Откакто е публикувана творбата на Джон Льо Каре „The Night Manager” се говори за екранизацията ѝ: по едно време е имало идея Сидни Полак да режисира по сценарий на Робърт Таун („Chinatown”); през 2009 година компанията на Брад Пит „Plan B” придобива правата върху романа, но проектът така и си остава нереализиран. В осъществяването на мечтите се намесва ВВС и за радост на почитателите на добрите шпионско-детективски сюжети, историята няма да бъде „набутана” в ограниченията на един пълнометражен филм, а ще й се предоставят цели шест епизода.

Том Хидълстън

Когато преди повече от година споменахме за проекта и ангажимента на Том Хидълстън и Хю Лори в него, все още не бяхме сигурни кой кой ще е, но фактите са следните: в ролята на агент Джонатан Пайн от MI6 ще влезе Том Хидълстън, а преследваният търговец на оръжие Ричард Ропър ще бъде Хю Лори. Двамата до такава степен са се „вживяли” в персонажите, че Лори продължавал да се обръща към Хидълстън с „Пайн”, дори в имейлите, които си разменят. „Доста сме се смели по този повод”, споделя Хидълстън.

Любопитен детайл е избора на „началник” на агент Пайн – без да се придържат към романа, в телевизионната поредица той ще си има шефка (Оливия Колман) и тъй като актрисата споделила с екипа, че е бременна, вместо да правят повторен кастинг, авторите са решили да „адаптират” ролята като за бъдеща майка… Снимките са били организирани в много стегнат и интензивен график в продължение на 75 дни, като екипът е обиколил Мароко, Майорка, Швейцария и Лондон.

Поредицата „The Night Manager” ще бъде излъчена във Великобритания и в мрежата на AMC през април. Един от изпълнителните продуценти е синът на Льо Каре – Саймън Корнуел, друг от екипа с подобни задължения е Стивън Гарет („Eastern Promises”), който описва историята като „трилър-версия на ‘bromance’”.

Междувременно премиерата на „I Saw the Light” с участието на Хидълстън е отложена за месец март 2016 с идеята филмът да не се „изгуби” сред множеството заглавия в сезона на наградите. Пък и самият актьор не е бил свободен за промоцията му, поради снимачните ангажименти с „The Night Manager” и „Kong: Skull Island”. Наскоро след приключването им той ще влезе отново в ролята на Локи за „Thor: Ragnarok”.

За да придобиете поне бегла представа как ще изглежда сериала, открийте кадрите от него, съчетани в страхотната ВВС-мозайка от предстоящи телевизионни заглавия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Това звучи доста добре. А Оливия Колман разбива (заедно с Дейвид Тенант) в „Броудчърч“, така че нямам никакви притеснения относно изпълнението – много добра актриса е и не виждам как ще обърка ролята.