Inglourious Kunts: Епизод XVI – Поредицата „Невъзможна мисия“

от на 2015-08-06
 

Inglourious Kunts: Епизод XVI – Поредицата „Невъзможна мисия“

Шпионинът, когото обичаме – Итън Хънт, е темата на новия ни брой!

Оказва се, че невъзможните мисии не са само в холивудските екшъни за агенти, злодеи и глобални заплахи, но и в студиото на Inglourious Kunts. В случая се оформиха като невидим, но опасен гремлин, скрил се в техниката ни и саботирал звуковото оформление. Това може и да ни коства всичките възможни технически награди и признания за звук, но се надяваме поне да не коства вашето внимание – постарали сме се да звучим членоразделно, дори когато се впускаме в бързи и яростни полемики.

Дискусионният панел е в състав: Мартин „Циничния Елф“ Ангелов (водещ) с гости Благой Иванов, Димитър Дринов и Весела Дринова. Както вече отбелязахме, епизодът е фокусиран върху блокбастър франчайза на Том Круз, а генералните хвалби са в посока на първата „Невъзможна мисия“, която благодарение на Брайън Де Палма продължава да е най-добрата до момента. Разбира се, храним агресивно недоразуменията в двойката, дело на Джон Ву, но признаваме трудните за пренебрегване качества на следващите три части, сътворени съответно от Дж. Дж. Ейбрамс, Брад Бърд и Кристофър Маккуори, като на всичкото отгоре не съумяваме да решим коя от тях е наш фаворит за продължение.

Това съобщение ще се самоунищожи след 5… 4… 3… 2… 1…

Бум!


коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2015-08-07 at 12:54

  шибан петък! Обикновено са ми лабави и си ви гледам, ама тоя се оказА мега работен.
  Но все пак , след вчерашното му гледане, моята подредба – 1,3,4,5,2
  Новия ми хареса, но предните два ми харесаха повече.
  Итън Хънт да го кара по-здравословно, всяка серия почнаха да го реанимират

  Отговор

 • Кирил
  2015-08-07 at 14:28

  Поздравления за новия епизод – с кеф си го изслушах и изгледах.

  Относно подредбата на филмите от поредицата – 1, 5, 3/4, 2 – както и да го погледна въпреки, че Джон У ме радва с хонконгските си проекти, втората Мисия:Невъзможна е слабичък, въпреки амбициозните си Джон У стилизирани екшън сцени.

  Най-новата ме грабна с това, че се доближава като усещане до първата, с всички тези конспирации и подобни елементи от играта на „котка и мишка“. Заедно с отличните каскади и екшън set pieces,разбира се.

  Наравно поставям 3-та и 4-та – и двата класни примери от поредицата и доразвиват цялостната вселена на поредицата.

  П.П. Г-н Дринов – още си чакам епизод посветен на филмите с бойни изкуства – ще дойда до София за такова събитие :) Бъзикам се, не е задължително такъв епизод, че ще отегчим аудиторията май :)

  Поздрави

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-08-07 at 15:00

  Може по повод „Crouching Tiger, Hidden Dragon II: The Green Legend“ да спретнем един спешъл, посветен на филмите с бойни изкуства. :) Проблемът е, че толкова много други теми имаме предвид по-напред, че не знам дали скоро бихме се организирали за подобно предаване… но идеята никак не е лоша.

  Отговор

 • Кирил
  2015-08-07 at 15:21

  @UZUMAKI: Разбирам, че сте доста натоварени откъм тематични епизоди прочие – моето беше просто подмятане и да не се реализира – да сме здрави, само казвам, че ако имаше такова мероприятие щях да участвам в него :)

  Но всяко нещо с времето си, както се казва. Още повече, че епизод за martial arts movies може да се окаже не толкова пространствен и/или мащабен за аудиторията, нито пък дори и толкова популярен на фона на останалите жанрове – но все пак благодаря за добрите думи породени от коментара ми :)

  Поздрави

  Отговор

 • Pacino
  2015-08-07 at 15:47

  Първата серия на Де Палма, е просто невероятно добра, то това е и последният филм за който се сещам и да е режисирал. Следващите просто са на едно ниво, не ми е ясно как успявате да ги подреждате, аз даже и не ги помня за кво иде реч (5-та не съм гледал още).

  Отговор

 • Pacino
  2015-08-07 at 20:44

  Слаба, слаба 5-та, ненам кво толко го фалите, предпочитам се върна 20-на година назад, и си гледам, примерно „Истински лъжи“ с бат Арни.

  Отговор

 • Pacino
  2015-08-07 at 21:07

  Дринов, колкото до Винг, имах възможност да се запозная с него, страшен пич, страхотно профи. Леко лично приех тва за треторазряден, хуу е се видим ние къде сме дали, критици, журналисти или квито и да било, после да говорим за другите.

  Отговор

 • ParadoXx
  2015-08-08 at 01:25

  Много ме кефите,следя ви с интерес,но много лошо пренебрегвате Alien поредицата,за която нямам търпение да направите епизодче.Иначе thumbs Up

  Отговор

 • Liubo Ursiny
  2015-08-09 at 10:23

  I’m with ParadoXx on this one!

  Отговор

Коментирайте