Inglourious Kunts: Епизод XXVIII – Peвю на „Силата се пробужда“ (2016)

от на 2015-12-21
 

Inglourious Kunts: Епизод XXVIII – Peвю на „Силата се пробужда“

Cилата се пробуди!

Не помним откога не се е случвало толкова нетърпеливо да очакваме премиерата на някой филм, но седмият епизод на „Star Wars” oпределено разтресе всички възможни показатели по hype и anticipation. Премиерата обаче е вече факт и можем спокойно да си отдъхнем – не само заради приключилата джедайска абстиненция, но и защото проектът на Дж. Дж. Ейбрамс оправда очакванията. Вече споделихме екипно какви са ни впечатленията от „Силата се пробужда“, но подобно заглавие заслужава и отделен епизод на Inglourious Kunts, така че верните следовници на Силата, които вече участваха през пролетта в специалното ни издание, посветено на „Междузвездни войни“, се завръщат, за да обсъдят подробно страстта си по Рей, Фин и Кайло.

Водещ е Мартин „Циничния Елф“ Ангелов, а гостите са Светли Дамянова, Димитър Дринов и Благой Иванов. Разбира се, понеже „only a Sith deals in absolutes“, въпреки положителната ни нагласа към поредната част от франчайза, имаме и редица забележки, които споделяме наред с възторга си, така че няма да се сблъскате със сляпа фенбойщина, а с опит за сравнително обективна оценка… ама много сравнително.

This is the review you’re looking for:


коментари
 
Отговорете »

 
 • Liubo Ursiny
  2015-12-21 at 10:59

  Ревю 10/10. Филм: 9/10. Още го осмислям, но като цяло вие казахте всичко.

  Отговор

 • селянин
  2015-12-21 at 11:26

  Беше много интересно,спойлъри няма как да няма-все пак не може да се изчака всички да изгледат филма.Една леееекинка забележка-знам,че човек се вживява,но ако може да не говорите всички заедно-много неприятно се получава…

  Отговор

 • legrandelf
  2015-12-21 at 14:19

  Всезнайковците искат да изпъкнат и няма как някой да отстъпи думата на другия 😀 Оттам и какофонията на моменти…

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2015-12-21 at 14:25

  Айде да минава малко време да можем да спойлваме, че нямам търпение 😀 😀 😀

  Сега си пускам подкаста ви, но с няколко думи ми се ще да споделя донякъде мнението си.

  Смазах се от кеф, давам на филма 8/10, а като фен – 10/10. Просто превъзходен филм за човек, който все защитава идеята, че няма старите Star Wars и новите Star Wars, а има Междузвездни войни и там, тия, следващите 😀

  Превъзходно сниман филм от истински фен, просто феновете на поредицата получиха продължение, чакано 30 години – няма как да не съм хайпнат и щастлив. Излязох от киното насран от кеф с усмивка, която не свалих 2 дни – това няма кой да ти го отнеме. Единственото ми оплакване идва от някои логически слабости, които Дринов загатна в някакво предаване по Канал 3 – не знам дали го казвате тук в тоя подкаст, та няма да спойлавам. Но пък съм възхитен от представянето на образа на Кайло Рен – нещо адски свежо и за мен – смело. Ще гледам подкаста и ще пиша пак, сори ако тоя пост звучи безсмислен, но се местих в нов апартамент и от 4 дни чакам да вляза тук и да напиша нещо. МАЛЕЕЕЕЕЕЕ, СКАПВАМ СЕ ОТ КЕФ, ЩЕ ГО ГЛЕДАМ ОЩЕ 5 ПЪТИ МИНИМУМ :Д

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-12-21 at 15:05

  Като се има предвид какъв внушителен уикендов дебют е направил филмът у нас (над 100 хил. зрители за три дена), се изненадвам, че още има хора, интересуващи се от „Стар Уорс“, които не са гледали седмия филм. :) Аз лично ще потретя другата седмица.

  PS Моята оценка също клони към 8/10.

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2015-12-21 at 20:31

  Такааааам, много внимателно изгледах подкаста ви и ми беше адски забавно да видя един събирателен образ на четирима ви – със всеки съм съгласен и несъгласен и именно заради това съм доста доволен :)

  Вместо да се спирам на отделните изказвания на всеки от вас предпочитам да дам моя си поглед върху филма със силните му и слаби страни, без да спойлвам супер много.

  Първо – като разказ – голямо браво. Сценарият и разказът на историята са прекрасни, не намирам абсолютно никакъв проблем в това, което Благой извади като довод – да, няма го този момент като в миналите трилогии – една цяла ера и тн., но това…. Хаха, кака да кажа – убит е Дарт Вейдър, победена е Империята. Каква нова брутална глава да има? Напротив, според мен прелюдията е направена напълно смуут – каза си го малката очилатка – едно време бяха ситите, после беше империята, сега са тия – това е. Не намирам проблем в това. Даже, ще направя аналог с една фентъзи поредица – „Колелото си върви“, това е. Появил се е Люк, победил е Вейдър – защо да спре до тук? Не виждам проблем аз в това, че няма логически нов цикъл, който да се гони към затваряне, самите епизоди 4.5. и 6 не го предполагаха. От момента, в който изобщо става ясно, че имаме история след Люк – какво ново и уникално…? А и, Благо, даваш като пример И прикуъл историята – е да, ама… Лесно е да се направи завършена трилогия за Анакин и как се превръща във Вейдър на фона на оригиналните филми, не го смятам това за някакво постижение.

  С историята аз нямам проблем, на мен ми седи много релевантна на случилото се преди това. Вторият стълб за мен са героите. Лично според мен – прекрасни. Чух мнения за това кой е следващия Хан Соло – за мен Дж Дж Ейбръмс е предприел еизключително хитроумен, да не кажа – адски умен ход в това отношение. Няма нов герой, който е наследник на всичките характеристики на тоя незаменим персонаж и обожаван актьор. Напротив, тоя пич прави нещо страхотно – разпределя характеристиките на Хан Соло измежду 3-4 човека – един с чувство за хумор и нахаканост, втори с глуповат инат и пак -чувство за хумор, 3-ти – който сяда на седалката на Фалкона до Косматия като равен с равен. Перфектно решение.

  Главните – няма какво да ги коментирам – страхотна химия, страхотно присъствие и прекрасен керъктър дивелъпмънт. Имам дрееееебни забележки към героя на Манго в отделни моменти, но не мисля, че те са особено важни. Към мацката нямам никакви забележки, абсолютно идеална ми е.

  Моите проблеми с филма са свързани с нещата, които най-много харесах във филма като фен. С други думи – там, където филмът успя – там се и попреебаха някакви неща. Това обаче, слагам огромна скоба – за мен е разбираемо. Реверансът, който тоя пич прави към феновете (или ае не той, това, че Дисни искаше да направи Харесващо се нещо, което обаче не променя факта, че НАПРАВИ ХАРЕСВАЩО СЕ НЕЩО) – носи със себе си огромния риск нещата някъде да се попреебат. Едното е за сметка на другото – аз с тия думи мога да опиша тоя филм. Сцени като средния пръст на топката и хипер многото брутално яки лафове във филма, уникално бад ас сцените с Кайло Рен – седят на фона на махането на Си Три Пи О при отдалечаващата се камера, боя между не-пипал-лайтсейбър и – все пак – дъ бест ъф дъ бестс, недоразвитите намигания към оригиналните 3 филма, повторенията на цялостната история… и тн.
  Някъде трябва да се направи компромис и аз съм с 2 ръце за компромиса, който е направен тук: Филм, съвършено сниман, който ще накара следващи поколения да се гмурнат в тая магия и компромис, който прави дълбок поклон към всички верни фенове на поредицата.

  И само 5 думи за Кайло Рен. За първи път съм брутално несъгласен с Дринов. Начинът, по който е представен Кайло Рен е плод на адски много мислене и преосмисляне и това си личи хипер много, евала на стоящите зад него. Изключителен бад ас, първо – като стойка и ходене, костюм. На второ място- след като тия неща паднат с времето във филма – адски яка и силна мотивация и развитие на характера. Кайло Рен изглежда толкова брутален в началото, че е много лесно да се тръгне по тая лайсна и просто да и е гаден хипер як тип. В тая серия Кайло Рен за 15 мин показва нещо, което Анакин не успява за 2:30 ч. и то при написана историяв прикуълите – абсолютно необорими терзания, през които героят минава. Перфектно решение, изключително смела постъпка да представиш един брутален бад ас като слабо и колебаещо се създание и то – след като е показана мощта му, не – преди това. И то на фона на неминуемото сравнение с Дарт Вейдър – адски добро попадение – пак – евала.

  Последно – Лея е дупка според мен. Играе зле, изглежда зле… Не го отдавам само на нея, все пак. Нито една от връзките с миналата история не е представена силно актьорски реално погледнато, освен може би тази на Хамил – който с едни очи казва повече, отколкото други биха могли с много приказки. Форд не е пример, той и да чака за кенеф в Пица Хът – пак си е Хан Соло и Инди.

  Та това е от мен, поне на първо четене 😀

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2015-12-21 at 20:54

  По темата за Големия Лош – даже не знам за какво му отделихте толкова внимание, честно… Просто холограма и чисто кинематографично решение, даже не знам за какво го обсъждате – 1500% няма да има ГИГАНТ и тн. или нещо подобно, хващам се на бас с всеки от вас за бутилка Дъмпъл, много сте се филмирали за да го мислите изобщо.

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2015-12-21 at 21:01

  И… Съжалявам, че само спамя, но и аз съм като Дринов като се разпаля – Благо, не търси под вола теле, човек. Преди филма каза 5 пъти колко те притеснява как ще бъде обяснено, че черният става джедай и каква ще е обонсовката във филма. е, ето – обосновката беше смешно добра. нямаше драми, нямаше дупки, напротив – разполага с меча, бие се и тн. Вече, до колко самата му среща с Кайло Рен беше добре предадена – това е друго. Но, същото е и с тоя ориджин на Гадното, който те притеснява. Историяте е явно отдавна измислена ( всички чакахме думите на Люк от трейлърите, които…нали ) и това очевидно не е проблем тук. Поне за мен. 😉

  Отговор

 • legrandelf
  2015-12-21 at 21:10

  Какво бистрити Бойега-та срещу Кайло-то? 😀

  Че той издържа по-малко, отколкото Пулев (в първия рунд) срещу Кличко (ебати гадната, чалгарска, пробългарска асоциация, пюке) 😀

  Кайло беше ранен, Фин имаше единствено ентусиазъм. Това, което му се случи – пробито/подпалено рамо и накрая – разпран гръб. Остана да лежи по лице в снега. Някои като ги слушам – бил се бил бил с Кайло, абе чшшш, ей 😀

  Да си чукнеш меча 2-3 пъти с главния лош, не означава, че си му бил конкуренция в боя.

  П.П. И да, Кайло беше ранен, без да броим емоционалната щета, която не би трябвало да го е сломила, а да му е подействала надъхващо, тъй като вече няма проблеми със Светлата страна и т.н.

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2015-12-21 at 21:29

  Да бе, разбирам, че оправдаваш нали, щото те кефи 😀 Каква емоционална дупка и ранен, бе, братче. Ми – именно – ранен е, дарк форс е: Навъвсва вежди, оголва зъби, протяга една ръка и със цялата си злоба смазва Бойега като колорадски бръмбар. Айде сега, спря бластера, ама не можа да крашне малчугана с меча. Стига сега, дупка е това и то голяма…

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2015-12-21 at 22:00

  Само да добавя нещо! Когато Фин се изправи срещу сторм труупъра, онзи преобразува оръжието си в нещо като… абе, не знам какво, но се дуелираха. Тоест в обучението на труупърите явно се обръща внимание и на ръкопашен бой. Така че… съвсем естествена си беше схватката.

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2015-12-21 at 22:39

  Оф, тоя па бой нека не го захващаме… Обучават ги на ръкопашен бой ама с лайтсейбъри? Иначе на стрелба – как дойде? Стига бе, айде стига бе… 😀 За тия неща не ми се вярва, че някой сериозно би спорил…

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2015-12-21 at 22:43

  Другото, което е – стормтрупърът не се НАСРА при вида на джедайския меч? Дори не се замисли? Не – имам си за тия случаи тука еднометровия бързовар, няюа страшно, ше го сгазя тоя.

  Отговор

 • legrandelf
  2015-12-21 at 22:46

  Съгласен съм с Касабов. Между епизод 6 и 7 има известен период от време, за който знаем твърде малко. Включително и колко са се ъпгрейднали щурмоваците :)

  Самият факт, че щурмовак-анархист е един от главните герои на новата трилогия – аре малко да изчакаме, пък после да коментираме.

  :)

  The big picture, you know…

  С Епизод I – по-скоро всички се изкефиха. А накрая… прикуел трилогията suck-ва 😀 По-добре сега всички да са леко негативни, но накрая 7-8-9 да са целокупно по-добри 😀

  Отговор

 • legrandelf
  2015-12-21 at 22:48

  Ама какво значи да се насира някой? На първо време, след като Кайло може да придърпва хора със Силата, за какво изобщо да се бият с мечове? Да го хване за гърлото и да го утрепе 😀

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2015-12-21 at 23:01

  Ма аз не съм леко негативен бе, Елфе. Аз съм хипер позитивен, за мен историята е разказана ИДЕАЛНО. :) Ама съм против това да се придават някакви изсмукани от пръстите качества на явно недомослени неща. Стига с тая дупка във времето бе, пич, с нея всичко можем да оправдаем… Айде ся, глупости. Защо всеки стормтрупър не носи тая паламарка? Защо „хигиенистът“ знае пак слабата страна на новата дет стар и защо може да гепи водача си и да го накара да прави квото си иска? Защо всеки стормтрупър може да бъде утрепан като животно, но тоя извади отнякъде еднометровото зарядно и да се бие с нещо, което реже всичко… Позволете ми да знам повече и от двама ви за войничетата и близка борба и логиката на обучението им, щото все пак за войници говорим. Няма логика в тия неща, хич не ми го пробутвайте това, супвр забавно ми става сега 😀

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2015-12-21 at 23:03

  И… това за Силата и гърлото…. Ми да ?!

  Отговор

 • legrandelf
  2015-12-21 at 23:08

  Нали няма да ми говориш за казармата като аналог на стормтруупърите… КАМАН! 😀

  Олсо, това с хигиениста според мен беше ебавка 😀 Щото Дримов вярва, че наистина е бил хигиенист.

  Не оправдавам, т.е. не искам да звучи така, ама мааалко по-спокойни да сме. При положение, че иде трилогия… дайте да я видим и накрая да я насерем, ако наистина си струва срането :)

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2015-12-21 at 23:25

  Не говоря за казарма, хахаха, не съм ходил в казарма тук, спасих се и аз с висшето 😉
  Както и да е, не сера и нямам намерение да сера върху нещо, което ми хареса брутално много и се скапах от кеф :)
  Аз определено мисля, че си беше хигиенист, би противоречало на логиката на хумора в серията и ако после ми кажат, че е някъв друг – би ми се сторило обидно. Щеше да ми е по- логично поне да имаше това червеното раменце, да се води че е по-така… майната му на това. Слаб момент в ТОЯ филм е това и е факт, поне за мен.

  Отговор

 • Аномандър Рейк
  2015-12-21 at 23:53

  Аз имам проблем с един от моментите, за който ще не мога да преценя дали е успешен или провален. Имам предвид първият път, когато Кайло Рен си сваля маската. Когато това се случи, в залата се чуха сподавени смехове и коментари от рода на „Ха- ха, пълен паляк!“ и“ Виж му ушите!“. Значи, не мога да проумея още дали тази сцена не прецаква всъщност Адам Драйвър- в смисъл, прекалено голям контраст между яката му маска и физиономията му. Аз по себе си не мога да преценя за ефекта от сцената, защото до тоя момент всичко толкова много ми харесваше, че даже под маската и Джар Джар да беше, нямаше да ми пука особено! :)))

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2015-12-22 at 00:05

  Дуелът с труупъра беше много важен. Фин изпробва оръжието и показаха, че щурмоваците ги обучават да не се насират срещу джедаи. Много добре е премислено. Това с хигиениста изобщо не е важно. На никой не му пука как ще разберат какво да гръмнат. Това са най-скучните неща и се чуда изобщо защо някой им обръща внимание. Не разбирам обаче как Фин стана добър изведнъж. :\ Дано да го обяснят по-нататък.

  Защо никой още не е намесил Ландо в дискусията? 😀

  Отговор

 • legrandelf
  2015-12-22 at 00:18

  Изведнъж е за нас, но за него си е… цял живот под управлението на Първия ред 😀 Естествено, че времето има значение и трябва да се изчака. За да кажат кой какъв е. Не може да развият 10 героя в един филм, аре моля.

  Soon!

  😀

  Отговор

 • heinrich
  2015-12-22 at 09:02

  И аз още не съм си казал мнението за филма и скоро ще го напиша, но Мартин Касабов само го загатнаха.. отначалото, когато полуживия стормтрупър му предаде „нещо когато го докосна по каската и му я омаза с пръстите си. Но кой беше тоя стормтрупър и т.н май предстои да разберем. може да е бил джедай???
  Интересно предположение за Ландо.
  Ще ти кажа защо..
  Защото Дринов е прав дето каза, че е трябвало да се насочат към разширавяне на вселената, а за съжаления май имаме просто повторение на оригиналната триология….. ако се погледнеш реално този филм копира оригиналния.. почти 1:1….

  Отговор

 • heinrich
  2015-12-22 at 09:15

  И да, напълно съм съгласен с Елфа… Фин трябваше да бъде брутално убит с бластера и силата… И стига с тая расистка квота….. че трябва да има негър във всеки филм и да ми пробутват сега любовна история между Фин и Рей.. ако толкова сте отворени, що не идете да си вземете за жена некоя миризлива циганка от Филиповци, да ви видя… просто това накрая беше голям пропуск във филма.. иначе Бойега си изигра чудесно ролята и диалозите между Рей и Фин и химията между тях бяха много добре представени…. Да голяма грешка е , също че много рано разкриха кой е Кайло Рен. и да Много голяма грешка е, че си свали маската.. искаше да бъде като Вейдър, но за съжаление с това сваляне убиха фабулата на харисматичен бадас герой… И да сцената между Кайло Рен и Хан Соло беше адски зле.. нямаше никакъв емоционален заряд… не ме грабна с нищо.. бледо подобие на сцената с Вейдър и Люк от Имерията…Я си представете тази сцена да беше заснета от Спилбърг..
  И Скайуокър накрая нещо не ми хареса… вместо да видя един харисматичен джедай видях измъчен Марк Мамил… Изобщо нямаше харисмата на Алек Гинес от 1977 г.
  та филма ме остави равнодушем и лекино разочарова. Да, хареса ми, но… ме остави доста равнодушен… можеше повече, много повече.. или аз очаквах твърде много…?

  Отговор

 • Riddick
  2015-12-22 at 10:09

  според мен Фин е неосъзнат форс юзър, няма как в началото Кайло да се спре, да се обърне към него и да усети просто душевни терзания…….. именно там силата се пробуди.
  Не едниократно съм споделял, че е по-добре за Кайло да на сваля маската, ама очудващо не ме подразни, даже мисля, че момента сработи.
  Според мен Ландо ще се върне за 8-ми епизод, да запълни мястото в Сокола.
  Много въпроси остави тая серия, но основните са хардуерни. Джей Джей беше дал обещание, да стане ясно що мечът на Кайло е такъв, както и обещанието на Маз Каната (така ли се казваше барманката) да стане ясно как мечът на вейдър е попаднал у нея…….. може би пак Ландо

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2015-12-22 at 11:19

  Заглавието на осми епизод ще е: „We need to talk about Kylo“.

  Отговор

 • penzata
  2015-12-22 at 12:33

  Свалянето на маската на Кайло е един голям плюс за филма; това, че имаше лиглювци, които се смееха си е техен проблем. Страшно ми хареса решението от начало да ни запознаят с Рен, Рей и Фин, носещи маски; след това, постепенно всички ги свалят в хубав хронологичен ред и виждаме емоциите на лицата им – умора и безпомощност на Рей, панически страх на Фин и неконтролиран гняв и омерзение на лицето на Кайло Рен. Много, много силно.

  Да, Кайло можеше да използва силата накрая срещу Фин, но той беше насъбрал толкова гняв (много добре показан, биейки се зверски по крака и крещейки), че той просто адски искаше да го съсече с меча. Беше хванал зайчетата на тясно и искаше да ги разкатае като компютрите в дестройъра.

  Стормтрупърът, защо да го е страх от светлинния меч? Той знае, че Фин е един от тях, предател, знае, че не е джедай.

  За Фин друго ме мъчи: тъй като цял живот е обучаван да е щурмовак (естествено, че не е хигиенист; няма логика, куцо, кьораво и сакато, като персонал, да ги правят трупъри; от малки ги отглеждат да бъдат бойци), защо попита Рей дали си има гадже? Хубаво, изпитва някакви чувства към нея, защото, нали, той-момче, тя-момиче, ама чак да са ги учили за „гаджета“, „връзки“ и тем подобни, малко не ми се връзва. Или пък има и жени стормтрупъри? Защо не, Фазма е жена:) Братчеда (или брадчедката) дето го оцапа с кръв е ключов елемент за промяната във Фин. Дано ни обяснят повече.

  Мечът на Кайло е някакво енгри и грубо подобие на него самия, с огнените оксиженени пръски. Във финалната битка само от неговия меч, при съприкосновение със снега, излизаше пара. Той заради това, толкова искаше лайтсейбъра, не само, защото е на дядо му, а защото е истински светлинен меч, елегантен, а не като неговия файърсейбър

  Отговор

 • Аномандър Рейк
  2015-12-22 at 13:17

  Ами да, имаше жени щурмоваци- в една сцена един щурмовак говореше с женски глас. Имаше и някакви жени с униформи по корабите или в базата на First Order. „Щурмовак“ в женски род нали трябва да е „щурмовачка“?

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2015-12-22 at 13:38

  Мен ме накефи разговорът между труупърите. Единият е критик-хейтър. „Чухте ли за новия модел (филм Star Wars)? Истината е, че не става за нищо!“ 😀

  Отговор

 • penzata
  2015-12-22 at 15:43

  Даам, много метафизично :)

  „Щурмовак“ е длъжност, професия. Жените по корабите, да, ама никъде не чух стормтрупъри жени да разговарят.

  Отговор

 • pavel717
  2015-12-23 at 08:00

  след второто гледане…музиката е велика !!
  особено темите на Рей и Съпротивата

  https://www.youtube.com/watch?v=65As1V0vQDM
  https://www.youtube.com/watch?v=ueqKtype7Kk

  Отговор

 • Riddick
  2015-12-23 at 09:39

  и аз отбелязах вчера второ гледане, като изострено следях момента с гласовете на Йода и Оби уан, които пропуснах първия път
  Йода го разпознах ама Юън Макрегър не успях

  Отговор

 • penzata
  2015-12-23 at 10:08

  Ще ме светнеш ли, че аз от всичките гледания изобщо не ги чух.
  Но много ме накефи факта, че Даниел Крейг е майндфакнатия стромтрупър :)

  Отговор

 • Riddick
  2015-12-23 at 10:17

  ако не бях чел западно ревю със спойлери след първото ми гледане и аз ич не бих обърнал внимание.
  в момета когато рей хвана меча и се появиха гласовете „това са твоите първи стъпки“ ала бала. Първо го каза Йода, отделно в туитър било потвърдено, че и Юън Макрегър се обажда, като гласът му е заменил първоначално монтирания на „едикой си“
  Но него не го разпознах

  Отговор

 • 2015-12-23 at 13:36

  @Sir Stevancho
  Защо си несъгласен с мен за Кайло Рен? На мен той ми хареса много и точно за това исках да знам повече за него. :) Като любовта, която искаш да срещаш отново и отново. :) :)

  Отговор

 • 2015-12-23 at 13:42

  Забравих да кажа, че и свалянето на маската беше супер. Това го коментирах в отпаднала сцена от предаването. :) Кайло иска да прилича на Вейдър и да носи всяваща страх маска, но в действителност не се крие под нея – не го е срам да покаже лицето си, кой е и че е тотално „уако“. :)

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2015-12-23 at 15:09

  Макгрегър е последният глас, а Крейг ще остане в историята на киното като манипулиран от жени мачо.

  На второ гледане филмът се вдига с единица. Единствено 2-3 сцени на работят добре. Останалото, особено първата част, преди Хари Форд да се разбяга от октоподите-циклопи е фантастична. Няма грешен кадър.

  Отговор

 • pavel717
  2015-12-23 at 21:23

  сега разбрах, че Даниел Крейг играл стормтрупер във
  филма (дето Рей с изпробва силата върху него …aaand i drop my gun :)
  нещо якичко, ама кратичко …
  https://www.youtube.com/watch?v=3FPSg1osx5I

  Отговор

 • Дундио
  2015-12-26 at 00:53

  Да си кажа аз кво не ми хареса в 7 и то е свързано с това, което искам в следващите. Този епизод ми беше лежерен малко, а аз искам абсолютното зло да видя – да смачка всичко и да се усеща безнадежността … да е мъчно, та чак на зрителя да му се премрежи погледа … и тогава вече хепиенд. „Властелинът на пръстените“ е идеален пример – Мордор, тъмнината, мъглата, загубените битки, геноцидът и мъките на Фродо смазваха зрителя, та чак натъртваше. Даже не можеш да се зарадваш на хепиенда. Няма значение дали ще Рен, Сноук или друг, но Тъмната страна трябва да е по-брутална и спичаща. Не съм се интересувал от книгите и не знам дали филмите ще се съобразяват с тях, но дори видях някъде, че Рен и Хъкс щели да убият Снок, което също ми изглежда като евтино измъкване.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-12-27 at 18:53

  Ебаси, филмът пише скандална боксофис история :)

  Отговор

 • Riddick
  2015-12-27 at 22:05

  колкото повече време минава, толкова повече хейт се излива, и толкова повече пари прибира…….
  Не знам дали ще ми остане време тая година, ама другата ще потретя задължително…… може да пробвам в Арената как е

  Отговор

 • Satyr73
  2015-12-27 at 22:59

  … все пак слепци…
  След като изгледах това „нещо“ исках да рева от яд.

  Не знам какъв беше този филм, но със сигурност не беше Star Wars. Приличаше на смеска между пародия и лош фен фикшън. Капутът Лукас може да е всякакъв, и то не без кусури, но едно нещо правеше правилно с тия филми, а именно, изливаше си сърцето и душата в тях. Дори епизоди 1 до 3 (които аз харесвам), макар и доста по-ниско от оригиналната трилогия като рейтинг, са шедьоври в сравнение с това недоразумение, наречено „Силата се пробужда“.

  Признавам обаче, че маркетинговата им кампания беше на такова ниво, че и мъртвец можеха да вдигнат от гроба, за да иде да го гледа. Сега се сещам за онзи смъртно болен младеж който гледа филма няколко месеца преди премиерата и не спирам да се чудя как ли е приел това чудовище, които Дисни сътвориха.

  Защото, за да стъпчеш една толкова любима на поколения зрители поредица, да я изкормиш и от нея да създадеш това чучело, ами иска се особен талант и безсърдечие. След това, което видях, мога да заключа единствено, че не само Джар Джар Абрамович, не е фен на сагата, ами и май не я е гледал. Освен да плагиатства действието, разбира се.

  Ще се абстрахирам от факта, че копират 1 към 1 от старата трилогия, но ако ще копираш, то трябва да направиш нещо, което е по-велико от оригинала. Това, на което бях свидетел е зле заснето, клиширано подобие на филм, което оставя в устата повече от лош вкус. През цялото време наистина имах чувството, че е заснето на Витоша с минимален бюджет. Малко пустинно градче, малък бар, горичка, две-три хълмчета, все същите 5 – 6 корабчета и стари униформи на пилотите, малка бунтовническа база с полянка отпред. Третата звезда на смъртта уж е голяма като планета, а придвижването от едно място на друго става за минути. Липсата на размах ала Лукас се усещаше през цялото време и ако беше някакъв самостоятелен филм, нямаше да издържи в кината и 3 седмици.

  Липсата на спойка, дори на логична връзка между старите филми и туй чудо ме караше да се чудя през цялото време какво аджеба са правили всички в продължение на 30 години. Сигурно са били в кома, докато са чакали Абрамович да зарови пръсти в сагата.

  Лея трябваше да управлява новата република, Хан – някоя флотилия, а Люк да обучава новите джедаи. Новите имперци трябваше да са натикани в ъгъла бунтовници и новият злодей не трябваше да е Скайуокър. Вместо това първите двама са се развели, след като психически неуравновесеното или по-скоро презадоволеното им синче е минало в противниковия лагер, а Люк явно е прекарал последните 15 години на самотен остров, гледайки океана. Империята е все така силата на деня, имайки предвид супер-оръжията, които строят и злодеят… е пак недоволен от животи си Скайуокър, подтикван от гигантската холограма на закачулен чичко. В случая – гологлав Амгъл. И какво за бога име е Снук??? Вярно, че е детски филм на Дисни, ама може ли така да се изсерат на труда на Лукас? Най-малкото белобрадият старец им измисляше имена, които хората помнеха цял живот, не нещо, което да те е срам да повториш пред приятелите си.

  Хан и Лея от оригиналните филми никога не биха се развели. Факт. Не само че не звучи правдоподобно като се има предвид характерите им, ама е направи клиширано и в стила на някоя сапунка от последните години. Джар Джар Абрамович трябваше да прочете някой от романите, излезли в последните 30 години, преди от Дисни да ги натикат в тоалетната и да пуснат водата, за да му стане ясно, че каквото и да става в живота им, тия двамата ще се държат един за друг. Вместо това разбираме, че са препуснали в две противоположни посоки, в първия момент, в който нещата са загрубели. Хан отишъл да прави каквото прави най-добре…, а Лея е прекалила с ботокса.

  Другата смешка на филма са новото поколение „главни герои“ – черен, латино и жена. По-политически коректно от това здраве му кажи.

  Латиното бива, чисто визуално имам предвид, жалко, че екранното му присъствие беше около 5 минути. Поведението му беше малко нелепо, като смешникът на класа, но все пак много по-добро като присъствие и актьорска игра. През целия филм се хващах, че ми се иска да им бяха сменили ролите с негърчето.

  Идеята за щурмовак, минал на страната на добрите сама по себе си е интересна, но Джон Бойега или е супер некадърен актьор, или му плащат да играе такъв. Поне да го бяха убили, че да се мъча да му гледам изпълнението тип черно хлапе от Бронкс. Героят му имаше точно 0% развитие, нямаше драма и дилема, просто от лош стана добър, защото „така е правилно“. И колко точно пъти можеш да кажеш думата „гадже“, преди да прозвучиш като идиот? Такива думи и поведение тип „Клюкарката“ и „Сексът и Градът“, нямат място в продължението на една от най-великите саги на всички времена.

  Всъщност много неща в тоя филм се случваха не по някакви причини, а защото ги има в сценария. Рей намери тъпия робот, защото така трябваше, а и беше време да се включи в събитията във филма. Хан и Чуи се натъкнаха на Сокола след кой знае колко години, защото така трябваше, пък и филмът взе да затъпява и трябваше малко да го раздвижат. Фин стана добър, след цял живот промиване на мозъка, защото така трябваше, а и някой трябваше да измъкне „най-добрия пилот“ на съпротивата. Хан умря, защото Кайло трябваше да мине на тъмната страна повече, отколкото е сега, а и Харисън Форд, мрази в червата си Хан Соло. Арту се събуди, защото… дойде края на филма и Марк Хамил трябваше да си заработи 7-цифрения хонорар. Жалкото е, че повечето анимационни филми на Дисни имат повече смисъл.

  Друго, което ме изнерви, беше така нареченият „злодей“. Не знам за вас, но аз не мога да разбера как е възможно Хан и Лея да произведат това чудо – хибрид между Чебурашка и Крокодила Гена, 30-годишен с поведение на напушено емо в пубертета и комплекс за малоценност. Сигурно мама и тати не са го обичали достатъчно или дядо не му се е явявал като дух да му обясни какво го е мотивирало да мине на тъмната страна. Всъщност репликата, че щял да завърши това, което е започнал Анакин ме вкара в дълбок размисъл. Явно на това дете нищо не са му говорили. Може би ще се опитва да спасява Падме? Е, закъснял е с едни около 60 години, ама нищо, както е тръгнало няма да се учудя ако в следващия филм пътуват във времето. То само това не са правили.

  Всъщност „Кайло Рен“ звучи звучи като име на фронтмен от някоя южно корейска бой банда и всъщност е маалко по-добре от родното му „Бен“. Защо Бен? Лея никога не е срещала Оби-Уан, още повече, да го е наричала Бен, а Хан прекара с него няколко часа, през които май го наричаше дърт фосил или нещо такова. Така че е абсолютно нелогично единственото им отроче да носи това наименование. Явно Люк ги е изнудил или просто не им се е занимавало да мислят. Не сценаристите явно също не им се е занимавало да мислят.

  Голяма грешка според мен беше като си свали маската. С маската, изглеждаше заплашителен, без маската – нелепо. И двата пъти, когато я свали някой започваше да се хили в залата, ама нищо чудно, с този грамаден еврейски нос, уши, които вероятно могат да плющят на вятъра и буйни къдри. Изглежда сякаш Лея е изневерила на Хан със Сивиръс Снейп. Нищо чудно, че горкият човечец си е бил камшика и се е върнал към предишното си поприще на контрабандист и нехранимайко.

  Нелепото поведение на синчето през целия филм ме кара да мисля, че чичко му Люк не е бил много добър учител, а новият – Снук – още повече. Направо не знам, щом туй е на-доброто ситско изчадие в момента, колко ли зле са другите. Спирането на изстрела от бластера беше много добър момент, но после един прост щурмовак – хигиенист се хвана за меча и издържа повече от реалните 5 секунди, които ще му трябват на Кайто, за да му счупи врата със силата. И забележете, преди това малкият лигоч не се посвени да набучи татю си и да убие, но щурмовакът е негър, явно единственият във вселената на Star Wars, така че би било расистко да му видят сметката още в първия филм.

  Рей. Трябва ли да продължавам? Малкото бедно сираче с първокласен английски акцент и физиономия като на Кийра Найтли. Катнис Евърдийн #2. Уж кара на по-малко от една дневна дажба на ден, ама не изглежда много недохранена. Мокрият сън на всички заклети феминистки, имаща една единствена цел в тоя филм, а и по принцип. Да омаловажи до крайна степен ролята на мъжете както в Star Wars, така и на онези пред екрана. Всъщност тя е нищо повече от една Мери Сю в този филм, която се изживява като Жената-чудо. Да и бяха дали костюм и да я пускат заедно с Батман и Супермен.

  И ще учи Хан Соло как да си кара Сокола!! Нищо, че преди това не се е качвала на кораб, още повече на такъв в движение, пък и в космоса. Все едно общ работник в авто-морга да конструира осем цилиндров двигател от отпадъци. Това все пак не е Анакин Скайуокър, иначе със сигурност щяхме да видим и в този филм поне едно състезание с реактивни шейни.

  Но Уви, Рей може всичко. Подобно на модифицирания до неузнаваемост Сокол, и Силата също не и се опъна. Извинявай Оби-Уан, но мадамата те бие отвсякъде. На теб ти трябваха само едни 25 години да се научиш на всичко, което тя постигна за има – няма 5 минути екранно присъствие. И дори двамата с Анакин не успяхте да преборите Дуку, а тя само развъртя меча и повали сита. Даже и бедният Куай-гон беше убит от един прост ученик, но тя само удари една медитация в гората е направи Рен, Сит и последовател на тъмната страна от поне едно 15 години, на пюре. Но все пак тя е жената-чудо, новият супер герой на Star Wars. Ура, да живее феминизмът!

  Интересното на цялата концепция за Силата в този филм е, че хич я няма. Или по-скоро я няма в главите на тези, които са се подписали под филма. Да бяха попитали Лукас, да им обясни как стават работите. Кайло Рен усещал как светлата страна го дърпа към себе си и го подмамва… нещо, което е толкова в разрез с всичко, което е светлата страна, че чак е смешно. Всеки фен на сагата ще каже, че светлата страна няма как да подмами никого, а за да я използва един джедай, той трябва да упражнява невероятен самоконтрол над ума и желанията си. Светлата страна изисква проявата на лично усилие, за разлика от тъмната, която само гледа да и паднеш. Но разбира се, тези отвлечени концепции за нещо, което не можеш нито да видиш, нито да пипнеш са толкова далеч от двете клетки, които притежават общо създателите на този филм, че е нелепо да искаме от тях за събудят поне едната, за да направи реално умозаключение.

  В интерес на истината знаех, че Хан Соло умира, още преди да отида да гледам филма и се бях подготвила. Нелепо е да убиеш най-любимият герой от сагата, но осъзнавам, че това вероятно е било единственото условие, което Харисън Форд е поставил, за да участва. Освен хонорара, разбира се. И все пак, може ли така жалко и нелепо да си отиде??? Най-героичният образ в сагата, непобедимият и неотказващ се никога Хан Соло. В сцена ала „Люк, аз съм баща ти“ на мост като от Властелина, погали румената бузка на синчето си- предател и политна към светлината.

  Обидно беше и 30-секундното оплакване на Соло, след което всички го забравиха. Даже Чубака мина покрай Лея като покрай малка гара, явно за да могат двете с Рей да се прегърнат(?). Нямам идея за какъв дявол ще им е да го правят, но щом го пише в сценария, няма мърдане.

  Всъщност не един и двама след това ме попитаха дали наистина е умрял, защото бил паднал като Гандалф, а всички знаем, че Гандалф не умира в Мория. И като го гледам, че ще участва и в епизод 8, няма да се учудя ако не е умрял, а оная Фазма го е спасила да му промие мозъка или някоя подобна глупост. Или това, или следващият епизод ще е бъкан от ретроспекции от ранния живот на малкия Бен и как е минал към Тъмната Страна.

  Говорейки за татковците в този филм, не мога да не обърна внимание и на любимият на всички ни Люк Скайуокър. Много се надявам да не се окаже баща на Рей, просто клишето ще е пълно. Все пак като за филм на Дисни, това е абсолютно логично да се случи, явно Люк Скайуокър и Хан Соло са единствените мъже в тая галактика, които не са стерилни и могат да произведат поколение, макар и понякога дефектирало.

  Иначе 30-секундното участие на Марк Хамил във филма, без нито една реплика, взирайки се драматично в малката псевдо джедайка беше повече от нелепо. Затова ли го криха от трейлърите? Явно това са най-лесно изкараните пари в живота на Хамил. И въпреки, че с ръка на сърцето ще призная, че човекът изглеждаше много добре, имайки предвид до какво се беше докарал, можеха да му дадат поне една реплика. А не да се гледа двамата като мулета с единствената цел да подмамят заблудените души към следващия филм. Гледайте, ако искате да видите, дали Рей ще си свали ръката, преди да и е изтръпнала.

  Всъщност, не знам дали ще гледам следващия филм, макар че друг ще го режисира. Сигурно, за да видя, дали могат да паднат по-ниско от това, но вероятно не на кино. Истерията по този филм беше достатъчна да създаде един псевдо феномен, който се оказа въздух под налягане. Да, бяха набутали актьорите от оригиналната сага на едно място, но не бяха улучили вселената. След като излязохме от киното, баща ми каза, че му било детско и инфантилно, и аз се почувствах по-зле за него, сякаш съм го подвела по някакъв начин. Чак по-късно осъзнах, че това е моментът, в който всичко детско в мен умря, защото Джей Джей Ейбрамс има наглостта да се подиграе не само с моето детство, ами и с това на собственият ми родител. И за това никога няма да му простя.

  Отговор

 • penzata
  2015-12-27 at 23:44

  Ебаси, колко много неща могат да се изпишат за един рециклиран, пародиен и лош фен-фикшън филм.

  Отговор

 • radi
  2015-12-28 at 01:02

  Всеки ,който е очаквал ,че Еп. 7 ще е толко добър ,колкото оригиналната 3-логия ще е разочарован.Аз отидох с нагласата ,че ще гледам добър филм и ми хареса :) Достойно продължение е .

  Отговор

 • radi
  2015-12-28 at 01:09

  Иначе след 10 дена някаде ,ще бие рекорда на Avatar в USA.

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2015-12-28 at 08:29

  On the strength of a record-breaking Christmas, Star Wars: The Force Awakens barreled past $1 billion at the worldwide box office in historic fashion, needing just 12 days to achieve the feat. By comparison, Avatar needed 19 days to cross the $1 billion mark, while Jurassic World required 13 days this summer.

  Отговор

 • Satyr73
  2015-12-28 at 10:40

  Пуснатия по-горе от мен коментар е на едно прекрасно и разумно създание от женски пол Lily Art, на което се прекланям пред толкова прозорлив и трезв коментар, и то на фен на сагата.

  Отговор

 • Satyr73
  2015-12-28 at 12:49

  Интересно ми е защо никъде не се спомена реакцията на самия Лукас и мнението му след като го гледа, както той каза „като обикновен зрител“? Или са му запушили Устата с още някой милион да си мълчи, че това което е видял е една голяма ПРЪДНЯ В ГАЩИ

  Отговор

 • Пламен
  2015-12-28 at 14:56

  Знаех, че ще е зле този филм, ама не и ЧАК толкова малоумен.
  1:1 копие на еп. 4, но направен без онова специано „нещо“ – просто поредния cash grab cow на Дисни.
  Толкова много малоумия в рамките на 2 часа и половина, но толкова малко хора им обръщат внимание, защото Star Wars брат. Епизоди 1-3 бяха слаби филми, но поне Лукас имаше смелостта да изпробва нови идеи, а тук виждаме старата песен на нов глас (много по-слаб при това).
  Емо Вейдър е интересен герой, докато накрая не се превръна в слабк бит от стормтрупърче и девойка, която е чула за Силата 2 дена преди това.
  Както каза Сатир, Рей е машина бе, след половин час с Люк ще ги мята Сит лордовете по трима навъднъж.
  Плюс това е страхотен инженер, всичко в тая Галактика се оправя като скъсаш снопчето с черните кабели.
  Сокола хем е пълен боклук, хем 5 пъти пътува напред назад, гърмят го. Кво му е!?
  Тези разстояния за нищи ги нямат бе брат, бягаш на незнам си колко плането разстояние в нз си коя Галактика на майната си и 5 минути след това лошите са дошли.
  Последната третина на филма вече ми дойде в повече. Ок, спойлер, нямам проблем с действията на Кайло Рен, а и на дъртия не му се играе още в сапунената опера, ОК. Следва бягството на Рей и Бойега, със значителна преднина пред Рен, 10 секунди след това той ги пресреща. Следва невероятно малоумния двубой между джедай тренирал цял живот и лондонския сополанко. И не, това, че Рен е ранен не може по никакъв начин да означава , че двубоят е изравнен. Минаваме на vol, 2 – вчерашната скрап събирачка мастър джедайка Рей прави на пух и прах Емо Вейдър и в най-интересния момент ВЪВ ФИЛМА, какво ще реши да направи имаме НАЙ-ШИБАНИЯ BAILEOUT – земята се разцепва и ги разделя…. невероятно яко.
  Хан Соло е 10/10. Убиха и кво – Чубака изрева един път, Рей прикряска , Лейката погледна тъжно ……….и това беше, ТОВА БЕШЕ! За един от главните герои в серията, един от най-великите персонажи в киното…… тъжно и тъпо.
  Кари Фишър беше греда, всяка сцена с нейно участие беше почти cringe-worthy.
  Да не отварям темата за Звездата на Смъртта 2 или както там се нарича този шит.

  5/10

  Най-великото нещо в хисторито на киното

  Отговор

 • MilmFaker
  2015-12-28 at 17:16

  Гледах го. Никак не е приятно силно занижените ти предварителни очаквания да се сбъднат с ужасяваща точност.

  ПЪЛЕН ТРИУМФ НА ПОСРЕДСТВЕНОСТТА е всичко, което ще кажа за този филм.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-12-30 at 02:07

  Интересно:

  http://www.slashfilm.com/star-wars-the-force-awkens-deleted-scenes/

  PS Cлед три гледания в IMAX оценката ми се заковава на 8/10.

  Отговор

 • Riddick
  2015-12-30 at 09:43

  фак,теорията ми за Ландо и меча на Вейдър пийнА вода с тия кът сцени

  Отговор

 • heinrich
  2015-12-30 at 19:39

  Доста интересно четиво. Наистина повече в негативен умисъл, но като го прочете човек ще види, че в някой неща има желязна логига. Някой неща могат да се пренебрегнат, поради причната, че някой неща могат да се избистрят в епизод 8, но има наистина някой големи дупки.

  http://www.huffingtonpost.com/seth-abramson/40-unforgivable-plot-holes-in-star-wars-the-force-awakens_b_8850324.html

  Отговор

 • Satyr73
  2016-01-02 at 23:19

  Мога да ви споделя, че реално всички вие тук фен-бойчета сте продукт на едно ново смахнато и сляпо поколение кинаджии, които всячески се напъват да изглеждат сериозни и начетени от към инфо, но сте пълен абсурд от към реалност…като почнеш от мазника UZUMAKI, та завършиш на страхливия автор на този мизерен сайт са кино. Харесали били тази пълна с абсурди 7-ма серия – абеееееее събудете се и си разклатете кретенските си празни глави. Единствен от тия плазмодии винаги ми е бил реален Elfa и с него бих пил бира до сутринта, но вие нищожества кинаждийски, не заслужавате и идеите си да ви споделям тук.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-01-02 at 23:44

  Хаха, макар да си тотален мозъчен колапс, полека започваш да стопляш колко си незначителен по тукашните кино-ширини… щом започна и през ануса да кървиш за внимание 😀 Дружен поздрав от целия ни екип, животинче:

  https://www.youtube.com/watch?v=lDhPIGgaoRs

  Отговор

 • Riddick
  2016-01-03 at 13:57

  аз в цялата си смахнатост исках днес да потретя, ама света е пълен със смахнатиняци /ако има такава дума/ и всичко е резервирано……..печели Крийд

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-01-03 at 17:20

  Strangera cподеля размисли и страсти по темата + още едно готино видео-ревю. :)

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2016-01-03 at 18:18

  И аз след три гледания затвърждавам на осмица. :)

  Отговор

 • krokin eger
  2016-01-03 at 18:46

  Satyr73, кое толкова не ти харесва, филмът е поне 8.0/10, явно не разбираш особемо от кино.

  Отговор

 • Riddick
  2016-01-03 at 21:47

  некакси се набутАх у кириза, изчаках да паднат резервациите и пак го аймакснах………..оценка няма да му дам, щот съм смахнат по темата……… ама бих го гледал и 4-ти път

  Крокин, Сатъра се храни от общественото неодобрение, игнор му е цаката

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2016-01-04 at 07:30

  Четвърто гледане от мен, железен 8/10.
  Кретена по-горе бих посъветвал да дава на Лили Арт да пише по-честичко, макар и несъгласен с оценката на филма, разбивката ми беше забавна за четене и се накефих, което рязко контрастира на лайната, излизащи обикновено под ника ти.

  Съгласен съм за едно нещо обаче, освен за слабия бой на Бойега с Рен – минаването на Чубака покрай Лея след смъртта на Хан Соло е глупаво, то не е недомислено дори, просто е глупаво.

  Отговор

 • legrandelf
  2016-01-04 at 11:22

  Здравейте,

  Какво е „твърда осмица“ и „8.0/10“?

  Отговор

 • krocknrolla
  2016-01-04 at 11:58

  Осмица, легнала- безкрая.
  Ще го гледам тази седмица за пети път, преди да си съставя окончателно мнение 😉

  Отговор

 • Na-Um
  2016-01-04 at 14:45

  Тъжно, хора обичащи киното да се поддадат не детските си спомени и да си изкривят критерия и критичното мислене! Хайде, не е толкова страшно да си признаете, че ви излъгаха! Така, да питам и тук, имаше ли една оригинална хрумка, която да ви изненада? Поне една драматургична хитрост, обрат, съспенс, ход и завръзка? Виждам, че отговаряте на въпросите за сюжетните дупки, хубаво! Но проблемът е, че тези въпроси не ги е задал режисьора. В киното не е ли редно режисьорът да подвежда зрителя, а не да оставя „дупки“, които да кърпим отчаяно в ревюта, клипове и странична литература??? Щото и това чух, то всичко е обяснено, ама не си чел еди коя си книга!
  Поздрав

  Отговор

 • Митко Палаузов
  2016-01-04 at 14:50

  Аз съм го гледал един път.

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2016-01-04 at 17:24

  3 за 1 седмица. И мисля 2016 да я почна пак с него.

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2016-01-05 at 03:00

  @heeinrich

  В коментарите към тия 40 плот холс има един пич, който дава доста добър отговор на почти всичко.

  За мен основните дупки си остават битката на Кайло Рен с Фин, донякъде битката му с Рей, както и Чубака и Лея след смъртта на Хан Соло. Иначе – определено ми се гледа пак и ще го направя тия дни 😀

  Отговор

 • Riddick
  2016-01-06 at 09:56

  Хората , които казваха, че не е отдадена почит към Хан, първоначално бях съгласен с тях, ама като се има предвид действието на филма, просто на на нас ни се иска да бъде почетен иконичния герой. А реално той отдавна си е бил шута от републиканските дела, той е просто един от многото мошеници в галактиката, Люк е на майната си, жена му го е напъдила, сина му коли и беси из космоса. С какво той заслужава повече от всички загинали пилоти по време на мисията? На Лея определено и стана мъчно, а Чубака си страда.

  Кайло и Фин…… Кайло беше ранен от арбалета на Чуй, арбалет, който размяташе щурмоваците като шума, а и продължавам да твърдя, че част от „пробуждането“ на силата е именно във Фин.
  Кайло и Рей…… на времето Люк след едноседмично спа на Дагоба, отиде да се бие с най-могъщия Сит….. така че не е нещо невиждано

  Отговор

 • legrandelf
  2016-01-06 at 10:34

  Мда, съгласен с Riddick. Просто някои хора като си навият нещо на пръста и това е 😀

  Вчера още един коментар от приятел: „Много е зле от всички епизоди на сериалчето.“

  Как да се съглася с това нещо? Пък той е умно момче, не дава вид да прави такива изказвания 😀

  Отговор

 • Аномандър Рейк
  2016-01-06 at 11:09

  Онези, които намират кусури само- това са мега презадоволени хора откъм кино. И най-перфектният филм да им пуснат, дори да не е „Междузвездни войни“, пак ще намерят за какво да недоволстват, че даже и ще си вярват.

  Отговор

 • Svetly
  2016-01-06 at 11:29

  А аз просто оставих хората да си хейтят, и тази седмица ще го гледам за шести път 😀
  И точно както оригиналната трилогия (бягах от училище, за да гледам отново и отново всеки следващ епизод), така и тук се радвам на усещането да съм част от тази приказка… Деца, какво да ни правиш 😀

  Отговор

 • Данаил Найденов
  2016-01-06 at 14:57

  Сатъра ми е много забавен – низш чифтокопитен, който не може да приеме факта, че хора правят сайт за кино. Сайт, който се чете и очевидно от коментарите тук е популярен и добре приет. Сатъре, имаш много поздрави от Янко. Знаеш кой Янко.

  @Svetly, ти си машина, човече! Радвам ти се много !:) Още не съм го видял на 4DX, но се надявам скоро да успея :)

  Отговор

 • Пламен
  2016-01-06 at 15:06

  В крайна сметка малко тъпо се получи – нито тези, които са фенове на франчайза успяха с поне малко обективизъм да признаят грешките на филма и прекалено го величаят, а от другата стрна хейтърите се постараха(–ме:)) да извадят всеки дребен кусур на филма.
  Киноманът в мен е тъжен, защото Епизод 7 изобщо не ми хареса.
  Боксофис-маниакът в мен пък е в екстаз, защото вижда нещо, което май няма да се повтори скоро, особено в САЩ 😉

  Живи и здрави и…… така до Rogue One (ненужен прикуъл)

  Отговор

 • Riddick
  2016-01-06 at 15:20

  Пламен@
  а пък тогава колко хейт ще се изсипе…… на кой му трябваше този филм, тези Дисни ?гръм да ги удари/ до кога ще цомбят франчайза. бла бла 😀

  Отговор

 • penzata
  2016-01-06 at 15:40

  Докато има цомби, рекла дойката и дала другата гърда.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-01-06 at 17:24

  Пламене, мисля, че във видеото, което сме поместили горе, ясно си личи опитът ни да бъдем обективни в оценката си за „Силата се пробужда“ – изтъкнали сме както предимствата, така и недостатъците на седмия епизод, макар че филмът наистина предимно ни хареса. :)

  Отговор

 • Na-Um
  2016-01-10 at 16:44

  Пичове, изобщо не става въпрос за хейт, а за обективна критика към кино качествата на филма. Джей Джей не допринесе с нищо за историята, за сагата, за легендата Междузвездни Войни. НИЩО! Освен да накара милиони деца между 4-10 години да си купят новото роботче. Нищо ново, интересно, задълбочено, драматично, никакъв съспенс, фантазия и завръзка за още сезони нула. Клишета и експлоатация на старите теми, които дразнят както киноманите, така феновете и абсолютно новите зрители. Жалко.

  Отговор

 • Pacino
  2016-01-10 at 17:55

  Ненам, кви са тия осмици, дето давате, ма две хубави неща видях във филма. Видях отново същите Хан Соло и Чубака, които ми дадоха частица от първата трилогия и ме накараха да умра от кеф, второто е че Харисън Форд повече няма да участва в тая пародия. Гледам главните, нито църния, нито момата, са си на място, а злодея напрао ме отегчи до болка.
  За мен лично, всичко върви в низходящ ред 7,8 и 9 ще е дъното и тва ше е края!

  Отговор

 • Satyr73
  2016-01-12 at 16:29

  Само за протокола си припомних едни мои думи, които гиказах / то се вижда от датата на публикуване тук/ по повод един въпрос – кой е филма, който ще отвее Джурасик свят –

  Самоцитира:
  Satyr73 – 06/13/2015 at 01:28

  Реално никога не ме интересувал нечий рейтинг било то IMDB или домати:рейтинга е в моето аз и това което аз оценявам и виждам. Та по тази точка филма който, ще го бие все още не е излязъл и се нарича:Star Wars: Episode VII – The Force Awakens
  Да се надяваме всички. А от излезлите няма такъв досега за 2015г.

  Отговор

 • pavel717
  2016-01-12 at 22:08

  Пича не ме подведе…Отличен анализ !!

  https://www.youtube.com/watch?v=YbaliPyihCY

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-01-12 at 23:35

  C повечето неща в анализа на Крис съм напълно съгласен, макар и често тоя пич да ме дразни :) Още малко по темата: https://www.youtube.com/watch?v=D7dWbS-QnKA – тук леко се прекaлява с хранилката по prequel-трилогията, но ще го преживея 😀

  Отговор

 • Satyr73
  2016-01-14 at 16:10

  Хахаха прекрасна новина: Десетки хиляди фенове на ”Star Wars” искат завръщането на Джордж Лукас

  „Bring back George Lucas for the Star Wars movies. Put the father of the franchise as director of Episode IX. We really want this, please. We have no problem with Colin Trevorrow, but he’s not the right guy to direct Star Wars Episode IX. George Lucas as director of Episode IX would be the perfect way to end this new trilogy and make an epic farewell between the Father of Star Wars and the whole universe of the galaxy far, far away… We would like to see him again involved with the franchise.“

  https://www.change.org/p/disney-george-lucas-back-to-the-star-wars-movies#petition-letter

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-01-14 at 22:24

  5 номинации за „Оскар“, възторжени отзиви от критиката и публиката… и милиарди долари приход – eх, къде е Джордж Лукас, когато (не) ни трябва 😀

  Отговор

 • Satyr73
  2016-01-15 at 12:35

  Ти си кино-профан явно UZU. И 20 пъти да го гледаш този филм пак няма да ти оври празната кратуна, за какво изобщо говорим и за какво става на въпрос.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-01-15 at 12:38

  Ти пък си самотен кино-чекиджия, всяка еякулация я мислиш за оргия, но аплодисментите са само в твоята глава.

  Отговор

 • Riddick
  2016-01-15 at 14:07

  аз м/у оргазмите да питам, дали някой ще го издаде у нас това на Блу рей?
  Първите Отмъстители, също нямаха разпространител /Парамаунт/ ама някакси ги издадоха, обаче с Дисни нещата са тегави. Никво супер хиро не са издали, дано за Войните, колкото и лишен от съдържание да е, да се намери някой и да го изкара на родния пазар

  Отговор

 • 2016-01-15 at 14:32

  Не съм сигурен дали ще излезе, но гаранция че се появи с БГ субс в чужбината и ще може да си го викне всеки, който иска. :) Но ще попитам за БГ издание и ще кажа.

  Отговор

 • Riddick
  2016-01-15 at 14:45

  Дринов@
  аз от теб, или от някой друг тук, разбрах, за чешки/словашки сайтове, в които има бг субс, ама там на дисни филмите също нямат. Ако има и други места за дискове с бг субс, моля сподели

  Отговор

 • 2016-01-15 at 14:59

  Аз не съм точния човек, понеже не ме вълнуват бг субтитрите. Може МадМакс или Дани да споделят.
  Иначе, като ми се е налагало, в blu-ray.com давам сърч по Бг титри – в Амазон също има такава опция. :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-01-17 at 03:02

  Ридик, чаровният юнак MadMax има някаква драма с постването на коментари в сайта (подозирам, че отрепката Дринов го саботира), та ме помоли да му пейстна тук отговора по повод запитването ти за поръчките от чужбина:

  В Чехия (същата е ситуацията с Полша, Словакия и Словения, защото те реално са един пазар) действително излизат много филми с бг субтитри, които тук така и не виждаме (Blade Runner, Lawrence of Arabia, Mad Max: Fury Road и пр.). С Марвелските филми ситуацията обаче дори в Чехия не е розова и не съм много сигурен (защото не са ми приоритет), но ако не се лъжа, май само Iron Man 2 се продава на български там.
  За Епизод VII все още е рано да се говори, въпреки че и в момента стои на pre-order, защото субтитрите за изданията стават известни най-рано 2-3 седмици преди blu-ray премиерата. Аз лично имам усещането, че толкова значим и касов филм (франчайз) няма как да бъде пропуснат на български, но тепърва ще стане ясно. Не ни остава нищо друго, освен да чакаме и да следим като наближи времето. Ето това е сайтът, от който си поръчвам от време на време… доставката е сравнително скъпа (20 евро), но ако се направи по-богата поръчка, сумата може да се разпредели върху няколко издания и да стане по-поносима:

  http://www.filmarena.cz/

  Отговор

 • Riddick
  2016-01-17 at 12:30

  Узумаки@
  мерси, може би от Максо го знам, точно този сайт, от там си пазарувам чат пат.
  Марвелски съм си купувал от там цалата фаза 1, докато бяха на Парамаунт. Мисля че само Парамаунт и Уорнър имат бг субове там.

  П.П. в Озон най-после дойдоха фланелките им, звъннаха ми за преордъра от преди 3 месеца

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-01-17 at 12:55

  Да, мен в петък ме известиха, че скоро май щели да са налични 😀

  Отговор

 • Riddick
  2016-01-17 at 13:24

  да, би трябвало в понеделник да ми я докарат, искаха вчера, ама събота по закон спя оу дей

  По темата, имаше преди време едно килкаунт клипче в нета, колко народ е изтрепан в Сагата….. две звезди на смъртта, Алдеран и единичните престрелки …… 2 005 645 868 жертви
  https://www.youtube.com/watch?v=Izxjiipkof0
  Като добавим прикуълите …. няколко кораба на търговската федерация, сите джедаи, и 5-те планети /броя и Старкилър бейз/ от ЕVII…….бройката отива на 10 млрд.
  Баси геноцидната Сага 😀

  Вторник ще направя 4-то гледане, като изключим старите, които по комунизъма въртяха често в нашето кино, май не съм гледал друг епизод толкова много на кино

  Отговор

 • legrandelf
  2016-01-17 at 15:55

  Все пак говорим за ЦЯЛА ЕДНА галактика 😀 10 млрд. съвсем не са много 😀

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-01-17 at 16:03

  Toчно идвах да го пусна, доста е funny 😀

  Отговор

 • Riddick
  2016-01-17 at 16:08

  преди премиерата пича отнесе доста хейт от мен, след премиерата от кой ли не, ама е доста талантлив

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-01-17 at 16:16

  Едно от най-добрите неща в сагата е, imho – и като персонаж, и като изпълнение.

  Отговор

 • Svetly
  2016-01-18 at 01:00

  Направих съботно повторение на 4D, така станаха общо 7 😉
  (и мисля да продължа… 😛 )

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-01-19 at 22:13

  Вечерна порция nerd-ия, ако някой се чуди как функционира базата Starkiller: https://www.youtube.com/watch?v=Jny9-RmYxb0 :)

  Отговор

 • Riddick
  2016-01-20 at 09:24

  Сагата, от много хора обвинявана за безмозъчна, всъщност стимулира много хора да мислят, да мечтаят, и освен в случаите, в които ходят по улицата с монашески роби и въртят светещи пръчки, не мисля че това е лошо 😉

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-01-21 at 22:48

  Да, всякакъв рандъм косплей в цивилна обстановка е (най-малкото) уиърд :) Иначе по разни фестивали, премиери и събития е куул.

