22 ноември 1963

Вече няколко пъти сме писали за мини-сериала на Hulu „22 ноември 1963” (познат още като „11/22/63”) по Стивън Кинг, но досега не бяхме виждали никакви рекламни материали, което започваше да ни се струва все по-странно с приближаването на премиерата. Все още не знаем кога да очакваме някой трейлър или клип, който да ни надъха подобаващо, но поне получаваме няколко кадъра на част от главните действащи лица. Разбира се, основният акцент е върху Джеймс Франко, който – поне според нас – изглежда много на място в началото на 60-те години на миналия век.

Вижте първите официални снимки, а ако не сте чели романа на Кинг и нямате представа за какво става дума, по-долу ще намерите и кратък синопсис.

22 ноември 1963

22 ноември 1963

22 ноември 1963

22 ноември 1963

Ето как Hulu описват „22 ноември 1963”:

Оригиналният сериал на Hulu „11.22.63” е трилър, в който гимназиалният учител по история Джейк Епинг (Джеймс Франко) пътува назад във времето, за да предотврати убийството на президент Кенеди. Но мисията му е застрашена от Лий Харви Осуалд, от любовта и от самото минало, което не иска да бъде променено.

Осуалд и любовта в лицето на очарователната Сара Гадон са ясни, но за нас доста по-интересна е темата за промяна на миналото и ефектът върху „новото настояще” (в книгата отправна точка за героя е 2011 г., а пътуването винаги е до 9 септември 1958 г.). Също така, много искаме да видим как точно ще изглежда миналото на малкия екран – горните снимки изглеждат чудесно и трябва да признаем, че си падаме по качествено направени „period pieces”. Знаейки колко труд е влязъл в проучването на 50-те и 60-те години (от самия Кинг, а после и от създателите на мини-сериала), нямаме търпение да видим крайния резултат.

Режисьор на първите два от общо 9 епизода на „22 ноември 1963” е Кевин Макдоналд, а в главните роли ще видим Джеймс Франко, Джош Дюмел, Сара Гадон, Крис Купър, Даниъл Уебър, Луси Фрай, Т. Р. Найт, Чери Джонус, Джордж МакКей и други.

Премиерата е 15 февруари – датата, на която американците честват „President’s Day”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *