Матю Маконъхи

Време беше да получим нов поглед към един от най-любопитните и очаквани от нас проекти за 2016-та – „Free State Оf Jones“ на Гари Рос и Матю Маконъхи. Филмът е вдъхновен от действителни събития и разказва необикновената история на Нютън Найт (Маконъхи) – беден фермер от Мисисипи и войник в армията на Юга, който през 1862 след битката за Коринт дезертира и повежда въоръжен бунт срещу Конфедерацията, като междувременно се жени за бивша робиня и провъзгласява съществуването на свой собствен свободен щат със смесено население.

Предлагаме ви да видите няколко нови снимки (както и тези, които пропуснахме да отбележим през изтеклата близо година, откакто последно писахме за филма) и първия „оцъклен” постер.

Free State Оf Jones

Ето какво споделя Маконъхи по адрес на филма и темите му:

Това е история за Америка и отношението ѝ с индивида и свободата. Периодът на реконструкция, който следва Гражданската война, все още се доизгражда. Защо сме разделени расово, вместо да сме обединени класово, е било непонятно за Нют Найт тогава, и би му било непонятно и днес.

Вижте и споменатия „оцъклен” постер.

плакат

Режисьор и сценарист на „Free State Оf Jones“ е Гари Рос („Плезънтвил”, „Воля за победа”, „Игрите на глада”), а в ролите са Матю Маконъхи, Гугу Мбата-Роу, Кери Ръсел, Махершала Али, Брендън Глийсън, Джейкъб Лофленд, Шон Бриджърс, Брад Картър, Кери Кейхил, Кристофър Бери и други.

Премиерата е 13 май 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments