Jessica Jones

След няколко доста добри тийзърчета с приятно чувство за хумор, най-накрая получаваме малко по-ясен поглед към предстоящия сериал на Marvel „Jessica Jones” и трябва да признаем, че изглежда доста добре – по-мрачен от „Daredevil”, с качествен екшън и обещаващ злодей. Всъщност този трейлър най-накрая разкрива малко повече за ролята на Дейвид Тенант, за който доскоро не знаехме кой знае какви подробности. Сега обаче научаваме точно каква е суперсилата му и дори виждаме това, което в бизнеса наричат „crazy ass murderer wall”. Вижте стената и реакцията на Джесика (Кристен Ритър).

Откакто стана ясно, че Netflix нямат за цел просто да си измият ръцете с някакви сериалчета, които да се възползват от инерцията на „Daredevil”, а действително искат да създадат една качествена (и пак да кажем, доста мрачна, което е голям плюс) комиксова ТВ-вселена, вече чакаме „Jessica Jones” със сериозен интерес и дори се замисляме какво ли ще представлява следващия сериал на Netflix, посветен на супергерой на Marvel – „Luke Cage”, който също като Килгрейв получи малко повече внимание в горния трейлър.

За Кейдж обаче ще си говорим друг път, неговата самостоятелна изява е още далеч. Засега да се съсредоточим върху Джесика и обещанията за нещо малко по-различно. Ето каква казва Кристен Ритър:

Този сериал е много различен… Според мен, нашият е по-скоро психологично изследване на героя. Като 13-часов филм. Много бавно развитие на герой, което е много вълнуващо, защото точно това иска една актриса.

Първият сезон на „Jessica Jones” ще бъде от 13 епизода, шоурънър е Мелиса Розенбърг, продуценти са Лиз Фридман и Джеф Лоуб, а режисьор на първите два епизода е С. Дж. Кларксън. В ролите са Кристен Ритър (Джесика Джоунс), Майк Колтър (Люк Кейдж), Дейвид Тенант (Зебедая Килгрейв), Рейчъл Тейлър (Триш Уокър), Кери-Ан Мос (Джери Хогарт), Ика Дарвил (Малкълм), Ерин Мориарти (Хоуп), Уил Травал (Уил Симпсън) и други.

Премиерата на всички 13 епизода е 20 ноември по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Момичето е страшен талант, който досега се показваше предимно в комедии и разни второстепенни роли, но мисля, че сега напълно заслужено ще си излети в A-листата на Холивуд.

    А що се отнася до Дейвид Тенант – открай време известен като жесток актьор и най-вероятно продължава тенденцията, започната от Винсънт Д’Онофрио, за яки (ама наистина яки) злодеи в сериалите на Марвел. Честно казано, във филмите на Марвел, а и по принцип в комиксовите адаптации, малко образи могат да се сравняват с образа на Кингпин, който направи Д’Онофрио – просто собственоръчно качи Daredevil на едно съвсем друго ниво като качество. Уникален актьор, наистина.

  2. ТТТ, изпълнението на Д’Онофрио е наистина добро, но противоречи на всякаква логига не само във вселената, в която вирее Кингпин, но и на логиката на самия сериал. Мое мнение – мяйната ми – все тая. Но тая да ми кажеш, че е уникален талант… Сори, ама… На базата на?

  3. Не виждам защо да противоречи на логиката на сериала – на вселената, може би, особено ако приемем, че част от тази вселена са разни божества като Тор – но сериалът си разчита (засега) на стил „мрачен реализъм“ и такъв злодей тип „манипулиращ мафиот“ се вписва точно (пак казвам, нататък може да е проблем това, но при условностите на първи сезон, почти на сто процента лишен от фантастични елементи, си е точно в целта). А Д’Онофрио дори и само ролята си във Full Metal Jacket да беше направил, щеше да е легенда и уникален актьор – мое мнение. Оттам нататък, дали и какво ще внесе като присъствие в разни сериали – не ми е от такова значение.

  4. Не говорим за божества и за фантастиката, която е константа във вселената. Говорим за персонажа на Кингпин – представянето му като чувствителен дебеланко, неразбран ценител на изкуството и романтичен любовчия и силно принципен мъжага противоречи не само на логиката в така представения свят на тоя пич в сериала, но и на логиката на персонажа, който представя. Слаба режисьорска представа или опит за нестандартна трактовка – все тая, работи като само и единствено клише. Това е от ония изпълнения, за които хората си казват – това, сори, ма и аз можех да го направя. Пълен ташак. А па на колко други нива не бачка – все тая. Д’Онофрио ме кефи иначе, не споря за таланта му. Питах за тая, уникалния талант. На базата на кoe изпълнение го казваш, ако за Д’Онофрио лакмусът ти е Full Metal Jacket?

  5. Не бих казал, че образът е драматургично неоправдан, ако това искаш да кажеш. Това, което ни се представя, е образът на един комплексар – каквито са повечето най-добри злодеи в киното (другото е еднопланови типове със завити мустачки, маниакален смях и т. н. – това е клишето). Образът не е на силно принципен мъжага – а на персонаж, който живее в илюзията (която всички психопати и социопати имат), че е винаги прав, че и да убие, е било за добро, и други подобни извратени представи за реалността. Не смятам, че всеки би могъл да го направи като роля – най-малкото защото все пак мнозинството не сме такива психопати и социопати 🙂 Подобен образ прави например Джеймс Гандолфини в „Семейство Сопрано“ – това, което за него са „принципи“, всъщност са извратени, престъпни нрави, комплексарщина от доста висок порядък (за съжаление, в България подобни нрави не само не се заклеймяват, но се издигат в култ и наистина се възприемат като принципи). Такива хора, движени от изродилата се спортна злоба, от комплексарщината, от болната и сляпа амбиция – именно те се издигат до подобни позиции в обществото, и мисля, че имаме достатъчно примери за това не само в киното. Това с „цененето на изкуството“, „меценатството“ – също го има не само в киното. Има един много приятен като качество сериал – Narcos – в който главният „злодей“ е Пабло Ескобар – един комплексиран дебеланко, който се чуди къде да си копа парите и чиято власт е невъобразима. И този човек е живял под някаква доста близка форма до тази, в която е представен, и според мен е доста, доста логичен (за съжаление).

    С още един абзац – целта според мен е била да се представи един мафиот-лидер и пак според мен си е изпълнена много качествено на всякакви нива – от режисьори (решението първият кадър с Кингпин да е чак в трети епизод, в края, ако правилно си спомням, и то не увлечен в някаква престъпна дейност, е впечатляващо за мен – дотогава главният ни герой се борил с организираното от един неназован престъпен ум, дори може би гений, но с един кадър виждаме, че не – тук няма гений, няма свръхестествен интелект, а един повреден човек, един комплексиран човек. Главното е – има човек, а не картонена фигура) през драматургия (и благодарение на по-голямото време, което форматът позволява, персонажът се разгръща психологически и във времето достатъчно подробно) и до изпълнение (маниери, жестове, смесицата от ранимост и жестокост).

    И защо в случая Д’Онофрио е уникален за мен, в конкретната роля? Според мен няма и един злодей (да кажем, че има, но се броят на пръстите на едната ръка на невнимателен стругар) от филмите и сериалите по комикси на Марвел, който да е равен по комплексност и дълбочина до този Кингпин, а и по принцип в комиксовите филми подобни стойностни изпълнения рядко се срещат, а и ако извадиш Кингпин от този Daredevil, той определено няма да е толкова дяволски добър. А и, както казах – по принцип уникален актьор, с присъствие и усет към ролята – до такава степен, че дори и аз, който имам само някакви базови познания за изходния материал, се почувствах въвлечен в историята и тя ми беше интересна и хич не ми седеше фантасмагорично (както ми се случва с доста от филмите на Марвел). Вече не ги правят (много) такива актьори.

  6. Абсолютно съм съгласен, образът на Кингпин беше прекрасен – интересен и пълнокръвен, а Д’Онофрио го изигра безупречно! Намирам критиките за неоснователни и несериозни.

  7. Абсолютно не съм съгласен, Дринов, ше прощаваш 😀 Интересен и пълнокръвен, съгласен съм. Това обаче го казваш, поне според мен, на фона на всичко, което напоследък се нарои като филми, които неглижират героите си. Ма това, че излизат масови лайна – не прави тоя персонаж нещо толкова уникално… Айде стига сега, трудно ми е да повярвам, че намираш някаква логика в тоя Кингпин. Или в сериала като цяло. I mean…айде де, сериозно ли? Хипер изтъркано е всичко, човек… Недей така. 😀

  8. На мен също образът на Кингпин ми хареса адски много, както и този на Килгрейв.