Робърт Родригес ще режисира „Battle Angel” за Джеймс Камерън

от на 2015-10-15
 

Battle Angel Alita

След десетки години напразни надежди, че Джеймс Камерън ще снима отколешния си passion-проект – екранизацията на „Battle Angel Alita” на Юкито Киширо, най-накрая се случва това, което ние вече знаехме в сърцето си и което Камерън не искаше да направи. А именно, да се откаже да го режисира и да го даде на друг.

Deadline съобщават, че Джеймс Камерън и продуцентът Джон Ландау (който последно ни лъжеше, че ще видим филма през 2017 г., след като Камерън приключи работата си по трите продължения на „Аватар”) са избрали Робърт Родригес за режисьор на проекта и в момента между тях текат преговори.

Ето какво споделя Камерън:

Робърт и аз искаме да направим филм заедно от години, затова се развълнувах, когато той каза, че иска да снима „Battle Angel”. Той е доста колаборативен и вече сме като две деца, които се опитват да построят лагерница – забавляваме се и бистрим идеи, креативни и технически. Проектът е много важен и близък на сърцето ми и на никого не вярвам повече, отколкото на Робърт, с неговата техническа виртуозност и бунтарски стил, да поеме режисурата. Нямам търпение да научим повече един за друг, докато правим тази kick-ass епика.

Ето и коментара на Родригес:

Battle Angel” е невероятно богата, жива и изпълнена с енергия епика в традициите на грандиозните, „character-driven” филми на Джим Камерън. Да работя по прекрасния визионерски сценарий на Джим, докато усвоявам разработените от него, най-нови достижения в технологиите, е истински мастерклас по кино. Чест е да изследвам света на Алита заедно с Джим и Джо, чиито филми имат влияние над мен от десетилетия.

Не можем да кажем, че сме супер разочаровани, защото очаквахме подобно развитие на нещата. Знаем, че изборът на Робърт Родригес хвърля в див ужас адски много хора, но не и нас. Ако не е Джеймс Камерън, честно казано, не ни дреме особено кой точно ще бъде режисьор. Поне този избор и думите на Камерън би трябвало да легитимират малко Родригес в очите на тези, които го смятат за тотален „хак”.

Действието на „Battle Angel” се развива през 26 век и разказва за Алита – страдащ от амнезия женски киборг, спасен от бунището от кибер-медика д-р Дайсуке Идо. Алита, която помни единствено обучението си в смъртоносно бойно изкуство, става воин-преследвач и открива и елиминира опасни престъпници. В контекста на епично екшън-приключение, филмът ще изследва личното пътешествие на една млада жена към себеоткриването и намирането на любовта.

Ще следим развитието на проекта, но няма да си го слагаме на сърце.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2015-10-15 at 12:35

  От една страна е добре ,от друга не е .Ама поне може да го видим по-рано,Камерън ще се занимава с Аватар до 2020 сигурно :) А ще у4аства и като продуцент ,така 4е да по4ват

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-10-15 at 14:25

  Бих предпочел още 10 години да го чакам тоя филм, но да е на Кемърън, а не на тоя смотан hit-and-miss Родригес…

  Отговор

 • heinrich
  2015-10-15 at 16:22

  Робърт Родригес…… НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Отговор

 • Satyr73
  2015-10-15 at 18:55

  Нееееееееееееее, Дааааааааааааааааааааа!

  Отговор

 • heinrich
  2015-10-16 at 16:59

  Ако не си разбрал Робърт Родригес може само и единствено да осере тази идея……………..
  защото друго няма да направи…..

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-10-17 at 01:36

  Aбе той това го е разбрал… проблемът е, че не го е осъзнал (нещо, което е особено типично за страдащите от кретенизъм). Няма обаче да е лошо да си изнамеря мангата и да я изчета преди филма (независимо дали кретенчето Родригес ще я екранизира или някой друг).

  Отговор

 • Satyr73
  2015-10-23 at 17:00

  Продуцентът не е шефът на всички останали във филмовата продукция – той е този, който защитава творците, работещи в нея, контролира предвидените разходи и спомага за това продукцията да върви напред. Продуцентът трябва да е наясно със своите силни и слаби страни преди да подпише какъвто и да било договор. Както и да разбере много добре какво иска режисьорът като краен продукт. Един продуцент никога не се кара с режисьора, защото той е творческият мотор на филма и има нужда от безрезервна подкрепа. Продуцентът никога не крещи на своя екип, защото изгуби ли веднъж доверите им, пътят към успешния финал се осейва с много повече препятствия.

  Отговор

 • heinrich
  2015-10-23 at 17:11

  Satyr73
  Ти изпили си хапчетата преди на пишеш тези пълни глупости?
  Явно е, че не си…
  Моля те, пий си ги…..

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2015-10-24 at 08:22

  Що?! The Strain е толкова як.

  Nooooot.

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2015-10-24 at 08:28

  Обещавам да не пиша повече, преди да съм пил кафе. 😐

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2015-10-24 at 11:26

  Той Камерън защити и новия Терминатор. Авторитетът му по легитимиране рязко взе да пада.

  Отговор

 • MilmFaker
  2016-04-19 at 20:37

  Факт. Първо – endorsement на чекията Т-Генезис, после – даване на контрол върху каквото и да било на лицето Р. Родригез…братовчед на Крум Родригез, предполагам…
  Камерън, Камерън…

  Отговор

Коментирайте