Руни Мара

Откакто „Carol” на Тод Хейнс се появи пред публика в Кан, суперлативите за него не спират. Равносметката от първата седмица на екран в Щатите предстои, а от петък ще може да бъде видян на кино и във Великобритания. Сега ви представяме един приятен и чувствен трейлър без думи (те са абсолютно ненужни, ще се убедите сами), два клипа от филма, както и едно чаровно видео-описание на първата среща между Карол (Кейт Бланшет) и Терез (Руни Мара), разказано от самия режисьор.

http://www.youtube.com/watch?v=kECQwBOkltY

http://www.youtube.com/watch?v=VDg6Kaawb88

http://www.youtube.com/watch?v=5syeZtqaEg0

http://www.youtube.com/watch?v=V6IhulU8eM4

Кейт Бланшет споделя пред Rolling Stone: „Мисля, че Тод искаше най-вече да разкрие невероятното, сензационно усещане да си влюбен истински и дълбоко за първи път. Чувстваш се така, сякаш изобретяваш колелото!”

Carol” е създаден по романа на Патриша Хайсмит „The Price of Salt” и разказва за връзката между две жени от различни социални прослойки в Ню Йорк от 50-те години на ХХ в. Флиртът води до приятелство, страстна любовна връзка между двете дами и (очаквано) всичко приключва с разбити сърца. Подтиснатата сексуалност в Америка в средата на 20 век е тема, която винаги би могла да бъде актуална – не само заради стремежа да се хвърли светлина върху отминалото време, но и поради факта, че все още има много неща, които трябва да бъдат променени, за да се нарече съвременното общество наистина демократично, премахнало всякаква следа от сегрегация…

Двата стилни постера, на които се чете премиерна дата 14 януари, са австралийски – публиката там ще трябва да почака, за да види любимката си в поредното ѝ умопомрачително добро превъплъщение. Съвсем не е случаен фактът, че от току-що обявените номинации за наградите „Независим дух” на „Carol” бяха присъдени шест – за филм, режисьор, сценарий, операторска работа и номинации за главна женска роля на двете дами – Кейт Бланшет и Руни Мара.

плакат

плакат

Сценарият на „Carol” е дело на Филис Наги, режисьор е Тод Хейнс. В ролите са Кейт Бланшет, Руни Мара, Кайл Чандлър, Джейк Лейси, Сара Полсън, Джон Магаро, Кори Майкъл Смит, Кери Браунстийн и други.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. ЛОЛ

    снима я в полу-светло помещение срещу светлината на прозореца с доста скъпа за времето си камера. явно е, че не разбира бахтър от фотогорафия, но иска да й се покаже, че иска да я снима. затова обичам кратките тийзър кадри – отварят вратата към скритите мотиви и детайли, за да подхранят това, което не си знаел, че очакваш.

  2. Xaxa, егати скандалното – с първия си коментар имах предвид Мара, но не Кейт, която е ужасна, а сестра й, Руни 😀 Иначе Бланшет ми е по-скоро безразлична, поне като жена 🙂