Мики Рурк

Обръщаме внимание на този филм от… носталгия. Единствено и само по образа на Мики Рурк, какъвто го помним от (недалечното) минало. Много би ни се искало да го срещнем пак в култово преобразяване, подобно на Марв („Sin City”) или Ранди Робинсън („The Wrestler”), но очевидно това творение не е такъв случай.

Blunt Force Trauma” проследява Джон и Колт – майстори на огнестрелното оръжие и понякога любовници, в техните паралелни, но много различни пътища, които пресичат една специфична и много ъндърграунд култура в стил „боен клуб” – размяна на изстрели по подобие на дуелите от миналото… Има един митичен и непобедим стрелец и Джон се опитва да се добере до дуел с него.

Вероятно е леко излишно уточнението, че във филмографията на сценариста-режисьор Кен Санзел няма почти нищо интересно. Освен Мики и Фрида, с участие може да се „похвали” австралиецът Райън Куантен, който в трейлъра не прави почти нищо, освен да гледа лошо, да бърчи чело и да действа бързо с пистолета.

Филмчето си изглежда нискобюджетно и очевидно се е залетяло директно за DVD-разпространение, защото надали някой ще реши, че му се гледа подобна история, че да си го поръча на VОD – от 5 октомври във Великобритания.

плакт

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *