James White

James White”, пълнометражният дебют на режисьора Джош Монд, е проект, който следим с особен интерес най-вече заради блестящото му представяне на „Сънданс” по-рано тази година. Критика и публика го оцениха високо, което му донесе и наградата „Best of NEXT”. Под „следим с особен интерес” обаче имаме предвид това, че внимаваме какво се случва с него, макар и досега да сме пропуснали да отразим съществуването му в сайта. Е, грешката е вече поправена.

След повече от успешна Kickstarter кампания Монд, известен с работата си по няколко късометражни проекта, се заема с тежката задача да разкаже по интригуващ начин един на пръв поглед банален сюжет. Все още не сме гледали творбата му, но ако се съди по отзивите, изглежда се справя повече от добре. Не се съмняваме, че част от успеха се дължи на двамата актьори, поели най-тежките роли. Те са поверени на Кристофър Абът („A Most Violent Year”) и номинираната за „Златен глобус” Синтия Никсън („Sex & The City“).

Джеймс Уайт (Абът) е проблемен младеж на двайсет и няколко години, който се носи по течениетов съвременен Ню Йорк. Хедонистичният му подход към живота го завлича все по-надълбоко, докато той продължава да живее на гърба на майка си Гейл (Никсън). Гневен и потопен в отрицание, той се изправя пред най-голямото си предизвикателство, когато тя е диагностицирана с рак в терминален стадий. Тежките грижи за нея го тласкат към ръба и е време той да реши дали да се промени или да пропадне напълно.

Изпълнението на Никсън е определено като „емоционално опустошително” и е едно от най-добрите в кариерата ѝ. Ето какво споделя тя за филма:

Ракът е това, което ти се случва, докато си твърде зает да чертаеш други планове. Това е историята на един изгубен в живота си млад мъж, настроен да гледа на всичко с отрицание. Грозната истина за болестта на майка му и надвисналата ѝ смърт го сграбчват за гърлото, както нищо друго, и това някак го разтърсва, подтиква го да преосмисли приоритетите си. Филмът улавя прекрасно покъртителния удар на случващото се.Това е безмилостен и безстрашен поглед към последния стадий на смъртоносна болест. Тук няма да чуете поетични разговори.

За финал, вижте няколко снимки и официалния плакат:

James White

James White

James White

James White

James White

James White

Джош Moнд е не само режосьор, но и сценарист на „James White”, а в ролите освен Абът и Никсън ще видим Скот Мескади, Дейвид Харис, Рон Ливингстън и др.

Премиерата е на 13 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *