Нов трейлър и плакат на „Вещицата“ на Робърт Егърс

от на 2016-01-13
 

„Вещицата“ („The Witch”) - Black Phillip

Black Phillip. Black Phillip. Black Phillip. Black Phillip.

За нас, без никакво съмнение, „Вещицата“ („The Witch”) на Робърт Егърс беше един от най-добрите филми на 2015-та година (прочетете ревюто ни тук) и направо не можем да повярваме, че имахме възможност да го гледаме на голям екран – той бе показан в рамките на фестивала за независимо кино SoIndependent. Подобни заглавия рядко идват у нас, тъй като дори и фестивалите ни са леко предубедени към жанра и трябва филмът да спечели някое отличие (в случая награда за режисура в Сънданс), за да прояви някой желание да го покаже.

Но както и да е. Ние може и да сме гледали филма, но на „Вещицата“ тепърва му предстои широко разпространение в САЩ и по този повод A24 правят всичко възможно да го продадат подобаващо. И на базата на рекламите, които видяхме до момента, трябва да кажем, че те се справят доста добре със задачата – и първият трейлър, който видяхме, и новият са наистина страхотни. Точно затова продължаваме да следим развитието на кампанията му.

Black Phillip.

Наистина отличен трейлър, който е прекрасна илюстрация на страховитата и доста „weird” атмосфера на филма. Отново ни се пригледа, при това здраво. Нямаме търпение да се появи на Blu-ray, за да го добавим в колекцията си.

Вижте и два доста добри плаката.

„Вещицата“ - постер

„Вещицата“ - постер

Действието на „The Witch” се развива през 1630 година в Нова Англия, преди печално известния лов на вещици в Салем. Историята се завърта около силно религиозно християнско семейство, което отива да живее на ръба на дивата пустош. Но желанието им за нов, спокоен живот не се сбъдва и изглежда, че проклятие дебне от всеки ъгъл – първо цялата им земеделска реколтата умира, а после новороденият им син изчезва безследно. Страх и ужас се прокрадват в душите на членовете на семейството и скоро те се обръщат един срещу друг.

Режисьор и сценарист на „The Witch” е Робърт Егърс, а в ролите са Аня Тейлър-Джой, Ралф Инесон, Кейти Дики, Харви Скримшоу, Лукас Доусън, Ели Грейнджър и други.

Щатската премиера е 19 февруари. Black Phillip.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте