Алиса в огледалния свят” („Alice Through the Looking Glass”)

Време беше да се отприщи отново комбинираната лудост на Disney и Тим Бъртън – три години след анонсирането на проектаАлиса в огледалния свят” („Alice Through the Looking Glass”), налице вече е първият трейлър. Ясно е, че милиардите приходи са повече от категорична причина за продължение, но на „Алиса в страната на чудесата” финишира с доста ниски зрителски оценки и цялостното отношение към новия филм, е доста отрицателно. При все това, както знаем, този довод не се взима предвид и не може да се окаже пречка за продуциращите, които искат да изстискат историите на Луис Карол докрай.

Всичко друго си го знаем и/или очакваме да ни е познато, но най-любопитните попълнения ще бъдат таткото на Лудия Шапкар и Времето, като в ролите влизат екстравагантните Рис Ифанс и Саша Барон Коен. Дори от този кратък досег с приказната история ни става ясно, че режисьорът Джеймс Бобин ще заложи сериозно на триизмерните ефекти, а можем да се обзаложим и че надали има много сцени, които да не са заснети пред зелен екран. С всичките детайли по Алиса и останалите герои, „Алиса в огледалния свят” прилича по-скоро на анимационен филм.

При все скептицизма бихме искали да спазим приличие – и да не заклеймяваме продължението само защото Джони Деп и Мия Васиковска ще си бъдат отново същите хухавели. Компания им правят отново Хелена Бонъм Картър и Ан Хатауей (Червената и Бялата кралица), Мат Лукас (Туидълдум и Туидълди), Стивън Фрай (като гласа на Чеширския котарак), Алън Рикман (дал гласа си на Синята гасеница), Майкъл Шийн и Пол Уайтхаус (озвучили съответните зайци – Белия и Мартенския) и много други. Дори само заради тях си струва да видим филма – и после може да се окаже, че резултатът не е чак пък толкова отчайващ.

„Алиса в огледалния свят” на Disney е една чисто нова, грандиозно-пищна авантюра с участието на незабравими образи от обичаните истории на Луис Карол. Алиса се завръща при приятелите си от Страната на чудесата и пътува назад във времето, за да се опита да спаси Лудия Шапкар.

Никога не са ни допадали кратките секундни тийзърчета, с които компаниите дават да се разбере, че им остават още ден-два, за да намонтират истинския трейлър. Но след като сме ви го показали и сте запомнили елементите му, може хвърлите по едно око на малките откъси – и да съпоставите въздействието им!

http://www.youtube.com/watch?v=6_uJ676ccas

http://www.youtube.com/watch?v=wl4D-EulY-Q

http://www.youtube.com/watch?v=VHrIKhuphWM

Time Has Come! Time Is Not on Your Side! It’s About Time! It’s Time to Go Back!

Харесва ни играта на думи и множеството значения, вложени в тези „заклинания”. Вижте и няколко шантави визии (тийзър постерите може да си припомните тук), които най-много да стреснат децата, а родителите може и да се позамислят дали да ги заведат именно и точно на тази приказна история.

Алиса в огледалния свят” - Хелена Бонъм Картър

Алиса в огледалния свят” - Джони Деп

Алиса в огледалния свят” - Саша Барон Коен

Alice Through the Looking Glass” излиза на екран на 27 май 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *