Нов сценарист за продължението на „World War Z“

от на 2015-11-01
 

Готови ли сте за още зомбита?

Дълго време новините за продължението на „World War Z“ ca кът – последно през май ви информирахме за статуса на проекта. Сега научаваме, че Paramount Pictures ca поръчали нов вариант на сценария, след като през лятото Стивън Найт („Източни обещания“) е завършил и предал първата му версия. Продуцентите явно не са били доволни, защото вече са наели Денис Кели („Utopia“) да ревизира текста. Xoдът е озадачаващ, като се има предвид колко по-опитен и адекватен е Найт… и колко по-скромна е до момента кариерата на Кели.

Хуан Антонио Байона („Часът на чудовището“) е все така спряган за режисьор. Мълвата обаче е, че Universal Pictures се опитват да го привлекат за петия „Джурасик парк“, но вероятността Байона да се оттегли от вече сигурно договорената продукция с Брад Пит е малка – във всеки случай, напълно е възможно раздвижването по предстоящия зомби епос да е резултат от конкурентното динозавърско предложение. За нас най-важно е в крайна сметка да видим повече от едноименния роман „Z-та световна война“ (на Макс Брукс), който включва страхотни оригинални истории, огромна част от които биха били наистина подходящи за адаптиране.

Вторият „Z-та световна война“ е насрочен за 9-ти юни 2017 г.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Contact
  2015-11-01 at 22:24

  01. Картинката не е от книгата/филма, убих се да се сетя за този момент, ма да живее Гугъл.
  02. Книгата на български като физически продукт е изпипана много над средното ниво за БГ. Наистина нещо красиво, че аман от скопените родни корици. Тук са 2 /поне аз намазах покрай филма с това издание/, заедно с 10-на чудесни рисунки.
  03. Първата лента й тя абортира на няколко пъти на ниво сценарии. Спомням си, че дори втората половина беше презаснета на ново. Жалко, и тук нещата загребават по същата причина.
  04. Не е само мозъци и зомбита…тоя човек притежава очевидно много широка обща култура и философския опит му се е получил. Заслужава си вниманието от корица до корица.
  05. Битката при Йонкърс може да се филмира епично до ниво Шлемово Усое, че и отгоре.

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2015-11-01 at 23:08

  На бас, че Найт е написал нещо атмосферно и нестандартно, приближаващо се до книгата и са го разкарали за сметка на още един фабрикат. Филмът беше ок, но историите на Брукс наистина заслужава повече.

  Отговор

 • Zhivko
  2015-11-02 at 10:26

  „02. Книгата на български като физически продукт е изпипана много над средното ниво за БГ. Наистина нещо красиво, че аман от скопените родни корици.“??? WTF??? Книгата е с баси грозната и противна корица, зомби-пародия! Добре, че я облякоха във филмово обложка, че да не ме е срам да си я наредя сред другите. По-тъпа типография и грозни рисунки не бях виждал отдавна. Уваженията ми към Петър Станимиров, ама си е оставил ръцете тук.

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2015-11-02 at 11:43

  Дам, и аз си взех с филмовата обложка (blush).

  Отговор

 • Contact
  2015-11-02 at 13:39

  Жика, постарали са се, не изплюли нещо предпремиерно, както е традицията. Аз лично съм ок с крайния продукт, лека носталгия по книгите игри. Вложили са усилия – рисунките най-малкото, това ми стига. Оригиналната оранжева цапаница е като от слон рисувана.

  Само това повече ми допада:
  http://40.media.tumblr.com/9d212f5276acf81dfa516d5b3c2a3a9f/tumblr_mpqluesc5D1qdgsxao1_1280.jpg

  И бонус:
  http://vignette1.wikia.nocookie.net/zombie/images/6/6c/World-war-z-zombie-battle-of-yonkers-wallpaper-1-.jpg/revision/latest?cb=20110610184010

  Отговор

 • Zhivko Petrov
  2015-11-02 at 15:37

  Абе, постарали са се… Аз като знам Станимиров какви неща е правил и последно време какви прави – мани го това, че са се старали! Рисунките вътре са ми ОК на мен, ама тоз фолклорен ансамбъл отпред… whatever, добре, че я облякоха, та го скриха :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-11-07 at 01:29

  3a корицата нищо няма да казвам, но илюстрациите са супер.

  Отговор

Коментирайте