Трейлър на „Eye in the Sky” на Гавин Худ

от на 2015-12-04
 

Хелън Мирен

Eye in the Sky” на Гавин Худ е вторият голям филм след „Good Kill” на Андрю Никъл, който разглежда темата (която очакваме да става все по-популярна) за дроновете и политическите и най-вече морални импликации, които възникват при воденето на дистанционни военни действия.

Филмът е с участието на ветераните Хелън Мирен и Алън Рикман, както и с Арън Пол и Бархад Абди от „Капитан Филипс”. Мирен е в ролята на британския полковник Катрин Пауъл, която командва секретна съвместна операция по залавянето на опасен терорист в Кения. Чрез дистанционно наблюдение и информация от мястото на събитието, Пауъл открива, че мишените ѝ планират самоубийствен атентат и мисията се променя от „залови” в „убий”. Но точно когато американският пилот Стив Уотс (Пол) е готов да действа, в смъртоносния радиус на атаката се появява деветгодишно момиче, което предизвиква сериозен диспут между британското и щатското правителство за посоката на действие.

Трейлърът ни изглежда малко евтинко и, както се казва на английски, „a bit on the nose”, но „Eye in the Sky” беше показан на фестивала в Торонто и отзивите са доста положителни – повечето критици го определят като по-добър от „Good Kill”, който също бе оценен добре (не сме го гледали все още и не можем да коментираме в тази посока). Ние сме склонни да му дадем шанс, ако не за друго, то заради актьорския състав и отчасти заради Гавин Худ („Tsotsi”, „Играта на Ендър”), когото харесваме въпреки „Х-Мен началото: Върколак”.

Премиерата на филма е 11 март 2016.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Milbo
  2015-12-05 at 06:02

  In real life не биха спряли удар по high value target поради показаната тук причина …
  The premise is fake …и от това всичко олеква като магданоз.
  People do no count in a war….
  No movie about these recent wars and conflictс has been better than IN THE VALLEY OF ELAH –

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-12-05 at 12:21

  Ще се изненадам приятно, ако Арон Пол някога успее да се измъкне от сянката на „Breaking Bad“.

  Отговор

Коментирайте