Люк Евънс

Наближава британската премиера на „High Rise” – екранизацията по едноименния роман на Джеймс Г. Балард „Оргия на разрушението” на Бен Уийтли и Том Хидълстън, която продължаваме да очакваме с нетърпение, въпреки смесените отзиви, които получи от фестивалния си показ през есента на миналата година – и рекламната кампания на филма почва да се раздвижва.

В средата на миналия месец видяхме първия му тийзър трейлър и няколко отлични постера, а сега получаваме няколко нови снимки, както и нов идеен, минималистичен постер във формат, отговарящ на името на филма. Вижте!

Джеръми Айрънс

Сиена Милър

High-Rise

плакат

Лондон, 1975. Луксозен жилищен небостъргач се извисява над Темза. Господстващ над околния пейзаж, той е наречен просто „High Rise”, а самият му адрес представлява знак за изключителност. Най-новият му обитател е Робърт Лейнг, амбициозен млад доктор, съблазнен от стила на живот и високите технологии, които предлага небостъргачът.

Лейнг се среща с Уайлдър, чаровен провокатор, който му показва и мръсните подземия на „High Rise”. „Пукнатините” в привидно безгрешната общност се разрастват с впечатляваща скорост и Лейнг е шокиран от покварата, която се разкрива пред него.

Животът започва да се превръща в лудост, изригва насилие и докторът се оказва между мародерстващи орди от жадни за кръв съседи, които превземат сградата, етаж след етаж.

Режисьор на „High Rise” е Бен Уийтли („Kill List”, „Sightseers”, „A Field in England”), сценарият е на Ейми Джъмп, а в основата му е романът на Джеймс Г. Балард, който е автор на „Империя на слънцето” и „Катастрофа”, по които са направени едноименните филми на Стивън Спилбърг и Дейвид Кроненбърг. Оператор е Лори Рос, а музиката е дело на Клинт Мансел. В ролите са Toм Хидълстън, Джеръми Айрънс, Сиена Милър, Елизабет Мос, Стейси Мартин, Джеймс Пюърфой, Люк Евънс, Сиена Гилори и други.

Британската премиера на филма е 18 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *