„Бате, бате, дай некоя мръвка!“

В момента излъчваният шести сезон на ТВ-хита „The Walking Dead“ е първият в историята на сериала, който регистрира лек спад в рейтингите, но въпросните рейтинги са толкова баснословно високи, че занижените цифри на практика са почти незабележими. Затова и седмият сезон вече е потвърден, поръчан и предвиден за есента на следващата година. Това, естествено, означава, че още дълго време публиката ще се радва на прекрасните некро-уроди, създадени от гениалния Грег Никотеро:

Прекрасни некро-уроди?

The Walking Dead”, известен в България като „Живите мъртви“, e eдин от най-подробно следените проекти в сайта ни, още откакто избухна новината, че Франк Дарабонт ще адаптира едноименния комикс на Робърт Къркман. Макар невинаги да сме били напълно стриктни в следенето на новостите около този зомби бонбон, при по-важните известия около него oбикновено сме се опитвали да не изостанем и послушно да отразим всичко, което си струва да бъде отразено. Например това, че актьорите Том Пейн и Джефри Дийн Морган:

Том Пейн & Джефри Дийн Морган

…са вече част от опустошения свят на шериф Рик Граймс. Пейн, когото може и да сте засичали из някой от епизодите на „Waterloo Road“ или „Luck“, ще е Пол „Иисус“ Монро – хомосексуален добряк, който основно се занимава с набиране на нови хора, които да се противопоставят на крайния злодей и циник Неган (лидер на група оцелели, обитаващи останките на Вашингтон). Именно Неган ще бъде изигран от Морган и съдейки по прекрасната му и запомняща се изява в „Пазителите“ на Зак Снайдър, очакваме чудеса от него в новото му постапокалиптично амплоа (на всичкото отгоре ще го мернем и в следващия филм на Снайдър като бащата на Брус Уейн).

Кой се страхува от живата мъртва?

Както Пейн, така и Морган вероятно ще се появят в настоящия сезон по-оскъдно, но ще се наложат като постоянно присъствие в следващия. Междувременно, догодина се задава и втори сезон на „Fear The Walking Dead“, който това лято разби с поредица рекорди класациите и се оказа едно от най-успешните кабелни заглавия в историята. Екипът на канал АМС има с какво да се гордее и фука, като на всичкото отгоре кове желязото овреме – преди дни стана ясно, че под тяхната шапка ще видим в обозримо бъдеще споменавания вече от нас „Empire Of The Dead“ на Джордж А. Ромеро. Припомняме, че точно Ромеро е основното вдъхновение за „Живите мъртви“… а кръгът май за пореден път се затваря!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. OOooooooooooo yeah,чакам да го видя тоя Неган от толкова време, а този сезон началото ми харесва повече от предишния (като изключим последния епизод)