The Get Down

Докато се чудим кое ще излезе първо – „Kung Fu” или биографичния филм за Елвис Пресли (ако въобще…), Баз Лурман е готов с новата оригинална поредица, специално за Netflix. Проектът „The Get Down”, обявен през февруари 2015, е разработван като идея от прочутия австралиец в продължение на почти десетилетие. Негов съавтор е Шон Райън. Първият сезон се състои от 13 едночасови епизода, а продуценти са  Sony Pictures Television. Поредицата се рекламира като „митична сага за това как Ню Йорк, на ръба на финансовия банкрут, ражда хип-хопа, пънка и диското”.

http://www.youtube.com/watch?v=zejyzr5vW3A

It’s all sooo 70’s! Живо, цветно, изпълнено с музика, емоции, различни страсти и… леееко дългичко… Може би сме свикнали с по-кратки рекламни форми, но 3-те минути Лурман-есенция ми идват малко по-ненужно-подробни – като за първи поглед. А то че ще има за какво да се разказва, е ясно – фокусът на филма е върху „града на градовете” на ХХ век, Ню Йорк. Той е съкрушен, изпълнен с насилие, умира. Изоставени на произвола на съдбата, една група тийнейджъри от Южен Бронкс „пазят гърбовете си” един на друг, въоръжени с вербални игрички, импровизирани (танцови?) стъпки, няколко фокуса и разноцветни спрей-флакони. Историята ги превежда къде ли не – от Бронкс към артистичната сцена на Сохо, от CBGBs до Studio 54, а после и до стъклените кули на току-що построения Световен търговски център. Едни хлапета успяват да променят града, а всъщност и света… завинаги.

Част от ролите са разпределени между дебютантите Яхия Абдул-Матийн II и Мамуду Атие, участват още Шамейк Мур („Dope”), Джъстис Смит, Херизен Гардиола, Джейдън Смит, Тремайн Браун-мл., Джими Смитс, Скайлън Брукс („Southpaw”) и Джанкарло Еспозито. Поредицата все още няма премиерна дата, но е един от множеството сериали, представяни от Netflix през 2016 – знаете, втори сезон на „Daredevil”, а също и на „Grace and Frankie”, „Fuller House”, както и едно „кралско” предложение „The Crown”, за което предстои да ви информираме. За момента не сме сигурни как точно „The Get Down” ще ни се подреди в общия „сериален” пъзел, но при положение, че носи подписа на любимеца ни Баз Лурман – ясно е, че ще се гледа (вече има Netflix на българска територия!)!

The Get Down

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Четох за това още преди доста време, оптимист съм като цяло, но ще видим дали тия сериали за музикалния бизнес (февруари излиза Vinyl, знаем и за Empire) няма да дойдат в повече. Във всеки случай, налице е тенденция в телевизионната продукция.

  2. То за някои неща телевизията е не само по-тенденциозният, но и чисто по-практичният начин да се разкаже дадена история. Ако имаш налице качествен криейтив, форматът не пречи, а помага.

  3. Така е, да, аз исках да кажа, че донякъде се засичат темите (хайде, да са тематични кръгове, но все пак) на определен брой вървящи по едно и също време сериали. В смисъл, както миналата година по отношение на филмите се оказа „шпионска“, така и тази в телевизията ми се струва, че ще мине под знака на сериали, засягащи музикалния бизнес.

  4. В индустрията се знае кой какви заглавия готви в близко бъдеще и обикновено покрай даден тренд всички продуценти започват да кръжат като лешояди… или като хиени, та затова и често имаме близки по тема/поджанр заглавия. Понякога това е полезно – конкуренцията те кара да си по-добър, от което печелят както компаниите (финансово), така и зрителите (entertainment-oво). 🙂

  5. Като цяло „Empire“ не може да се конкурира дори и с „Дързост и красота“ по тъпотия, така че остава само „Vinyl“, а съдейки по това, което сме виждали до момента като терйлър и знаем за него, ще е жистока конкуренция.