Нов нецензуриран трейлър и плакат на „13 Hours” на Майкъл Бей

от на 2015-11-06
 

13 Hours

Нееднократно сме споменавали, че нямаме нищо против Майкъл Бей – човекът снима екшън по уникален начин, който в повечето случаи (но не винаги) успява да ни разсее дотолкова, че да простим всички останали недостатъци във филмите му (в това число „Армагедон”, „Трансформърс”, „Кръв и пот”, че дори и „Пърл Харбър”), и затова пристъпваме към всеки негов филм без предразсъдъци.

В случая с най-новия му филм обаче, нещата не стоят точно така. По някаква причина „13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi” просто не успява да ни грабне – нито на ниво проект ни беше интересен, нито след като видяхме двата варианта на първия трейлър. Любопитно ни е как Бей ще се справи с подобна сложна, политически ориентирана история, която в никакъв случай не е черно-бяла (а той работи предимно с тези драматургични краски), но нищо повече. А и новият трейлър, който отново идва в два варианта, не успява да ни ентусиазира.

Преди да видите видеата, припомняме, че „13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi” е екранизация по вдъхновения от реални събития роман на Мичъл Зуков, който разказва историята на шестима бивши военни, понастоящем членове на охраната на американска дипломатическа мисия в Бенгази, които са принудени да защитават живота на цивилните, след като са нападнати от ислямистки войски в навечерието на 11-тата годишнина от атентатите на 11 септември 2001.

Нямаме какво повече да добавим към това, което казахме по-горе – засега оставаме равнодушни към филма. Не сме равнодушни обаче към първия му постер, който ни се струва ужасен и предизвиква у нас доста силни отрицателни чувства.

13 Hours - плакат

Режисьор на „13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi” е Майкъл Бей, сценарият е дело на Чък Хоган („The Strain”), а в ролите са Джон Кразински, Джеймс Бадж Дейл, Макс Мартини, Пабло Шрайбър, Доминик Фумуса, Дейвид Денман, Тоби Стивънс, Фреди Строма и други.

Премиерата е 15 януари 2016.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Пламен
  2015-11-06 at 11:47

  Amurrica, FUCK YEAH!

  Иначе пъстрората на Бейските филми не се вписва някак си с gritty атмосферата, която военните филми обикновено трябва да докарат.
  Иначе типично за филм на Мишо Бея, поне три появявания на хамериканския флаг.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-11-06 at 12:00

  Даже и не мисля да ги гледам тия трейлъри.

  Отговор

 • Vladi
  2015-11-06 at 17:39

  Всъщност тази история си е черно-бяла. Мръсни ислямисти срещу цивилизования свят. Case closed. Тук няма нюанси.

  Дано Бей се е изгаврил с регресивните-либерални-политкоректни дебили и морални релативисти, които поставят знак за равенство между мръсните ислямисти и демократичните държави.

  Отговор

Коментирайте