В началото на месеца видяхме официална снимка на Брайън Кранстън като Линдън Б. Джонсън в подготвяната от Джей Роуч предстояща екранизация на бродуейската пиеса„All The Way”, а сега е ред да хвърлим и първи поглед към доста очаквания конкурентен проект (чиито снимки започнаха миналия понеделник) „LBJ” на Роб Райнър, в който ролята на президента Джонсън се изпълнява от всеобщия любимец Уди Харелсън.

Уди Харелсън като Линдън Джонсън в „LBJ”

Уоу! Ако не знаехме, че това е Уди, никога нямаше да го познаем. Изглежда фантастично, а сме сигурни, че и извън физическата прилика (която никога не е била най-важното нещо в този род филми) Харелсън ще закове ролята. Вярваме, че Роб Райнър („This Is Spinal Tap”, „Stand by Me”, „Misery”), когото безкрайно уважаваме, ще му осигури благоприятно поле за изява.

LBJ” е по сценарий на Джоуи Хартстоун (част от Черния списък за 2014) и покрива пет години от политическия живот на Линдън Джонсън – от 1959 до 1964, включително времето му в Сената, вицепрезиденството му под управлението на Джон Ф. Кенеди и избирането му за най-влиятелната длъжност в света, след убийството на Кенеди.

Ето какво споделя Роб Райнър във връзка с Линдън Б. Джонсън:

През 60-те аз бях хипи и Линдън Джонсън беше моят президент… и обект на гнева на моето поколение срещу Виетнамската война. Но с времето, разбирането ми за политическите реалности се промени и аз започнах да виждам ЛБД в доста различна светлина. Той беше сложен човек – комбинация от брилянтни политически инстинкти, груба сила, амбиция и дълбока несигурност.

Както вече казахме, имаме вяра в Райнър и смятаме, че с Уди Харелсън ще ни предложат наистина качествена и интересна политическа биографична драма – всички предпоставки са налице. Нямаме търпение да видим трейлър.

Освен Харелсън като Линдън Джонсън, във филма ще видим още Ричард Дженкинс като сенатор Ричард Ръсел, Бил Пулман като сенатор Ралф Ярабъро, Джефри Донован като президента Кенеди, Ким Алън като Жаклин Кенеди и Дженифър Джейсън Лий като Лейди Бърд Джонсън.

Премиерата се очаква през 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Интересна личност е Линдън Джонсън, а във връзка с този филм се сетих за някогашния проект на Скорсезе и ДиКаприо за друг американски президент – Теди Рузвелт. Жалко, че не се реализира – като се има предвид що за изпълнен с перипетии живот е имал Рузвелт, както и замесените в проекта имена, почти нямам съмнения, че филмът щеше да бъде доста як 🙂

  2. По-интересна ще ми е играта на Брайън Кранстън в „All The Way“, отколкото тази на Уди Харелсън тук, но пък „LBJ“ може би ще е по-любопитен като филм.