Никълъс Холт ще играе Дж. Д. Селинджър в „Rebel in the Rye”

от на 2015-09-01
 

Никълъс Холт

Никълъс Холт отдавна е в полезрението на зрителите и творците (той е едва на 25 години, но има 40 телевизионни и филмови роли), но след успеха на „Лудия Макс: Пътят на яростта”, където се справи повече от отлично, вече има статут на истинска звезда и следващите му проекти ще се очакват и разглеждат със сериозно внимание. А в последно време момчето е под пара и ще го видим в един куп нови филми, сред които „Dark Places” на Жил Паке-Бренер, „Equals” на Дрейк Дормъс, „Kill Your Friends” на Оуен Харис и „X-Men: Apocalypse”.

Работата по най-интересната му (поне според нас) роля обаче тепърва предстои. Стана ясно, че Холт е избран да се превъплъти в световно известния писател Джеръм Дейвид Селинджър в режисьорския дебют на Дани Стронг („Тhe Butler – Иконом на седем президента”, „Игрите на глада: Сойка присмехулка”), за който писахме преди време.

Филмът, който вече има ново заглавие – „Rebel in the Rye”, е екранизация по биографичния роман „JD Salinger: A Life” на Кенет Славенски и ще разказва за младия Селинджър, годините, които прекарва във военна служба по време на Втората световна война, множеството му провали в опитите да пробие на литературната сцена и разбира се, за написването на признатата за една от най-добрите книги на ХХ в. „Спасителят в ръжта”.

С интерес ще следим развитието на „Rebel in the Rye” – първо, защото обожаваме Дж. Д. Селинджър и ни е интересно всичко свързано с живота и творбите му, и второ, защото ни е любопитно какво ще направи Никълъс Холт с ролята. Само се надяваме, в крайна сметка да не останем разочаровани, както се случи с доста очаквания документален филм „Salinger”. Бихме се чувствали по-спокойни, ако някой друг беше режисьор, а Дани Стронг беше само сценарист, но определено сме склонни да му дадем шанс.

Джеръм Дейвид Селинджър

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте