Кейт Бланшет и Люсил Бол

Съвсем подобава на майстор като Кейт Бланшет да се заеме с поредния предизвикателен проект – след широко обсъждания фестивален „Carol” на Тод Хейнс, който не сме се отказали да се надяваме, че ще успеем да видим на голям екран, идва ред на образа на още една силна жена – Люсил Бол.

Бол е прочута актриса, модел, филмов и телевизионен продуцент, чиято кариера започва в далечната 1929 година, минава през Бродуей, после и с малки филмови роли през 30-те и 40-те години на миналия век, докато не среща родения в Куба музикант Деси Арнас. 11 години по-късно двамата слагат началото на телевизионната поредица „I Love Lucy”, която се превръща в една от най-обичаните програми в телевизионната история на Щатите. Две години след развода им, през 1962 година Люсил Бол става първата жена, която ръководи голямо телевизионно студио – Desilu, продуцирало успешни и популярни поредици като „Мисията невъзможна” и „Стар Трек”. Носителка на награда Сесил Б. деМил, четири „Еми” и още множество други отличия, Бол приключва земния си път на 77 години през 1989.

Арън Соркин се е заел да опише 20-те години от живота на неуморната Бол, когато тя е в зенита на кариерата си – и разчитаме да го стори с майсторство и усет, които е доказвал неведнъж („Социалната мрежа”, „Кешбол”, „Стив Джобс” и др). Продуценти са Escape Artists на Sony, както и синът и дъщерята на Люсил и Деси (които носят същите имена!), но все още няма режисьор, който да е проявил интерес към проекта. Все пак трябва да имаш сили, амбиция и опит, за да се включиш достойно в компанията на Соркин и Бланшет – ще имаме грижата да ви информираме за промяна относно „режисьорския статус” на проекта, тъй като и на нас самите този биографичен филм ни звучи доста интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *