Green Room

There’s a bad moon on the rise.

Hope you got your things together.
Hope you are quite prepared to die.

След като мина с изключителен успех по редица престижни фестивали (в това число Торонто и Сънданс), в края на април очакваният с голямо нетърпение кървав трилър „Green Room” на Джеръми Солние („Blue Ruin”) ще се появи и на редовен показ. В тази връзка, A24 са се захванали доста сериозно със задачата да убедят широката публика, че филмът си заслужава – преди около две седмици „подготвиха сцената” с ефектния и красноречив, но постен откъм представяне на историята първи тийзър, а сега вадят „тежката артилерия” с пълен нецензуриран трейлър, който вече дава по-добра представа за това, което ни очаква.

В случай, че не сте запознати, „Green Room” е с участието на Антон ЙелчинИмоджен Путс и големия Патрик Стюарт и разказва за пънк-рок група, която получава ангажимент в забутан клуб в гористите покрайнини на Орегон, където стават свидетели на зловещ акт на насилие от страна на нео-нацистка банда, предвождана от страховития собственик на клуба Дарси Бенкър (Стюърт). Групата се затваря в зелената стая на заведението, за да обмисли плана си за действие, когато е нападната от Бенкър и подчинените му, които са готови на всичко, за да заличат всички свидетелства за извършеното от тях престъпление.

 
Чудесно! Само един проблем имаме с този трейлър и той е, че Патрик Стюарт няма кой знае какво присъствие – можеха поне да оставят заплашителната му реч от тийзъра. Струва ни се, че щеше да си пасне с цялостния тон и с конкретната версия на Bad Moon Rising.

Не изглежда като „Green Room” да открива топлата вода – такъв тип истории сме гледали под една или друга форма безброй пъти. Но повечето отзиви, на които попаднахме, са за това как филмът е изключително свеж в подхода си към познатите ни елементи и за разлика от обикновено, героите му са пълнокръвни, интересни и взимат интелигентни решения, което прави кървавия сблъсък далеч по-зловещ и напрегнат.

Вижте и един нов, съвсем не лош постер.

плакат

Сценарист и режисьор на „Green Room” е Джеръми Солние („Blue Ruin”), а в ролите са Антон Йелчин, Имоджен Путс, Патрик Стюарт, Алия Шоукат, Калъм Търнър, Джо Коул, Марк Уебър, Кай Ленъкс, Ерик Еделстайн, Мейкън Блеър и други.

Филмът ще може да бъде видян в ограничен брой киносалони от 15 април, а в широко разпространение тръгва две седмици по-късно – на 29 април. Да се надяваме, че ще го видим и у нас.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *