Трейлър на „Risen” от режисьора на „Воден свят” Кевин Рейнолдс

от на 2015-08-30
 

Джоузеф Файнс

В последно време религиозните филми (и тук нямаме предвид заглавия като „Изход” на Ридли Скот или „Ной” на Дарън Аронофски, а класически, насочени към вярата филми) са във възход – излизат в голямо количество (последните две години има поне 20-тина заглавия), разнообразни са по отношение на историята и сюжета и се представят добре в боксофиса. От друга страна, средното качество на тези филми си остава константно – снима се много, да, но по-голямата част от тях са нетърпими, обиждат интелекта и доста, доста рядко се появява нещо, което наистина да си заслужава да му се обърне внимание.

Преди обаче някой да ни е обвинил в предразсъдъци – не е тайна, че презираме религията и вярата в Бог във всичките им форми, трябва да кажем, че убежденията ни никога не са ни пречили да оценим един религиозен филм по достойнство, какъвто е случаят със „Страстите Христови” например, който харесваме адски много. Когато нещо е качествено, то е качествено без значение дали сме съгласни с темите и идеите, които „проповядва”.

Та, напоследък, сред всички подобни филми, които ни заливат, засега само два са успели да привлекат интереса ни – „Muhammad” на Маджид Маджиди, чиито трейлър видяхме преди няколко дни, и „Risen”, който ви представяме в момента. „Risen” е дело на Кевин Рейнолдс (отговорен за Робин Худ: Принцът на разбойниците” и печално известния „Воден свят”, който определено ни радва) и разказва историята за възкресението на Исус през погледа на невярващ. В главните роли са Джоузеф Файнс, Том Фелтън и Клиф Къртис. Вижте два трейлъра.

За протокола и за да е ясно – не сме впечатлени, не очакваме много, но все пак искаме да видим „Risen”. Може и да се лъжем, но като че ли рядко виждаме филми за Исус, чието действие се развива предимно след неговото разпване и непосредствено след възкресението му. Това определено е една от причините за интереса ни към филма, а другите са, че трейлърът не ни кара да си изтръгнем очите и ноктите от тъпотия (врътнахме очи само на един-два момента), и сантиментите, които изпитваме към Рейнолдс.

Още веднъж, режисьор на „Risen” е Кевин Рейнолдс, а в ролите са Джоузеф Файнс, Том Фелтън, Клиф Къртис, Питър Фърт, Марк Килийн, Мария Бото, Стивън Хаган и други.

Премиерата е 22 януари 2016.

коментари
 
Отговорете »

 
 • heinrich
  2015-08-30 at 23:02

  Тук искам да отбележа няколко неща накуп, ако мога.

  Нека започна с това, че преди няколко дни гледах един доста интересен филм The Inquiry / Разследването (1986) (на Дамиано Дамиани), който се оказа супер интересен филм.
  Във филма се разказва за това, че Император Тиберий изпраща своя съветник Тит Валерий Тавър в Палестина, да разследва обстоятелствата във връзка с изчезването на тялото на Исус от Назарет, разпънат на кръста пред три години, като съветика се играе от Кийт Карадайн а Пилат понтийски от големия Харви Кайтел. Та въпросния съветник започва да разследва случая от преди три годни по някое време във филма успява да се „внедри“ сред учениците на ИИсус в търсене на тялото му.
  Филма е супер интересен и си заслужава гледането, ако някой не го е гледал да го гледа. В В тази връзка по някое време аз като зрител аз почнах да вярвам, че накря на филма ще открие ИИсус жив и криещ се.
  Както и да е.
  Този филми, ама адски много ми напомня на този, който гледах (все едно му е някакъв рип-оф или римейк) и се надявам също да е така завладяващ и интересен.
  Другото нещо, което искам да споделя е, че и аз много харесвам Воден свят. 😉 Тъмбс ъп!

  И като говорим за Страстите Христови
  Христо Шопов играе просто железен Пилат Понтийски
  ТаХхристо Шопов играе отново Пилат Понтйски и през 2006г. във филма The Final Inquiry (2006), който е точно друга версия на тоя филм който гледах преди дни…..

  Сега в тоя трейлър само на мен ли Пилат Понтийски ми изглежда като Христо Шопов? Или аз нещо се бъркам?

  П.С.
  И какво излиза сега?
  Христо Шопов… най великия Пилат Понтийски за всички времена в историята на киното!!!! :)

  Отговор

 • heinrich
  2015-08-30 at 23:10

  П.С. Сега видях в IMDB, че го играе някакъв Питър Фърт :) Ма тия много си приличат бре :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-08-31 at 09:19

  И на мен Шопов ми харесва като Пилат :)

  Отговор

 • Bodilka
  2015-09-04 at 14:24

  Само да вметна, че религията и вярата са съвсем различни неща… М да…. 😉

  Отговор

 • UZUMAKI
  2015-09-04 at 15:04

  Религията е просто един от многото тревожни симптоми на вредната психическа болест, наречена вяра.

  Отговор

Коментирайте