Деймиън Люис

Както добре знаем, амбицията и осъществяването на „американската мечта”, в комбинация с алчност и безскрупулност, съществуват във всяка драматична история. Именно върху основа, изтъкана от тези съставки, стъпват Брайън Копълман, Дейвид Левийн и Андрю Рос Соркин, за да разработят идеите си в поредицата „Billions”. Вече сме споменавали – тя ще се излъчва за Showtime от началото на 2016, но вече фокусира сериозни очаквания, защото (както знаем) телевизията е новата любима медия на стойностните актьори и изпълнителите на главните роли в „Billions” не правят изключение (и двамата притежават „Златен глобус” и „Еми”).

Началото и краят са ни познати от тийзър-трейлъра, който привлече вниманието ни преди месец, ала допълнителната минута кадри разкрива много интригуващи подробности – и за сюжета, и за персонажите, които успяха да ни спечелят „от пръв поглед”. Няма какво да се лъжем, истории за измамно бързо спечелени богатства и амбициозни кариеристи сме виждали доста, но да проследим как Джамати и Люис мерят сили ни се струва задължително, защото… просто защото са много добри актьори, а от тази порода хора с радост очакваме всякакви изненади.

Billions” е дръзка съвременна драма, която разкрива реалността, управлявана от свръх-богатството, сферите на влияние и корупцията, а главният сблъсък е между две амбициозни фигури на върли противници – зареденият с амбиция и „синя кръв” политически обвързан щатски прокурор Чък Роудс (Джамати) и брилянтният, пресметлив работник, превърнал се в милиардер собственик на осигурителни фондове Боби „Секирата” Акселроуд (Люис). Действието се развива с типично макиавелиански машинации в Ню Йорк – центъра на политиката и финансите. „Billions” обещава интересен разказ за игра на „хищник-и-жертва”, при това със супер-високи залози.

В поредицата участват още Маги Сиф, Малин Акерман, Тоби Ленард Мур, Дейвид Костабайл и Кондола Рашад. Пилотният епизод е режисиран от Нийл Бъргър („The Illusionist”, „Divergent”), който ще бъде изпълнителен продуцент на предвидените 12 едночасови епизода. Showtime ще започне излъчване на сериала, по който все още се работи, на 17 януари 2016 (което никак не е далече, ако се замислите…).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *