Никълъс Холт

Никълъс Холт отдавна е в полезрението на зрителите и творците (той е едва на 25 години, но има 40 телевизионни и филмови роли), но след успеха на „Лудия Макс: Пътят на яростта”, където се справи повече от отлично, вече има статут на истинска звезда и следващите му проекти ще се очакват и разглеждат със сериозно внимание. А в последно време момчето е под пара и ще го видим в един куп нови филми, сред които „Dark Places” на Жил Паке-Бренер, „Equals” на Дрейк Дормъс, „Kill Your Friends” на Оуен Харис и „X-Men: Apocalypse”.

Работата по най-интересната му (поне според нас) роля обаче тепърва предстои. Стана ясно, че Холт е избран да се превъплъти в световно известния писател Джеръм Дейвид Селинджър в режисьорския дебют на Дани Стронг („Тhe Butler – Иконом на седем президента”, „Игрите на глада: Сойка присмехулка”), за който писахме преди време.

Филмът, който вече има ново заглавие – „Rebel in the Rye”, е екранизация по биографичния роман „JD Salinger: A Life” на Кенет Славенски и ще разказва за младия Селинджър, годините, които прекарва във военна служба по време на Втората световна война, множеството му провали в опитите да пробие на литературната сцена и разбира се, за написването на признатата за една от най-добрите книги на ХХ в. „Спасителят в ръжта”.

С интерес ще следим развитието на „Rebel in the Rye” – първо, защото обожаваме Дж. Д. Селинджър и ни е интересно всичко свързано с живота и творбите му, и второ, защото ни е любопитно какво ще направи Никълъс Холт с ролята. Само се надяваме, в крайна сметка да не останем разочаровани, както се случи с доста очаквания документален филм „Salinger”. Бихме се чувствали по-спокойни, ако някой друг беше режисьор, а Дани Стронг беше само сценарист, но определено сме склонни да му дадем шанс.

Джеръм Дейвид Селинджър

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *