Гибсън на снимачната площадка на „Hacksaw Ridge”

Преди два месеца, присъединяването на Винс Вон към екипа на „Hacksaw Ridge” на Мел Гибсън ни даде надежда, че очакваното с нетърпение, отдавна подготвяно режисьорско завръщане на Гибсън най-накрая ще се случи (знаете, че заради изцепките на чичко Мел, пречките пред проекта са дори повече от обикновено). Истинското доказателство, че „Hacksaw Ridge” ще го бъде обаче, получаваме чак сега.

Вчера бе разпространен първият официален кадър от филма, чиито снимки текат в Нови Южен Уелс в Австралия от началото на тази седмица. В центъра на кадъра е Андрю Гарфийлд в главната ролята на реално съществувалия, награден с медал за храброст, отказващ да носи оръжие редник Дезмънд Т. Дос, но освен него виждаме и Винс Вон в ролята на сержант, чиято отговорност е да подготвя новобранците за битка, Сам Уортингтън, който е офицер на рота, и Люк Брейси (новият Джони Юта) като Смити Райкър, алфата във взвода на Дос.

„Hacksaw Ridge” - Андрю Графийлд, Винс Вон, Сам Уортингтън, Люк Брейси

В случай, че не сте запознати, „Hacksaw Ridge” е вдъхновен от действителни събития и разказва историята на Дезмънд Т. Дос (Гарфийлд), редник от армията на САЩ, който отказва да носи оръжие и да убива. По време на битката за Окинава през Втората световна война, Дос работи като медик и спасява живота на 75 човека, помагайки при евакуирането на ранените от фронта. Той е ранен от граната, а по-късно и от снайпер, за което е награден с медал за храброст – първият „noncombatant”, който получава тази чест.

Режисьор на „Hacksaw Ridge” е Мел Гибсън, а сценарият е дело на Робърт Шенкан, Рандъл Уолъс, който е работил с Гибсън по „Смело сърце” като сценарист и по „Бяхме войници” като режисьор, и Андрю Найт („Търсачът”). В ролите са Андрю Гарфийлд, Винс Вон, Сам Уортингтън, Люк Брейси, Тереза Палмър, Рейчъл Грифитс, Нико Кортес и други.

Премиерата е предвидена за следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments