Star Wars: Силата се пробужда

Edit: Новината е редактирана, защото за Дринов „Star Wars Korea” не е достатъчно, за да му стане ясно, че рекламата е корейска, а не японска. 🙂


Рекламната кампания на „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда” (а като се замислим и на всеки голям филм) нямаше да е пълна без някой азиатски трейлър или спот. И нямаме предвид този от началото на месеца, който само по субтитрите можете да познаете, че е монтиран за този пазар, а такъв, в който супер сериозен и рязък глас зад кадър ни кара да се усмихваме, така както го направихме с тазгодишните „Анто-ман” и „Мадо Максъ”.

Осъзнаваме, че това е леко расистко, но пък смятаме, че – както казва Джими Кар – това е „the acceptable face of racism”, така че не ни съдете силно. Вижте новия спот на филма и после кажете, че не ви стана смешно. Ние не можем да излъжем.

В допълнение, вижте три постера на филма, решени в ретро-стил, както и един задкулисен клип, който ни запознава по-подробно с Рей и разкрива извънземното, което ще се изпълнява от Саймън Пег.

Star Wars: Силата се пробужда - плакат

Star Wars: Силата се пробужда - плакат

плакат

За сравнение, ето оригиналните плакати на „Star Wars”, които са послужили за вдъхновение на горните.

За финал, ето споменатото задкулисно видео.

Режисьор на „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда” („Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”) е Дж. Дж. Ейбрамс, който е и сценарист заедно с Лорънс Касдан и Майкъл Арнд. Продуценти са Катлийн Кенеди, Брайън Бърк и самият Ейбрамс, а великият Джон Уилямс се завръща като композитор. В ролите са Харисън Форд, Марк Хамил, Кари Фишър, Дейзи Ридли, Джон Бойега, Адам Драйвър, Оскар Айзък, Анди Съркис, Донал Глийсън, Макс фон Сюдов, Лупита Нионг’о, Гуендолин Кристи, Саймън Пег, Мейси Ричардсън-Селърс, Питър Мейхю, Антъни Даниълс и Кени Бейкър.

Премиерата е 18 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Сега вече the acceptable face of racism добива съвсем иронични пропорции 😀

  2. Uzu
    тия капути озон са канселирали фланелките, поради това, че не знаят кога ще дойдат….. яко професионално

  3. Всъщност е точно професионално. 🙂 Не зависи от тях, а от западния доставчик, който си е насрал деливъри-то нейде по трасето (не забравяй, че Озон са retailer, a не производител). Доколкото знам, всички клиенти са информирани и ще им се следят поръчките, докато се пръкне развитие по въпроса. Има шанс до края на декември да дойдат нещата, поне така ми казаха мин. седмица.

  4. е да ама на мен не звъннаха, отделно пише „изчерпани количества“ което доста заблуждава.
    В същото време им правят промоция с намалени цени…..

  5. Вярно така изглежда още по-расистко. 🙂 Сякаш е нарочно, но уви, не е. :/

    Ще видя как мога да го оправя без да се загуби смисъла. 🙂

  6. Бе една от иконите в тая вселена – е жълт. За кво говорим 😀 😀