  Отговор

 • Алекс
  2016-01-21 at 23:27

  Виждам, че тук повечето от вас са фенове като мен, но имайте предвид, че филмът задължително трябва да се гледа на 4DX. Някои сцени, които на 3D може да изглеждат не достатъчно въздействащи, на 4DX са си екстра. Доставих си това удоволствие при второто гледане. Единствената ми забележка е, че финалната сцена между Люк и Рей е разводнена и не носи характерната за оригиналната трилогия кулминация, но има лек полъх от емоционалното усещане на 5-ти епизод. Това драматургично решение може да бъде оправдано, както и образът на Хан Соло, който тук беше повече Инди, отколкото Хан, но това са незначителни подробности от пейзажа. Обезателно ще има и трето гледане – пак на 4DX.

  Отговор

 • .
  2016-01-22 at 00:34

  Евтината врътка тип – включи за продължението на сериалът, разводнена (хеле, пък в предните да кажем, че е имало някаква своя си завършеност и самостоятелност…)? Мен ми беше готино, но напълно излишно. Иначе много малко работи могат да бъдат оправдани във филмът (и вселената която уж си изгражда), базирайки се на това което ти сервират в него.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-01-22 at 02:09

  Елфчето със соло видео ревю по темата: https://www.youtube.com/watch?v=yjN_hDy0Xm0 :)

  Отговор

 • Riddick
  2016-01-22 at 17:06

  https://www.facebook.com/OSegredoDoVitorio/videos/10153877161529122/?pnref=story

  най-добрата реплика на меч…….чак се замислИх, аз колко пара бих дал за да си поиграя

  Отговор

 • Satyr73
  2016-01-26 at 09:31

  Нещо интересно, което написахме в чест на сагата /оригиналната сага на Лукас, не тази повърня/ и мисля че ще ви е интересна статията:

  Филмите от поредицата досега са събрали приходи от почти 4.4. млрд. долара.

  Историята на „Междузвездни войни” е всъщност историята на един млад и талантлив човек, който вярва в себе си и минава през огън и жупел, за да разгърне потенциала си и да се превърне в легенда.

  Ако ви е прозвучало като клише, то е защото животът на Джордж Лукас, създателят на сагата, наистина е като от някой класически роман. Той израства в Модесто, Калифорния и голямата му страст като юноша са … автомобилните състезания. Далеч преди да започне да се увлича по киното, Лукас е искал да стане състезател и често се е мотал по гаражите и се е надпреварвал по пътищата. Един инцидент през 62-ра, при който за малко не загива, го кара да загуби интерес към автомобилизма и така се насочва към правенето на филми.

  Краят на 60-те години е много особено време в Холивуд. Големите студия отчаяно търсят нови творци, които да Lucasмогат да правят филми, достигащи до младата аудитория. Тогава на голямата сцена излизат режисьори като Франсис Форд Копола, Брайън Де Палма, Мартин Скорсезе и Стивън Спилбърг. По това време са и първите стъпки на Лукас в киното, като участва в направата на няколко холивудски филма.

  Първата лента под негова режисура е „THX 1138” от 1971-ва. Ако заглавието не ви е познато, то е защото продукцията не жъне особено добри резултати. Малко след това Джордж Лукас основава своя компания – Lukasfilm ltd и създава „American Graffiti”. Това е първият успешен филм на режисьора. Направена с по-малко от 1 млн. бюджет, лентата постига не само страхотни резултати в бокс-офиса, но и получава 5 номинации за Оскар.

  Още преди този филм Лукас иска да направи „космическа опера”. Сега обаче се заема сериозно с проекта, който по-късно ще се превърне в „Междузвездни войни”.

  „По онова време за успех се смяташе да преминеш границата от 24 млн. долара. Повечето научнофантастични хитове печелеха около 16 млн., а останалите – под 10 млн. Не мислех, че ще бъда изключение”, спомня си Лукас.Първият му филм донася невероятните за тогава в световен мащаб $775,398,007.

  [email protected]@._V1__SX1537_SY714_На какво се дължи успехът на филма?

  Преди ефектите трябва да обърнем внимание на самата история. Силно влияние има един човек, чието име е Джоузеф Кембъл. Неговите научни трудове изследват произхода на митологията и световните религии и се опитват да открият свързващото звено между различните култури. Ако се чудите как героите на Джордж Лукас са толкова интригуващи за всички по света – това е разковничето.

  „Дължа част от успеха си на психологията, която от години преобладава, а хората реагират на историите, както винаги са го правили”, казва режисьорът.

  Лукас непрекъснато се допитва за историята от „Междузвездни войни” до Джоузеф Кембъл, което в крайна сметка я прави и толкова интригуваща. Спокойно можем да кажем, че тя стъпва на основите на епоси като „Одисей”, „Беоулф” и „Крал Артур”, като просто пренася образите в космоса.

  Първият трийтмънт на „Star wars” е готов през 1973-та. За времето си обаче е трудно подобен проект да впечатли студиата. „Юнайтед артистс” и „Юнивърсъл” отказват да финансират лентата. Причината филмът да се осъществи е защото един от тогавашните шефове в „Туентиът сенчъри фокс” – Алън Лад, наистина харесва Джордж Лукас и работата му по „Американски графити”.

  След като Лукас успява да впечатли хората от студиото с историята си, те му отпускат 8.5 млн бюджет за да заснеме филма.

  Това, което обаче Джордж наистина иска, е да заснеме цялата трилогия. От студиото по онова време гледат с резерви на тези планове, тъй като не се очаква „Междузвездни войни” да постигне някакви особени приходи. Това е битка, която младият творец тепърва ще трябва да води.

  director10Когато получава зелена светлина за „Star wars”, Лукас тръгва да прави реклама и мърчъндайзинг на филма. За времето си това е ново – щамповат се тениски, разлепват се плакати и прочее неща, популярни в днешно време.

  Другото важно нещо, което се случва преди да започнат снимките, е че Джордж основава компанията за визуални ефекти „Индъстриъл лайт енд меджик”. Имено хората от тази компания са в основата не невижданите досега ефекти в „Междузвзездни войни” и от там и на невероятния успех на филма.

  През 76-та проектът влиза в снимачен процес, оказал се далеч по-тежък от предвиденото. По време на снимките всичко е против Лукас.

  В Сахара, където е заснета част от филма, се изсипва пороен дъжд – първият такъв от 50 години.

  „През първите 2 седмици се натъкнахме на много капризно време”, спомня си Лукас. „Декорите хвърчаха, не успявах да заснема всичко. Беше катастрофа, бях се отчаял”.

  При убийствените температури в Тунис актьорите едвам издържат. Популярното роботче R2D2 не функционира добре, актьорът, който е в костюма, си спомня, как при въртенето на главата жиците са се усуквали около врата му. Другият робот – C3PO, пък се чупи още на втората крачка. Сред електронни сривове, счупени декори и всякакви беди, нещата не изглеждат никак добре за кинотвореца.

  Дори актьорите не работят сериозно по онова време. Повечето от екипа смятат филма за „детски” и прекалено странен. В същото време пък режисьорът се измъчва, че заради ниския бюджет сцените изглеждат далеч не както си ги е представял.

  [email protected]@._V1__SX1537_SY714_Докато филмът се заснема, в студиото единствено Алън Лад продължава да подкрепя Джордж Лукас. Останалите от „Туентиът сенчъри фокс” смятат, че „Star wars”струва прекалено много, че сценарият е твърде неразбираем и прочее.

  Продукцията изостава с две седмици и от борда на директорите решават да прекратят снимките. Тогава Лад казва на Лукас, че има една седмица за да довърши филма си. Така последните кадри за заснети много набързо.

  Първоначално космическата сага е трябвало да излезе на екран през 1976-та, но заради трудностите при продукцията му премиерата се отлага за следващата година.

  Първият монтаж на „Междузвездни войни” е определен като тотален провал. Така се налага лентата да бъде премонтирана отначало.

  При специалните ефекти нещата също вървят изключително трудно. Като цяло, от началото до края, изглежда, че „Star wars” ще бъде разочарование на екрана и прахосани пари от страна на студиото. От борда на директорите на „Туентиът сенчъри фокс” да убедени, че филмът ще е тотален провал.

  Влагайки неистов труд в постпродукцията Джордж Лукас и екипът на „Индъстриъл лайт енд меджик” успяват някак да обърнат нещата.

  Когато филмът стига до прожекция обаче всичко изглежда още по-зле. Кината не искат да завъртят лентата, а в малкото съгласили се билетите не се продават добре. Всички очакват най-лошото в деня на премиерата – 25-ти май, 1977-ма.

  [email protected]_V1__SX1537_SY714_Никой не вярва на очите си, когато вижда какво се е получило. Хората, които са гледали отделните кадри и грубия монтаж, са смятали, че филмът ще бъде слаб, но когато всички елементи са били насложени един върху друг, крайният резултат е бил зашеметяващ. В киното публиката аплодира „Междузвездни войни” бурно и това е началото на легендарната сага.

  „Бяхме поразени. Нямахме представа какво сме направили”, спомня си човек от екипа за деня на премиерата.

  Отзвукът е невероятен и се разнася бързо. „Междузвездни войни” се превръща в тотален хит. За три седмици акциите на „Фокс” скачат двойно. Филмът получава 10 номинации за Оскар и печели цели седем. Относно финансовия успех – „Star wars” става най-печелившият филм в историята.

  Скоро от „Фокс” започват преговори за продължение, но Джордж не иска студиото да се меси във филма му. Той изтегля 30 млн. от банката и така сам финансира продукцията. Интересното е, че Лукас не режисира „Империята отвръща на удара”, а оставя това в ръцете на Ървин Киршнър.

  Проблемите по втория филм са не по-малко от при първия. Бюджетът е надвишен, банката иска да изтегли заема си, „Лукасфилм” е пред фалит. Но всичко е добре, когато свършва добре.

  [email protected]@._V1__SX1537_SY714_На 21-ви май 1980-та година е премиерата на втория филм от поредицата. Той си връща парите за около три месеца и скоро превръща Джордж Лукас в най-успешния независим творец в Холивуд. В същата година Лукас раздава на работниците си над 5 милиона бонуси.

  През 83-та на екран излиза и „Завърщането на джедаите” , който също като предишните филми постига страхотен успех. Режисьор този път е Ричърд Маркуанд. Така завършва и първата трилогия от поредицата „Междузвездни войни”.

  Лукас винаги е бил бунтар в Холивуд и винаги е бил аутсайдер. Когато става въпрос за вижданията на големите корпорации – те винаги са смятали филмите му за странни. Затова и пробивът му не идва лесно, но пък успехът му е забележителен.

  Между първата и втората трилогия минават повече от 15 години. „Епизод 1: Невидима заплаха” излиза по кината чек през 1999-та година. Джордж Лукас режисира сам филма, както и следващите два от поредицата. Финансовият успех отново е налице.

  Приходите от всички филми за „Междузвездни войни” възлизат на почти 4.4 млрд. долара.

  С това завършваме първата част от поредицата свързана с космическата опера Star Wars. Очаквайте в следващата ни част подробности свързани с продукцията на самата първа лента на Лукас. И моля Ви пишете вашите мнения и коментари под темите ни. Ще се радваме да дискутираме с вас

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-02-01 at 18:12

  Абе Чуи се опита нещо такова да направи, ама…

  Отговор

 • Riddick
  2016-02-01 at 21:04

  Да бе, интересно Лея как щеше да реагира

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-02-01 at 21:33

  Като се има предвид, че сигурно вече е взела панелите и трабанта, сигурно щеше да сложи ръка и на „Сокола“.

  Отговор

 • Riddick
  2016-02-03 at 15:28

  никога не съм бил фен на Лего филмите или игрите, ама на това се хилих много

  https://www.youtube.com/watch?v=CNvlK_AarYs

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-02-03 at 16:09

  Готино е, да :)

  Отговор

 • Riddick
  2016-02-15 at 17:17

  със сигурност ще го отбележите, ама…….

  https://www.youtube.com/watch?v=GQQMLE4FuIQ някакви си 2 години

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-02-16 at 02:03

  Даже са по-малко от две :)

  Отговор

 • Riddick
  2016-03-06 at 20:32

  https://www.youtube.com/watch?v=Djo_91jN3Pk#t=922

  доста мераклийско фен филмче, фабула зерО, но мерак, хореография и ефекти зергуууд

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-03-06 at 22:33

  Реших, че си коментирал, за да рейдж-неш покрай слуха, че Люк ще е гей. 😀 Иначе готина късометражка – джедаите са малко смешни, но Мол е 1:1 и заради него я изгледах с кеф. :) Даже към края имаше як уестърн vibe с 2-3 чудесни кадъра, a и си личи, че „Силата се пробужда“ вече влияе със сериозна сила (pun?) на фен-фикшъна.

  Отговор

 • Riddick
  2016-03-06 at 23:19

  Абе не съм хомофоб, ама педалите ми стигат в ексмен, кип ъуей фром войните.
  Щях да кажа и черните да си останат в Марвел /новия Джони Сторм, новия Спайди/, ама ето че Фин е в Стар Уарс, нашествие на жълти ще има в Rouge One, латинос в една от главните роли в Е8, що не и Люк да обърне меча

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-03-06 at 23:26

  Ha мен ми е все тая дали ще има хомо-персонажи в който и да е филм, но Люк си е хетеро в четвъртия и в петия епизод, както ясно се вижда от реакциите му спрямо Леа… колкото и да е смущаващо всъщност това. 😀 Taка или иначе, говорим за слухове, пък и за мен е важно осмата част да е яка спрямо франчайза, другото е без особено значение.

  Отговор

 • Papa Joe
  2016-03-06 at 23:29

  Не може в такава грамадна вселена без гейове хетеро опресори такива .и ние си плащаме за билетчета и ние искаме ..наши “ герои( скоро гледах гей пародия на Междузвездни войни-Люк е бахти разтропаната к.):) а епизод 7 си е римейк ,ревайвъл, рибут или не знам какво на старите епизоди.добре че съм фен и му простих и директните кражби на реплики от старата сага като ,,Доведи ми го за да добърша неговото обучение.“Според мен гей ще е Бен Соло-поведението му ми е много познато и типично гей…….искал да си се праска на воля с щурмоваци ,но фамилия Соло забранила..и дайте го по леко:)

  Отговор

 • Riddick
  2016-03-06 at 23:42

  Джо, аз от скоро ти засичам закачките с Максо, и все си мислих, че се ебаваш…..та продължава да не ми е ясно, странен ти е хумора, или си самоироничен…….гей

  Отговор

 • Papa Joe
  2016-03-06 at 23:57

  Важното е да има хубави филми, фенове,пък кой какъв е зелен,тъмно зелен ,бембен -да знаете обичам киното,точно защото е шарено,каквито сме всички
  наистина има гей порно пародия ( men.com,gaytorrent.ru) такава и изобщо не е възбуждащо честно -Дарт Вейдър ,,оправя Хан Соло в пълен аутфит, а Люк го опъват 4ма щурмоваци в групов( има и опция 3д). хе хе :)Не познавам Лудият Макс и нямам никакви сексуални намерения към него( въпреки че е горе долу мой тип)-така че най-вероятно се шегувам.Но за гей..не казвам:)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-03-07 at 00:00

  Моля те, не спирай да коментираш в тоя сайт 😀

  Отговор

 • Papa Joe
  2016-03-07 at 00:13

  Само долар струва еднодневната регистрация в men.com, а за gaytorrent.ru ви трябва покана от вече регистриран член,какъвто съм аз хе хе):),но след като изгледате споменатата пародия ще разберете колко лесно и най -вече,,вътрешно“ се разрешават споровете между междузвездните ,,гейрои“ чакай да потърся линк
  http://www.men.com/scene/24581/star-wars-3-a-gay-xxx-parody/
  интересно ми е какви ли ще са изрязаните сцени и режисьорският коментар в бъдещото двд:) я да видим сега кой пръв ще се престраши да види линка( жокер Дарт Вейдър тъкмо е ,,възседнат “ от Хан Соло)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-03-07 at 00:25

  Aбе ще се въздържа да цъкна линка, но с удоволствие бих прочел твое ревю на „Saving Ryan’s Privates“. 😀

  Отговор

 • Papa Joe
  2016-03-07 at 00:38

  Гледал съм го и това и други порнота.И аз като Уди Алън смятам, че обичам себе си.Даже в шофьор на такси Травис се утешаваше с порно и заведе Бетси на шведска кино оргия.Порното е много важно нещо за човечеството и неговото оцеляване.Даже и в моя случай само с двамата ми обожатели“-Гн 10 секунди“ и ,,Умрял му е от анаболи“ (аз съм събудител, не възкресител, лавър ,нат а файтър хе хе) прибягвам до Десита и Лилита ,А в нашият жанр е пълно с благини-кеф ти мечки, кеф ти групов,кеф ти пародия,кеф ти манга.Пък и като гледам някои от обикновените филми,излизащи на голям екран( хм понякога се работи и с малки,удобни са вътрешно,но удоволствието е по неосезаемо)те са си по -зле и от кое и да е порно.Сега търся линк за пародията на Матрицата-там в какъв групов участват Нео и агент Смит-е не е истина:0

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-03-07 at 00:43

  Най-искрено ти се извинявам, задето съм те хранил, Джо – може често да пишеш нечовешки простотии, но има нещо ужасно култово в тебе и вече те харесвам… ама само като приятел! 😀

  PS Caтъра продължава да е тъп като гъз обаче.

  Отговор

 • .
  2016-03-07 at 00:58

  Определено най-безсмисленото нещо което съм чел наскоро, това, последните коментари :D.

  Отговор

 • Papa Joe
  2016-03-07 at 01:04

  Ох имам толкова много приятели, не е истина в гепиме вече са 95 с днешните нови двама-мерси ,мерси.Сега гледам Море от любов,оригинала,не пародията и тъкмо един от подценените актьори Джон Гудман запя и се сетих как животът имитира киното-и аз вече взимам уроци по пеене,но вокалните ми способности са все още далече от желаното( за разлика от оралните-ай стига с тези самореклами):).обичам излияванията( но не и омекванията) така че епистоларно ще продължавам да бъда тук, докато не падне някой от хеликоптерите,които бръмчат наоколо в посока центровете за щурмоваци, сега им викат по модерному бежанци…..дали съм пробвал с черен..трудно ще го открия в тъмното

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-03-08 at 20:27

  Да върнем коментарите в on-topic коловоза с този доста смислен поглед към Бен Соло:

  http://filmsociety.bg/analizi/bashti-i-sinove-v-mezhduzvezdni-voyni-silata-se-probuzhda

  :)

  Отговор

 • .
  2016-03-09 at 00:47

  Да, страшно смукане на фантазии и в тази статия 😀 (и типичните популярни интернет оправдания търсещи някаква логическа свързаност). Ми има Вейдър в него и затова, и баща му го нямаше, и затова… Страшни извинения за една от най-големите (да се разбира не достатъчно оправдани като се има в предвид резултата) дупки (да не ползвам по-силни думи). И ми дреме на оня, за вероятността това да е засегнато в продълженията. Не може нещо толкова важно да бъде така третирано (зле изсмуканата мистика даже прави нещата по-лоши). За да вземеш такова решение ти трябва нещо повече от сервираното.

  Отговор

 • Riddick
  2016-03-31 at 14:22

  Прочетох романчето по Е7, като тайничко се надявах, да има отговорите на някои въпроси, които филма постави, все пак е по сценария, а е ясно, че много неща отпадат по време наснимки и монтаж.
  Не стана /не очаквах друго/ много ясно каква е историята на Сноук, но той разказа, че е бил свидетел на раждането и загиването на Империята. При разговорите им с Рен, се разбра, че и двамата са наясно с това, че Вейдър е мръднал на светло, и че сегашните им проблеми, се дължат именно на това. На един удар с меч, по „проблема“ Скайуокър.
  Има ги „отпадналите сцени“, които ще са в ДВД-то.
  В бара на Маз, Рей имаше среща с Ънкар Плът, която завърши с откъснат от Чубака крайник…….. спазват традицията за обезръчаване в сагата.
  Поу Дамерън, има малко по-голяма роля, показано е как се спасява от Джаку.
  Преживяването с докосването на меча беше съвсем различно, нямаше гласа на Кеноби, наблегнаха на това, че черните фигури са 7….явно толкова ще са Рен рицарите, имаше видение за Беспин , битката на Люк с Вейдър, и меча, който хвърчи в облаците.Не стана ясно как Маз Каната е намерила меча.
  Кайло разпознава Рей…….“Това си ти“….квото и да значи, макар всички да подозираме коя е тя. Също и за меча на Рен се надявах, ама не стана ясно как е сглобен.
  Фин борави с меча само чрез хъс, аз си мислих, че и той може да има силата.
  И май е това

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-04-19 at 20:44

  Eдва наскоро разбрах, че има 2 новелизации на филма – едната е тази на Алън Дийн Фостър, която си е уж нормалната, но има и такава, предназначена за деца. 😀

  Отговор

Коментирайте