Междузвездни войни: Силата се пробужда

Нека не се лъжем, основната причина за съществуването на предстоящите (а и на предишните) „Star Wars” филми са парите. И не става въпрос само за приходите от продажбата на билети за кино, които в световен мащаб ще се измерват в милиарди долари, а за десетките, ако не и стотици (в дългосрочен план) милиарди, които ще спечелят Disney и Lucasfilm от договори с производители на играчки, дрехи, храни, домакинска посуда и каквото още не се сетите, за правото им да ползват марката. Тъжен факт, но това по никакъв начин не ни пречи да очакваме филмите с огромен интерес, а и не означава (поне не и непременно), че те няма да са добри, само защото мотивите за съществуването им са финансови. Разбира се, повече бихме се радвали, ако в основата на всичко бяха творчески пориви.

Тъпото в цялата работа е, че ние сме едни от хората, които са отговорни за това положение – като фенове си купуваме всякакви боклуци с марката, независимо дали имаме нужда от тях или не. Просто е по-силно от нас. Ето, вземете например глобалната кампания от вчера (Force Friday), по време на която беше разкрита новата линия играчки, посветени на „Междузвездни войни: Силата се пробужда”. Тази кампания брилянтно илюстрира казаното по-горе и от нея направо ни се повръща, но в същото време гледаме играчките и искаме да си купим всяка една от тях – ама буквално всяка!… И ако в момента мрънкате, изпращате обидни думи в наша посока и ни обвинявате, че заради нас умира киноизкуството, искаме да погледнете част от тези играчки и с ръка на сърце да кажете, че не бихте се израдвали на някоя от тях.

Няма да ви представяме всичките – може да се разровите в нета, ако ви интересува, а само няколко от по-впечатляващите, като ще започнем от най-големия хит BB8.

Силата се пробужда - BB8

Ако цената на това нещо е краят на „истинското кино”, с удоволствие ще я платим! Ето и за какво още бихме се изръсили:

За финал, за да не сме изцяло консуматорски ориентирани, предлагаме ви малко подробности, свързани с предстоящите филми от поредицата. Първо, Бенисио дел Торо потвърди участието си в „Междузвездни войни: Епизод VIII”, като от изказването му разбрахме, че ролята му наистина ще е със злодейски нюанси (в смисъл ще е лош, но може и да не е най-големият злодей). Второ, вече може да направите предварителните си поръчки за музиката на Джон Уилямс към „Силата се пробужда” – нещо, което очакваме почти толкова, колкото и самия филм. И трето, вижте корицата на комикса, който ще разкаже как C-3PO е получил червената си ръка, както и няколко нови визии от „Силата се пробужда” (имайте предвид, че последната е фенмейд).

Всякакви подробности и материали от сагата „Star Wars” може да намерите в новините ни до момента.

Режисьор на „Междузвездни войни: Епизод VII – Силата се пробужда” („Star Wars: Episode VII – The Force Awakens”) е Дж. Дж. Ейбрамс, който е и сценарист заедно с Лорънс Касдан. Продуценти са Катлийн Кенеди, Брайън Бърк и самият Ейбрамс, а великият Джон Уилямс се завръща като композитор. В ролите са Джон Бойега, Дейзи Ридли, Адам Драйвър, Оскар Айзък, Анди Съркис, Донал Глийсън, Макс фон Сюдов, Лупита Нионг’о, Гуендолин Кристи, Харисън Форд, Марк Хамил, Кари Фишър, Антъни Даниълс, Питър Мейхю и Кени Бейкър.

Премиерата е 18 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Боже мили, искам го това роботче! Искам. Го. Веднага!!!

  2. Аз чакам с нетърпение да видя какви модели тениски ще се появят с приближаването на премиерата.

  3. като каза тениски, има ли у нас магазин за такива нещица? Тениските в озон са мноу зле /лично мнение/ .Един френд се върна от щатско, и му бях поръчал стар уарс тениска, той не знае от кде да я купи, аз си мислих, че фрик шопве там има бол.

    иначе и ВВ8 и „Сокола“ бих си ги купил, заради детето в мен което на времет гледаше тар уарсиграчките на рекла в P.I.F -овете

  4. баси, не гледам кво пиша, а шибаната ми клавиатура е ….. шибана

  5. Аз пък баш от Ozone тия дни ще се пазарувам тениски, харесал съм си няколко комиксови, дето леко поизкъртват. „Star Wars“ тениски още няма, но се чака зареждане в най-скоро време, та пак ще падне охарчване.

  6. епа да не стоя да презареждам нет-а; коментите са за това, а не за дреболия – новина.
    А и вероятно чакате с трейлъра…

    пък на сайта им най-полезна е секцията „К’ъв беше тоя?“:
    http://www.starwars.com/databank

  7. Ocвен постера се появиха и няколко кратки видео тийзъра, но събитието безспорно ще е самият трейлър. До 24 часа ще бъде пуснат официално, така че му се види краят. 🙂