Southbound

Ако ни следите редовно, досега би трябвало да ви е станало ясно, че доста си падаме по фантастика и хоръри. Също така, вероятно знаете, че си падаме и по антологии (и малко ни е писнало от тези, свързани с големи градове, както и от по-социално ориентираните). Комбинацията от двете винаги ни изпълва с голям кеф, дори и крайният резултат да не е нещо специално.

Точно затова с удоволствие и с известни очаквания, тъй като филмът беше представен с голям успех на изминалия фестивал в Торонто, обръщаме поглед към „Southbound” – фантастична/хорър антология, събираща голяма част от творческия екип, стоящ зад трилогията „V/H/S”. Филмът разказва взаимно преплитащите се ужасяващи истории на група хора, които пътуват по простиращ се през (сякаш) безкрайна пустош самотен път, принудени да се изправят пред най-големите си страхове и мрачни тайни.

Вижте първия трейлър, който идва по повод наближаваща премиера в началото на февруари.

Трудно е да се прецени качеството на цялата антология само по един трейлър, но съдейки по отзивите и по това, което виждаме, „Southbound” ще бъде стабилен представител на жанра и на формата. Най-малкото оставаме с впечатление за „high production values”, което си е сериозен плюс в днешно време, когато голяма част от хорър филмите са в нискобюджетния спектър.

Сега ви предлагаме идейния първи постер на филма, както и малко повече подробности за сюжета.

плакат

На една запустяла пътна отсечка няколко изморени пътника – двама мъже, бягащи от миналото си, група на път към следващия си ангажимент, мъж, борещ се да се прибере вкъщи, брат, търсещ отдавна загубената си сестра, и семейство на почивка – са принудени да се изправят пред най-лошите си страхове и най-мрачните си тайни във взаимно преплитащи се истории на ужас и разкаяние.

Режисьори на „Southbound” са квартетът Radio Silence („Devil’s Due”), Роксан Бенджамин („Faults”), Дейвид Брукнър („The Signal”) и Патрик Хорват („The Pact II”). В ролите са Кейт Биън, Мат Бетинели-Олпин, Чад Вилела, Кристина Песик, Лари Фесенден, Хана Маркс, Натали Лав и други.

Филмът ще може да бъде видян в ограничен брой киносалони от 5 февруари, а от 9 ще е на VOD.

Southbound

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Изглежда интересно, не го бях чувал :Д
    Щом ще са взаимносвързани, има надежда. Аз след „A Christmas Horror Story“ се влюбих в този подход за поднасяне на антология. Толкова плавно и в същото време интересно се беше получило.
    Надявам се и тук да станат нещата… Само за Хорват съм леко скептичен да не преебе нещата, че The Pact II си беше уникална боза, а той с друго много не може да се похвали така или иначе :Д