Последен трейлър на „Beasts of No Nation” на Кари Фукунага

от на 2015-10-13
 

Beasts of No Nation

Този петък е премиерата на „Beasts of No Nation” на Кари Фукунага и по този повод Netflix ни представят един последен трейлър, който затвърждава добрите впечатления от всички реклами, които видяхме до момента. Филмът е създаден по едноименния роман на Узодинма Иуала и разказва за малко момче на име Агу, което (след като в страната му избухва гражданска война) е принудено да се присъедини към група наемници, предвождани от страховит командир, в чиято роля влиза Идрис Елба.

Както вече многократно сме отбелязвали, според фестивалните отзиви, филмът наистина си заслужава и е един от предварителните фаворити за отличия в предстоящия сезон на наградите. А за да му осигурят възможност да се състезава, освен на тяхната си платформа, Netflix ще го разпространят и в ограничен брой киносалони. Вижте трейлъра.

В допълнение, вижте и кратък Q&A с Кари Фукунага, Абрахам Атах и Узодинма Иуала след прожекция на филма на BFI London Film Festival.

Агу е младо момче в неназована държава в Западна Африка, което е привлечено към партизанска група, след като в страната избухва гражданска война. Травмиран от смъртта на баща си, който е убит от милицията, Агу е уязвим за опасния, но бащински характер на новия си командир. С разгарянето на войната, Агу става все по-отчужден от живота, който е водил преди началото на конфликта – живот с приятели от училище, църковни служби и време прекарано със семейството. Въпреки че ясно си спомня тези времена, реалността му продължава да пропада в неописуема бруталност, първичен страх и загуба на идентичност. Връзката му с командира се задълбочава, но става и все по-мрачна, и приятелството с другите войници води до измамно усещане за нормален живот.

Сценарист и режисьор на „Beasts of No Nation” е Кари Фукунага („Sin Nombre”, „Jane Eyre”, „True Detective”), а в ролите са Идрис Елба, Абрахам Атах, Ама Абабресе, Ричард Пепъл и Опейеми Фагбохунгбе.

Премиерата е 16 октомври – по Netflix и в ограничен брой киносалони.

коментари
 
Отговорете »

 
 • heinrich
  2015-10-14 at 12:36

  Това ще е един от най добрите филми за годината….

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-10-15 at 01:01

  Дано скоро се мерне – по кина, торенти, фестивали, etc.

  Отговор

 • heinrich
  2015-10-15 at 16:29

  По торентите със сигурност. Очаквам го в близките 1-2 седмици :)

  Отговор

 • heinrich
  2015-11-02 at 22:27

  Вече го има на харддиска ми.. в Блурейрип качество със субтитри. Тези дни ще го гледам и ще споделя мнение :)

  Отговор

Коментирайте