Alien: Covenant

През изминалите няколко дни в нета излязоха един куп нови подробности (техен автор в повечето случай беше самият Ридли Скот) за предстоящото продължение на „Прометей”, които ние съвсем умишлено пропуснахме, въпреки че наистина имаше интересни и важни неща, като например смяната на заглавието от „Alien: Paradise Lost” на сегашното „Alien: Covenant”. Причината я споделихме миналия път – уморихме се от спекулации и оскъдни късчета информация без контекст, изпаднали от тук, от там, и в повечето случаи противоречащи на нещо казано преди това.

Сега най-накрая получаваме официална информация от Fox и ние с удоволствие сме на линия. Първо е новото заглавие „Alien: Covenant”, за което вече споменахме, после е заглавката (която виждате по-горе) и трето, първият официален синопис, който дава бегла представа за това, което може да очакваме от филма като история:

Ридли Скот се завръща към вселената, която създаде с „Пришълецът”, с „Alien: Covenant” – втората част от прикуъл трилогията, която започна с „Прометей” и която се свърза директно с изключително важната му фантастична творба от 1979 г. На път към планета в далечния край на галактиката, екипажът на колонизаторския кораб „Covenant” откриват място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят, чиито единствен обитател е синтетичният Дейвид (Майкъл Фасбендър), оцелял от обречената експедиция на кораба „Прометей”.

Не се споменават Нуми Рапас и нейната Шоу, но това не означава нищо. Има десетки причини за отсъствието ѝ от синопсиса и нямаме намерение да спекулираме – както и в този случай, ще изчакаме появата на официална информация. Единственият слух по отношение на кастинга, който ще си позволим да отбележим, е евентуалното участие на Ребека Фъргюсън, която направи страхотна роля в „Мисията невъзможна: Престъпна нация” и ще се радваме да видим и тук.

Последната официална информация по темата е, че снимките на „Alien: Covenant” се очаква да започнат през февруари, а премиерата е насрочена за 6 октомври 2017. Това ще забави очаквания от феновете „Пришълецът 5” на Нийл Бломкамп, който е „on hold” за неопределено време.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. UZUMAKI: +1

    Понякога се будя нощем:

    Сънувам че новия Alien (Скот или Бломпкамп) е по-плачевен и от новия Терминатор.

    … после започвам и аз да плача 🙁

  2. След пришълците, след индианите и след междузвездните войни – всичко ново е лайно, дори да не е. Аз така си разсъждавам и си спя съвсем спокойно 😀

  3. Надявам се Скот да не се натяга толкова с оригиналността. Не ми се гледа отново как зомби мъж спи с жена, тя ражда кракен, който запложда божествено извънземно, което ражда пришелеца. Искам да видя повече от старото в големи анаболни дози – свирепи ксеноморфи, изпържени андроиди и изстрещели космически екипажи.

  4. Както се каза и преди, Скот има намерение да го направи това като сапунка-серийки и едва ли в тази ще видим изобщо ксеноморфи.

    „Целият смисъл е да се обясни на Alien франчайз е как и защо са създадени тези извънземни. Винаги съм си мислил за Alien като вид парче от бактериална война. Винаги съм си мислел, че това което е оригиналния кораб, който аз наричам кроасан, беше боен кораб, и с него пренасянето на тези biomechanoid-ни същества, които бяха създадени за унищожение където са пуснати. „

    Попитан в интервю пред репортер от Гардиан, дали следващите му серии от поредицата на Прометей ще са директно свързани с истинското същество от оригинала му в Alien, той отговаря:„Да, но това няма да е в този,а в следващия. Това ще се случи едва в четвърти филм, преди да се върнем на Alien поредицата. “ Той споделя, че въпреки закачката в края на филма с Xeno това никак не означава, че линията на новия сюжет ще продължи с старите Xenomorphs в Прометей 2. Сценария вече е завършен и няма нищо да има от тези видове в новия Прометей 2. Скот се подразнил от това, че с тази закачка някой са открили завръщането към старата форма на създания, вместо да се продължи с новата свежа идея за Инженерите и да се разкрие техният свят, толкова величествен.Сценария е готов и че в неговият трети акт ще се разкрият „свежи форми на чужденец.“

    Но нещата винаги могат да се пренапишат, щом ще донесат повече кинти за поредицата…