„What’s this? What’s this?“

Цветове, снежинки и дъжд от подаръци с некро-привкус – сигурно е онзи зловещ ден от годината, когато всички се преструват на добри и весели, докато тайно чакат празника на Вси светии, за да пуснат на свобода своите демони… Защо обаче да чакаме до Хелоуин, след като Тим Бъртън и Хенри Селик ни предлагат да обединим двата повода в един?

Как? Отговорът е колкото прост, толкова и култов: чрез „Кошмари преди Коледа“ – филмът, който ни плаши, разсмива и забавлява с макабрената си приказност и ни сервира не само вдъхновяващо зловеща визия, но и харизматично незабравими антигерои, сред които изпъква най-вече чудесният Джак.

Този епизод на подкаста Inglourious Kunts e част от рубриката „2 Kunts 1 Couch“ и дава думата на Благой Иванов и Светли Дамянова, които с фанатична екзалтация редуват любопитни факти, аналитичен подход и откровена фенщина, за да си припомнят една от най-добрите творби на Дани Елфман… а и една от най-добрите stop-motion анимации в историята на киното.

You have to see it to believe it:


Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Всъщност, от Тим Бъртън се очаква да излезе Miss Peregrine’s Home for Peculiars (по книгата на Ransom Riggs – Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children). Книгата на вид е спуки, на четене – малко тийн, но пък през призмата на Бъртън може да стане любима екранизация.

  2. Не съм чел романа на Рансъм Ригс, но определено този проект може да се окаже от по-добрите нови филми на Тим Бъртън.