Милър очаквахме мотивът да е по-електронен и индустриален, а не толкова класически – по този начин не само би паснал допълнително на портфолиото на датчанина, но и на самия образ на Прилепа от Готам.

Е, ще почакаме още малко, преди да узнаем доколко нотите на „Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта“ („Batman v Superman: Dawn Оf Justice“) са в синхрон с визията му. Припомняме, че премиерата е на 25-ти март, а в ролите са Бен Афлек (Брус Уейн), Хенри Кавил (Кал-Ел), Джеси Айзенбърг (Лекс Лутър), Гал Гадот (Даяна Принс), Рей Фишър (Виктор Стоун), Джеръми Айрънс (Алфред Пениуърт), Даян Лейн (Марта Кент), Ейми Адамс (Лоис Лейн), Лорънс Фишбърн (Пери Уайт), Джейсън Момоа (Артър Къри), Тао Окамото (Мърси Грейвс), Холи Хънтър (сенатор Финч), Джефри Дийн Морган (Томас Уейн), Лорън Коън (Марта Уейн) и Майкъл Шанън (генерал Зод).

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте