Хрониките на Шанара

Изминаха две години, откакто не сме споделяли новини около екранизацията на Шанара. То и (почти) нямаше защо, тъй като MTV чак наскоро пуснаха кадри, по които може да се съди за мащаба на продукцията. Лично според нас има една не много благоприятна промяна – Джон Фавро се е отказал от режисурата на първите два епизода и е останал в екипа като изпълнителен продуцент, а на него място е дошъл Джонатан Либесман („Гневът на титаните”, „Teenage Mutant Ninja Turtles”).

Като имаме предвид фенбазата от почитатели на фентъзи, която вече е наясно какво може да очаква от телевизията (за справка – „Игра на тронове”), струва ни се, че авторите на „Хрониките на Шанара” се целят мааалко по-високо, отколкото им позволява… творческият потенциал. Вижте сами!

Тийзър

Трейлър

Първи поглед – Comic-Con 2015

На всички ни е ясно, че не (искаме да) гледаме видеоигра. Никой не твърди, че е лесно да се пресъздаде на екрана света на Шанара, но при положение, че MTV са се постарали с бюджета и избора на безумно-прекрасни локации (ех, тази Нова Зеландия!), личното ни мнение на безпристрастни (не сме чели поредицата) зрители е, че трябваше да се постараят повече. Особено в по-новия, по-дълъг трейлър част от екшъна изглежда толкова бутафорен и нарисуван, колкото… си е.

В основата на телевизионната поредица са книгите-бестселъри на Тери Брукс, който лично участва в подготовката на екранизацията и като изпълнителен продуцент. Адаптацията е дело на Ал Го и Майлс Милър („Smallville”). Действието се развива хиляди години след унищожението на нашата цивилизация, а главни действащи лица са една елфична принцеса, една жена и един човек с полуелфичен произход, които трябва да изпълнят мисията – да спрат армията от демони да унищожат Четирите земи. За по-запознатите ще кажем, че става дума за втората книга – „Камъните на Елфите” („The Elfstones of Shannara”) и основният фокус е върху внука на главния герой от първия роман.

Хрониките на Шанара” стартира през януари по MTV, очаква се да разкажат екшън-фентъзи приключенията в 10 епизода, а главните роли в първия сезон са разпределени между Попи Дрейтън, Остин Бътлър, Ивана Бакеро, Ману Бенет и любимият ни Джон Рис-Дейвис (който след като очарова всички в ролята на джуджето Гимли, приятел на елфите, сега той самият поема ролята на елфически крал!).

Хрониките на Шанара - Гимли става елф

Хрониките на Шанара

Хрониките на Шанара

Хрониките на Шанара

Хрониките на Шанара

Хрониките на Шанара

Хрониките на Шанара

Хрониките на Шанара

Хрониките на Шанара

На запад, в земята на елфите се надига зло, което сякаш не може да бъде победено. Магическото дърво Елкрис умира и заклинанието, което отблъсква демоните и възпира отмъщението им срещу мирните раси отслабва. Внукът на Ший – Уил Омсфорд, ще трябва да се изправи срещу най-големите си страхове и да опази единствената Избрана, която може да възкреси Елкрис. Защото по петите им в преследване се впуска Жътваря – най-страховитият от всички демони, решен да им попречи на всяка цена.

Ще ни е много любопитно да видим окончателния и вид на поредицата, когато стане съвсем готов и изпипан – дори да не сме запознати с този фентъзи свят, не ни липсва ентусиазъм и желание за оценка на резултатите. Особено когато иде реч за телевизия!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Взеха да ме питат за книгите през ден. Явно се гледа. : )

  2. Сериалът се опитва да следва тънката линия между тийн-романс шит и хард фентъзи ей а са ша убием и тоз’ и тоз’ …
    Някои от актьорите не са стока, визуално е повече от добре за такъв проект, абе става за убиване на време
    Момиченцето на Лабиринта на Фавна е станала готина мацка.