Поглед зад кулисите

Става все по-трудно и по-трудно човек да се опази „девствен” за премиерата на „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда”. Вече не е достатъчно просто да не гледате трейлъри и телевизионни спотове или да не четете спекулации и официални подробности за сюжета и героите. Спойлърите никнат в заглавията на новините, илюстрирани и с картинка, да не би случайно да не сте прочели внимателно и когато работата ви е да следите какво се случва в света на киното, неминуемо се опарвате. А тази седмица беше доста тежка и ние вече загубихме човек, паднал геройски в името на всеобщата информираност (и на личната си мания, разбира се).

Ние обаче внимаваме да не сервираме подобни изненади и дори пропускаме информация от типа на кой известен човек е гледал филма и какво бил казал. Също така, внимаваме не само за „Силата се пробужда”, но и за всички предстоящи филми от вселената „Star Wars”, че и там изскачат спойлъри. От тоновете неща, които се появиха тази седмица, си позволяваме да отбележим, при това само в едно изречение, факта, че Lucasfilm са имали срещи с четири режисьорки и три сценаристки с идеята в най-скоро време да имаме епизоди от сагата (знаете, че на поредицата не ѝ се вижда края), написани и режисирани от жена.

Сега по същество. Това, което ви предлагаме да видите като нови ъпдейти от „Силата се пробужда”, са: нов телевизионен спот; едно доста интересно задкулисно видео от Comic-Con Experience в Бразилия, илюстриращо прекрасно подхода към филма, който толкова ни радва – да се строят декори и да се снима на локация; две доста информативни интервюта с Дж. Дж. Ейбрамс и Джон Бойега за AOL; любопитно видео, в което Закари Файнстайн обсъжда Звездата на смъртта (която се оценява на 419 трилиона долара) и икономиката на Империята; нов плакат на По Дамерон, за който не е ясно дали ще е допълнение към последната серия character постери, в която героят липсваше, или начало на нова, тъй като концепцията е различна.

ТВ спот

http://www.youtube.com/watch?v=sVi15W6Gl7Y

Зад кулисите

Интервюта

http://www.youtube.com/watch?v=_Ekui0QWaCA

http://www.youtube.com/watch?v=wGH4V9TjlzQ

Star Wars Economics

Ето и плаката:

плакат

Режисьор на „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда” („Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”) е Дж. Дж. Ейбрамс, който е и сценарист заедно с Лорънс Касдан и Майкъл Арнд. Продуценти са Катлийн Кенеди, Брайън Бърк и самият Ейбрамс, а великият Джон Уилямс се завръща като композитор. В ролите са Харисън Форд, Марк Хамил, Кари Фишър, Дейзи Ридли, Джон Бойега, Адам Драйвър, Оскар Айзък, Анди Съркис, Донал Глийсън, Макс фон Сюдов, Лупита Нионг’о, Гуендолин Кристи, Саймън Пег, Мейси Ричардсън-Селърс, Питър Мейхю, Антъни Даниълс и Кени Бейкър.

Премиерата е 18 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *