Динозаври!

Филмовата диномания е във възход покрай феноменалния успех на „Джурасик свят“, който тази година унищожи всякаква боксофис конкуренция. Продуцентите от Universal вече са насрочили петия филм от поредицата за клонираните допотопни същества, създадена от Майкъл Крайтън: 22-ри юни 2018 г., като е потвърдено актьорското завръщане на Крис Прат и Брайс Далас Хауърд, а също и повторното присъствие на творческото дуо Дерек Конъли и Колин Тревъроу (с нов режисьор обаче, още не е ясно кой). Очаква се това да е директно продължение на „Джурасик свят“ и сред продуцентите пак ще се мярнат имената на Франк Маршал и Стивън Спилбърг, а фабулата този път ще предложи действие извън островите, които „ИнДжен“ превърна в праисторически обиталища – тоест, нищо чудно да видим повече сцени, сходни с кулминацията в Сан Диего на „Изгубеният свят: Джурасик парк“.

След като обявиха официално, че Тревъроу ще режисира деветия епизод на „Междузвездни войни“, значи можем да очакваме Конъли да се включи и там сценарно, но ceга е ясно, че натовареният му график ще трябва да вмести още една амбициозна продукция: „Kong: Skull Island“ на Джордън Воу-Робъртс, който като че ли вече е фиксирал основния си актьорски екип (преди дни Брий Ларсън сподели, че преговорите ѝ са приключили и се е присъединила към екипа, а днес стана ясно, че ще участва и Тоби Кебъл). По различни версии на сценария досега са работили хора като Дан Гилрой и Макс Боренстайн, а Конъли е нает да полира финалния драфт в сравнително кратък срок, за да може снимките да стартират през есента.

Welcome to Skull Island!

Витаят спекулации дали „Kong: Skull Island“ ще е наистина предистория или пък ще е всъщност продължение на филма „Кинг Конг“ на Питър Джаксън, но засега не мислим да навлизаме в подробности – предпочитаме да коментираме факти, а не слухове. Освен това за нас е по-важно в крайна сметка на 10-ти март 2017 г., за когато е предвидена премиерата, да видим преди всичко солиден блокбастър, без значение кога е ситуирано действието.

Като стана дума за дино-филми – какво, по дяволите, се случва с този проект?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Кори Хокинс и Джейсън Мичъл също са се присъединили към екипа.