Concussion

Sony Pictures представиха първия трейлър на вдъхновената от действителни събития драма на Питър Ландесман („Parkland”) „Concussion”, разказваща историята на невропатолога от нигерийски произход  д-р Бенет Омалу (Уил Смит), който открива хроничната травматична енцефалопатия (CET) – дегенеративно заболяване на мозъка, причинено от многобройни повтарящи се удари по главата, каквито се наблюдават в американския футбол.

Както можете да се досетите, когато в Америка идва „някакъв си” емигрант и заплашва устоите на един от символите на държавата – футбола (в някои щати като Тексас, той има почти религиозен статут), нещата не се развиват по най-добрия за него начин.

Ако „Concussion” беше излязъл преди няколко години, когато Уил Смит все още беше на върха, щяхме да заложим здраво, че ще отнесе номинация за „Оскар”. Не защото ни впечатлява с някакво забележително изпълнение, а защото американците обожават подобни филми по действителни случаи и истории за обикновени хора, който дръзват да се изправят срещу статукво и силните на деня, и защото по онова време Смит беше всеобщ любимец.

Сега не сме сигурни – предпочитаме да изгледаме филма, преди да даваме оценки и наградни прогнози. Като цяло трейлърът не изглежда лошо, но малко ни идват насила нещата. Може би ако някой друг беше режисьор, например Бенет Милър, а не Питър Ландесман, чиито „Parkland” беше разочароващ, щяхме да сме по-уверени в положителния краен резултат.

Concussion

Режисьор на „Concussion” е Питър Ландесман, а в ролите са Уил Смит, Алек Болдуин, Люк Уилсън, Гугу Мбата-Роу, Арлис Хауърд, Пол Рейзър, Дейвид Морз, Еди Марсан, Албърт Брукс, Ричард Т. Джоунс, Адеуале Акинуйе-Агбаже и други.

Премиерата е 25 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. капута беше и мой любимец /не че сега не го харесвам/ ама това че отказа ID2, филма направил го звезда, за да снима подобни драма булшит……мех

    но са му докарали афро мутра, нещо джуките ли са му барнали, не ми е ясно, ама физиономията му е по-различна

  2. Доста добре изглежда Смит. Ще вземе номинация сигурно.