Alice Through the Looking Glass

Признаваме си, че за нас най-важните новини от D23 са свързани с „Междузвездни войни”, но това не означава, че не обръщаме внимание на нищо друго. В най-скоро време ще ви представим най-новото около няколко анимационни проекта на студиото, а сега е време за продължението на леко разочароващия „Алиса в Страна на чудесата” – „Alice Through the Looking Glass”.

Самата Алиса – Миа Васиковска, се е появила на сцената на D23, за да разкаже на феновете какво могат да очакват от „Alice Through the Looking Glass”. Режисьорът Джеймс Бобин („The Muppets”, „Muppets Most Wanted”) ще поеме режисьорските отговорности от Тим Бъртън, който остава в продуцентския екип. Сценарият е дело на Линда Уолвъртън. Филмът ще играе едновременно ролята на продължение и на предистория на познатата ни приказка за Алиса и съществата, които среща в Страната на чудесата.

плакат

плакат

Васиковска споделя, че нещо се е объркало в главата на любимия Шапкар (в ролята на отново ще се появи Джони Деп) и той отвежда Алиса на пътешествие през времето – в един момент персонажите се оказват много по-млади от реалността на сегашното време и се опитват да открият къде се корени лудостта на Шапкаря. Предстои им среща със самото Време (в ролята Саша Барон Коен), който е човек-часовник и назидателно подсеща – „не можеш да промениш времето, но може да си вземеш поука от него…”

Според очевидци в Калифорния, показаните кадри от тийзър-трейлъра изглеждат точно като предишния филм и макар всички да си задават въпроса „Кому е нужна още една Алиса?”, отговорът очевидно е финансов. След като филмът на Тим Бъртън от 2010 г. спечели над милиард приходи, неизбежно е да има продължение. Дано да се окаже по-добро от „Страната на чудесата”.

Освен Деп, Васиковска и Барон Коен, ще видим отново Ан Хатауей и Хелена Бонам Картър, ще чуем гласовете на Алън Рикман, Стивън Фрай, Майкъл Шийн и Тимъти Спол, както и на Рис Ифанс (таткото на Шапкаря). „Alice Through the Looking Glass” ще излезе в Щатите във всякакви възможни Digital 3D, Real D 3D и IMAX 3D формати на 27 май 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *