„Free State Оf Jones“ - Матю Маконъхи

Броени дни след като видяхме първия ни по-подробен поглед (включващ поредица снимки и официален тийзър постер) към вдъхновената от действителни събития историческа военна драма „Free State Оf Jones“ на Гари Рос и Матю Маконъхи, STX Entertainment представиха и първия официален трейлър.

Филмът разказва необикновената история на Нютън Найт (Маконъхи) – беден фермер от Мисисипи и войник в армията на Юга, който през 1862 след битката за Коринт дезертира и повежда въоръжен бунт срещу Конфедерацията, като междувременно се жени за бивша робиня и провъзгласява съществуването на свой собствен свободен щат със смесено население.

Трейлърът не е най-добрата реклама, която сме виждали – разкрива малко повечко подробности за сюжета и за някои (сигурни сме) ключови сцени, отколкото е по вкуса ни, но като цяло, като че ли представя филма в правилна светлина. Вижте.

Понапънали са се да представят „Free State Оf Jones“ като мащабна военна епика, като „Патриотът” да речем (без да правим качествени сравнения), но според нас ясно личи, че става дума за по-скромен филм, в който историята идва преди зрелището. Което за нас е окей, тъй като именно историята е това, което първоначално ни привлече към проекта. Като цяло сме оптимисти за филма, но определено ще имаме едно на ум.

„Free State Оf Jones“ - Матю Маконъхи

„Free State Оf Jones“ - Матю Маконъхи и Махершала Али

Режисьор и сценарист на „Free State Оf Jones“ е Гари Рос („Плезънтвил”, „Воля за победа”, „Игрите на глада”), а в ролите са Матю Маконъхи, Гугу Мбата-Роу, Кери Ръсел, Махершала Али, Брендън Глийсън, Джейкъб Лофленд, Шон Бриджърс, Брад Картър, Кери Кейхил, Кристофър Бери и други.

Премиерата е 13 май 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments