Friday Тhe 13th

Въпреки че отдавна подготвяният пореден „Friday The 13th” уж вече си имаше нов и сигурен сценарист, в действителност се оказва, че проектът продължава да се бави. Дори и продуцентите да запазят Аарон Гузиковски като сенарист, в целия проточил се процес успяха да изгубят режисьора Дейвид Брукнър (за всичко това писахме тук). Наскоро пък Ник Антоска, който беше нает да напише сценария на филма преди Гузиковски, сподели част от идеите и концепцията за своята версия на хоръра:

„Първоначално Paramount и Platinum Dunes имаха чернова на сюжета, която беше за found-footage хорър с участието на серийния убиец Джейсън Ворхийс. Като ме наеха, пренаписах всичко от нулата, премахвайки found-footage елемента. Работих по фабулата в тясно сътрудничество с Брукнър, който държеше неговият „Friday The 13th“ да бъде наистина запомнящ се, с ярки образи, а и да е ситуиран през 80-те години на миналия век.“

С този цитат маслото в огъня се изсипва в щедри количества, тъй като не само идеите на Антоска звучат интересно, но и всичко това отново събужда глада на феновете (в т. ч. и на нас самите) за нови порции слашър-ужаси в района на прокълнатия „Кристъл Лейк“. Освен това Брукнър в сравнително прясно интервю разкри, че е искал да снеме нещо като coming-of-age история в традициите на „Объркани и непокорни“ на Ричард Линклейтър… просто с участието на психопат, който в някакъв момент накълцва клетите младежи. В допълнение разбираме, че двамата са възнамерявали да върнат франчайза към корените му, гледали са и са се вдъхновявали предимно от най-ранните издания на поредицата и даже са планирали да открият действието с осемдесетарското лого на Paramount, което си е сериозен носталгичен гъдел.

Oще нещо любопитно – в момента Gun Media, с помощта на ветераните Том Савини, Шон Кънингам и Хари Манфредини, разработват компютърна игра, озаглавена „Friday The 13th: The Game“, а за ролята на Ворхийс отново е привикан любимецът на феновете Кейн Ходър. Екипът толкова самоотвержено бачка по заглавието, че не липсват и инциденти на работното място, както се вижда от този натуралистичен фотос, разкриващ сериозно нараняване за сметка на Ходър по време на MoCap-процедурата:

Припомняме ви, че оригиналният „Петък 13-ти“ дебютира през 1980 г., а следващият е предвиден за януари догодина, макар датата да е несигурна. „Friday The 13th: The Game“ пък се очаква през октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *