Кранк

Първият трейлър на „Костенурките нинджа: На светло” (според нас доста нелеп превод на „The Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows”) не ни предложи нищо, което да ни даде надежда, че филмът ще бъде нещо повече от предимно разочароващия предшественик и дори любимите ни (на нас и на милиони фенове) Бибоп и Рокстеди не успяха да ни ентусиазират, най-вече заради кофти реализацията като ефекти.

Сега обаче получаваме потвърждение за нещо, което доста хора вече предполагаха и в крайна сметка може да ни накара да се изкефим на филма, при все всичките му недостатъци. Става въпрос за емблематичния суперзлодей Кранг, чието присъствие бе потвърдено лично от продуцента на филма Майкъл Бей.

За свой голям материал Rolling Stone са следвали Бей по време на работния му процес по „Костенурките нинджа: На светло” и по-специално, обсъждането на новия дизайн на Кранг. Специалистът по специалните ефекти Пабло Хелман е представил новата версия на злодея (който де факто представлява мозък в роботизирано тяло) с думите „махнахме пипалата, прекалено чудовищен ли е?”, на което Майкъл Бей е отвърнал:

Може да има няколко пипала. Просто не искам да излизат отстрани. Прилича на скапан октопод.

Имаме един риторичен въпрос. Не трябва ли решенията за дизайна на героите да се взимат от режисьора? Или поне да присъства на обсъждането? Както и да е, за нас няма значение, кой е взел решенията, стига крайната версия на Кранг да е яка. За това обаче ще трябва да се постараят повечко, тъй като само една „излъскана” нова визия не стига.

Режисьор на „Костенурките нинджа 2“ е Дейв Грийн („Earth to Echo”), а в ролите са Меган Фокс, Алън Ричсън, Ноел Фишър, Джереми Хауърд, Пийт Ползек, Уил Арнет, Уилям Фикнър, Гари Антъни Уилямс, Стивън Фарели, Майлс Хъмфъс, Британи Ишибаши, Стивън Амел, Лора Лини, Алесандра Амброзио, Брайън Тий, Тайлър Пери, Дани Уудбърн, както и Джони Ноксвил и Тони Шалуб като гласовете на Леонардо и Сплинтер.

Премиерата е 3 юни 2016 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Много ясно – когато Дани говори, оф Фут клана мълчат. Иначе вече излезе дизайна на Кранг покрай бъдещите екшън фигурки. Трябва да се поразровя от вчера, за да го намеря точно къде го видях.