Martyrs

В последния ден от коледните празници, сам по себе си идеален момент човек да заложи на някое хорър заглавие (те двете неща си вървят ръка за ръка), си наваксваме с една ужасно забавила се новина – появата на първия официален трейлър на режисирания от братя Гец американски римейк на „Martyrs” на Паскал Ложие, който лично за нас е един от най-добрите хорър филми от последните 15 години.

Още от ден първи този проект ни беше трън в очите, но се надявахме, че ще станем свидетели на един от онези случаи, в които римейкът, ако не е по-добър от оригинала, му е поне равен или най-малкото технически по-изпипан. Преди малко повече от десетина дни обаче попаднахме на първия трейлър и в него не видяхме абсолютно нищо, което дори и за секунда да ни накара да повярваме, че филмът в действителност ще притежава някакви качества. На всичкото отгоре той разваля и част от мистерията и повествователните изненади, които бяха важен и доста качествен елемент в оригинала.

Ако все още не сте гледали трейлъра, вижте как ще ви се отрази на вас, а в допълнение хвърлете едно око и на първия клип от филма.

Ще се повторим – нищо в трейлъра и клипа не ни харесва и не ни кара да си мислим, че зад съществуването на този римейк има някакъв смисъл. Обичаме жанра и сме склонни да гледаме и да даваме пас на всякакви неща, но тук смятаме да пропуснем.

За финал вижте няколко снимки, както и първия официален постер.

„Martyrs” разказва за 10-годишаната Луси, която избягва от изолиран склад, където е държана като затворник. Дълбоко травмирана, тя е преследвана от ужасни кошмари в сиропиталището, което я е приютило. Единствена ѝ утеха е момиче на нейната възраст на име Ана. Почти десетилетие по-късно, все още преследвана от демоните на миналото си, Луси открива семейството, което я е измъчвало. Докато тя и Ана се приближават до агонизиращата истина, двете се оказват пленени в кошмар – ако не успеят да избягат ги очаква съдба на мъченици…

Режисьори на „Martyrs” са братята Майкъл и Кевин Гец („Scenic Route”), сценарият е дело на Марк Л. Смит („Vacancy”, „The Hole”, „The Revenant”), а в ролите са Бейли Нобъл, Тройан Белисарио, Кейт Бъртън и Блейк Робинс.

Премиерата е 22 януари 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Все още съм ти задължен, че отвори очите ми за този филм. 🙂

  2. Струва ми се излишен този римейк, това е все едно да правиш римейк на Необратимо – да, технически е възможно, но кому е нужно?

  3. Разбира се, че е излишен. Хубавото е, че може да възроди интерес към оригинала.

  4. Продължава значи необяснимата за мен традиция американците да презаснемат страхотни европейски и азиатски филми, като ги вкарват в напудрената си стилистика и отнемат целия им чар. Той за мен се състои в изключително реалистичното усещане за болка и страдание, което се губи още в момента, в който видиш изглеждащите като избягали от корица на списание актьори, нереалистично наредените чистички пак като от корица на списание къщи, лъщящите, будещи повече смях от колкото ужас, инструменти за мъчения и не на последно място, излишно раздутите диалози, сакън да не би някой малоумник да не би да не разбере за какво точно става въпрос и да трябва да си размърда мозъка. Смятам, че това е и обида към по-масовата американската публика, която няма шанс да се докосне до истинско чуждестранно кино.
    Оригиналът на Мъченици наистина е от най-добрите хоръри, които са излизали напоследък и нямам никакво намерение да си развалям впечатленията с таз’ гняс. 🙂