Стив Маккуин

Стив Маккуин е повече от легенда в световното кино! За всички негови почитатели режисьорите Габриел Кларк и Джон Маккена са реализирали впечатляващ документален филм, чиято премиера беше в рамките на фестивала в Кан. Става дума за „Steve McQueen: The Man & Le Mans”, в който са използвани интервюта и уникални кадри, свързани с подготовката на състезателния филм от 1971 година „Le Mans” с участието на Маккуин.

Съдейки по трейлъра и по фестивалните отзиви, а Кларк и Маккена са успели да конструират един изключително интересен и интимен портрет на актьора.

Маккуин е известен със своята страст към високите скорости и „играчки” като състезателни коли и мотори от висша класа – само в „Le Mans” той кара Porsche 917, Porsche 908 и Ferrari 512. През 1970 година той властва в Холивуд и е един от най-прочутите любимци на публиката. Оставил зад гърба си работата по класики като „The Thomas Crown Affair” и „Bullitt”, Маккуин се потапя в любимата си тема – автомобилните състезания, като темата е Франция и „Le Mans”. Работата по филма, който излиза през 1971 година, е съпроводена с много грижи и финансови проблеми, съперничества на снимачната площадка, а резултатът е творба, която не намира подобаващ отзвук сред публиката в Щатите.

Кадрите, използвани в „Steve McQueen: The Man & Le Mans”, хвърлят светлина върху случилото се преди 40 години, и разрешават един по-различен поглед към страстите на Маккуин – „Аз карам, аз съм актьор и кинаджия. Това е историята на състезанието, човече”. Той наистина е бил готов да рискува всичко, за да преследва мечтата си и своята страст…

Steve McQueen: The Man & Le Mans

Премиерата на документалния филм „Steve McQueen: The Man & Le Mans” е в Ню Йорк и Лос Анджелис на 13 ноември, като едновременно с това филмът тръгва в разпространение чрез системата VOD, а също и на DVD и Blu-ray.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *