Inglourious Kunts: Епизод XXIХ – Peвю на „Кошмаpи преди Коледа“ (1993)

от на 2015-12-25
 

„What’s this? What’s this?“

Цветове, снежинки и дъжд от подаръци с некро-привкус – сигурно е онзи зловещ ден от годината, когато всички се преструват на добри и весели, докато тайно чакат празника на Вси светии, за да пуснат на свобода своите демони… Защо обаче да чакаме до Хелоуин, след като Тим Бъртън и Хенри Селик ни предлагат да обединим двата повода в един?

Как? Отговорът е колкото прост, толкова и култов: чрез „Кошмари преди Коледа“ – филмът, който ни плаши, разсмива и забавлява с макабрената си приказност и ни сервира не само вдъхновяващо зловеща визия, но и харизматично незабравими антигерои, сред които изпъква най-вече чудесният Джак.

Този епизод на подкаста Inglourious Kunts e част от рубриката „2 Kunts 1 Couch“ и дава думата на Благой Иванов и Светли Дамянова, които с фанатична екзалтация редуват любопитни факти, аналитичен подход и откровена фенщина, за да си припомнят една от най-добрите творби на Дани Елфман… а и една от най-добрите stop-motion анимации в историята на киното.

You have to see it to believe it:


коментари
 
Отговорете »

 
 • Задължително
  2016-01-01 at 03:36

  Чакаме „Кошмаpи преди Коледа на Елм Стрийт“ 😉

  Отговор

 • Sir Stevancho
  2016-01-01 at 15:47

  Резнали сте втория абзатц 😉

  Отговор

 • Vainpire
  2016-01-02 at 10:14

  Всъщност, от Тим Бъртън се очаква да излезе Miss Peregrine’s Home for Peculiars (по книгата на Ransom Riggs – Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children). Книгата на вид е спуки, на четене – малко тийн, но пък през призмата на Бъртън може да стане любима екранизация.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-01-02 at 17:47

  Не съм чел романа на Рансъм Ригс, но определено този проект може да се окаже от по-добрите нови филми на Тим Бъртън.

  Отговор

Коментирайте