Бен Менделсон, Райън Рейнолдс

В момента, в който ни попадне нещо извън клишето „Холивуд” си отдъхваме, че има какво да очакваме. Такъв е случаят и с „Mississippi Grind” на Анна Боден и Райън Флек – защото много, ама много харесваме „Half Nelson” с Райън Гослинг и защото си падаме и по другия Райън (Рейнолдс), въпреки процентно по-големия брой разочарования, които ни е поднасял през годините. Присъствието на Бен Менделсон в главния актьорски дует на „Mississippi Grind” затвърждава мисълта, че ни предстои нещо… най-малкото любопитно, пък да видим.

Това е Рейнолдс, какъвто го помним от „Chaos Theory”, „Fireflies in the Garden”, „The Nines” и „Definitely, Maybe” – (по-голямата част от) другите му роли могат спокойно да преминат в небитието, на никого няма да липсват! Очевидно е, че Бен Менделсон – или по-скоро лошият късмет на неговия герой, поема основната „двигателна функция” на сюжета, а той се справя повече от отлично с обсебения от хазарта, зависим от залозите неудачник. Тази драматична история попада в категорията нискобюджетни/независими филми, като някои от критиците в Сънданс сравняват чара й с класики от 70-те като „California Split” на виртуозния Робърт Олтман.

Двама „приятели на заровете и залозите” след случайна среща и запознанство, потеглят заедно на път в опит да обърнат лошия късмет. По пътя те научават почти всичко един за друг, срещат какви ли не образи, изправят се пред проблеми от миналото си и им се случва какво ли не… Взаимодействието между двамата актьори в главните роли е забележително; същото важи и за специалното внимание, което отделят на детайлите авторите на филма!

Mississippi Grind

В „Mississippi Grind” участват още Сиена Милър, Аналей Типтън, Робин Уейгърт и Алфро Уъдърд. През септември предстои да бъде показан в програмата на Торонто, в Щатите вече може да бъде видян чрез различни платформи в интернет, а ограниченото му разпространение в определени киносалони стартира на 25 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. мислих си, че аз съм един от малкото, които харесват Райън Рейнълдс, ама тук ме изненадахте.
    Филмът изглежда да е силен, ама фабулата……… срещам много познати лица и преживени събития, не знам до колко тежко ще го приема

  2. Моите уважения към Рейнълдс, който е нелош актьор, но Менделсън е съвсем друга категория и поне от това, което виждам в трейлъра, размазва в поредна роля. Дано все повече режисьори забелязват постоянството му.