Кой кой е в анимационния „Зоотрополис”

от на 2015-11-02
 

„Зоотрополис” („Zootopia”)

Мине се-не мине някой и друг месец – и изпадаме в анимационно умиление! Не е само поради факта, че някои откачалки в екипа ни гледат „Кошмари преди Коледа” поне веднъж месечно – просто студиата поднасят редовно новини и ние се стремим да не изоставаме. Но ето, че сме пропуснали да споделим как екстравагантната Шакира ще даде гласа си на суперзвездата Газел в „Зоотрополис” на Walt Disney Animation.

След срещата с първия трейлър вече знаете, че ще в града на животните (‘щото хора просто… няма!) ще се впуснат в приключения един измамник-лисан Ник Уайлд, който ще говори като Джейсън Бейтман, и една амбициозна заешка полицайка на име Джуди Хопс, която ще говори с гласа на Джинифър Гудуин.

Сега се пригответе за едно специално изброяване на част от важните герои:

Страхотният Идрис Елба е заел гласа си на главата на полицейското управление в Зоотрополис, Началник Бого – суров и непреклонен бизон, който съвсем не гори от желание да добави Джуди като пълноправен полицай в отряда си от носорози, слонове и хипопотами.

Дж. К. Симънс – още един прекрасен актьор – озвучава кмета на животинския град, Леодор Лайънхарт, който е автор на „мантрата”, от която се ръководи Джуди Хопс: „В Зоотрополис всеки може да бъде всичко.”

Най-чаровният леопард в полицейското управление Бенджамин Клоухаузър посреща всички на рецепцията с ослепителна усмивка и подава лапа за помощ. Най-много от всичко той обича поп-звездата Газел и пържени понички, и ще говори с гласа на Нейт Торънс („Hello Ladies”, „Weird Loners”).

Асистентката на кмета е Белуитър – една сладка овчица с тъничък гласец и дебело руно, която непрестанно е затрупана със задачи от великодушния кмет Лайънхарт, ще бъде озвучена от Джени Слейт („Obvious Child”, „Marcel the Shell”).

Най-просветленият и спокоен бивол в града се нарича Якс дъ-Як (ще говори с гласа на Томи Чонг („Up in Smoke”, „That ’70s Show”) и винаги е готов да предложи на вниманието на Джуди някое прозрение…

Велииколепната Октавия Спенсър (с Оскар за ролята й в „Южнячки”) ще даде гласа си на госпожа Отъртън – отчаяната видра, която се обръща към Хопс с надежда за помощ, тъй като съпругът й най-мистериозно е изчезнал без следа…

Бони Хънт („Return to Me”, „Jerry Maguire”) и Дон Лейк („Dumb and Dumber To”, „The Bonnie Hunt Show”) са поели ролите на Бони и Стю Хопс, майката и таткото на самоотвержената полицайка, която има още около 275 братя и сестри. Двамата Хопс държат ферма за моркови, обожават и подкрепят Джуди, но са много притеснени зааради преместването й в Зоотрополис – никой не знае какво може да се случи в големия град…

Алън Тудик („Rogue One: A Star Wars Story”, „Trumbo”) се завръща в звукозаписното студио на Disney Animation за четвърти път, като сега е дал гласа си на Дюк Уийзълтън – невестулка-професионален мошеник с голяма уста, който се опитва да „хързулне” зайка-полицайка по време на разследването й.

Лисицата Финик говори с гласа на Томи Листър („Friday”, „The Fifth Element”); най-бързият ленивец в Отдела за превозни средства на бозайниците е Флаш – и той ще говори като Реймънд Пърси („Wreck-It Ralph”); най-важните медицински случаи в кметството се възлагат на доктор Мадж Хъни Баджър (с гласа на Кейти Лоус – „Scandal”, „Big Hero 6”); ягуарът Манчас е отличен шофьор, работи в най-голямата компания за лимузини в града и ще говори като Джеси Корти („Frozen”, „Beauty and the Beast”), а Джери Джъмбо Джуниър е лесно раздразнителният собственик на кафене и майстор на слонски сладолед, чиито глас ще бъде на Джон ДиМаджио („Futurama”, „Adventure Time”).

Ето отново краткия синопсис на филма:

В животинския град Зоотрополис един разтропан и приказлив лисан, който се опитва да прокопса бързо и ефективно, се оказва сгащен за престъпление, което не е извършил. Самоотвержен заек – най-доброто ченге в града – почти го е хванал за опашката, обаче и двамата стават жертва на нагла конспирация и са принудени да работят в един отбор, а после разбират, че дори естествените врагове (в природата) могат да станат най-добри приятели (в живота).

Режисьори на „Зоотрополис” („Zootopia”) са Байрън Хауърд („Tangled”) и Рич Мур („Разбивачът Ралф”). Премиерата е предвидена за 4 март 2016.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте