Поглед към Чарли Хънам като крал Артур на Гай Ричи

от на 2015-08-04
 

Чарли Хънам

Много ми се иска първите снимки от предстоящата Гай-Ричи-сага „Knights of the Round Table: King Arthur”, посветена на Крал Артур, да не се бяха появявали – поне не в този вид! Нямам нищо против Чарли Хънам – напротив, обаче да си играе с легендарен меч като Екскалибур пред фотоапарата, все едно че е решил да съблазнява мацки и/или току-що е приключил с разходка по модния подиум и му е време да си полегне, за да „отпочине” – това го приех като чиста визуална обида.

Мили „чичо” Ричи, премреженият син поглед на Чарли няма да ти спечели почитатели за предстоящата сага, посветена на една от най-прочутите британски легенди на всички времена! Хората очакват солиден актьорски екип, режисиран умело и стегнат, вълнуващ разказ, без много „украшения” и „превземки” – а със снимки като тези, EW трябва да раздават и кърпички на горките тийнейджърки…

Чарли Хънам

То бива руса кипра, то може, ама Хънам ми заприлича леко на превзетия (но много cool) образ на Ахил при Волфганг Петерсен – разликата е в „аутфита”, 10-те години между филмите и още 17 години възрастов диапазон между Чарли и Брад… Странно е за рекламна стратегия на подобен филм да избереш снимки, които не са от площадката, където се развива действието (може да видите една по-долу); още повече е странно Хънам да се размотава с меча, без всъщност да е в ролята си за тази фотосесия. Ако пък е – доста модернистични кожени гащи са му измислили…

Гай Ричи споделя за образа:

„В продължение на години се е наложило клишето крал Артур да се изобразява като благ и мил владетел. С тези две черти на характера може да се обрисува любовник, но за съжаление не са интересни за гледане. Люк Скайуокър винаги ще си остане най-неинтересният герой в „Star Wars”, защото той е „доброто момче”. А те обикновено са скучни.”

Чарли Хънам добавя:

„Артур е ръбат и чепат, но всъщност е боец, който оцелява. Той е пълен с енергия; той е улично хлапе. Определено е много по-корав от образа, който хората са свикнали да си представят. В случая – имаме си работа с класически персонаж от филм на Гай Ричи!”

Ето и официалният синопис:

Един смел нов поглед върху историята представя Артур като младеж, израсъл из улиците на древното поселение Лондон със своята банда – той въобще не подозира бъдещето, за което е предопределен, докато не попада на меча Екскалибур! Предизвикан от силата на тайнственото оръжие, Артур ще вземе някои много важни решения. Превърнал се в част от Съпротивата и увлечен по тайнствена млада жена на име Гуиневир, Артур трябва да овладее меча, да се пребори с вътрешните си демони и да обедини хората, които да победят тиранина-келтски узурпатор Вортигерн, убиец на родителите му, и да завоюва от него короната, която му принадлежи по наследство и по право.

Дързък ход са фантастичните елементи, които режисьорът включва в разказа – гигантски змии, огромни военни слонове и чудовищно създание, подобно на викинг, което носи името The Nemesis (дали ще е персонифицирано „възмездие” или самата богиня на отмъщението Немезида – това предстои да разберем). Дали е подготвен Ричи за навлизане в територията на CG-генерираните образи? Дано, при все че сме сигурни как той ще разчита най-вече на познатите ни от всичките му филми визуални хватки и внимателно подбран актьорски екип, сред които са Джъд Лоу (Вортигерн), Астрид Берже-Фрисби (Гуиневир), Ерик Бана (Утер Пендрагон), Джимон Хонсу (като ръководителя на съпротивата Бедивер) и прекрасният Ейдън Гилън.

Knights of the Round Table: King Arthur, продукция на Warner Bros., се очаква да излезе на екран на 22 юли догодина. Да видим…

коментари
 
Отговорете »

 
 • ТТТ
  2015-08-04 at 12:41

  На тая снимка, дето броди с меча из ливадата, един потник и едни очила го делят от образа на Бичето :) Много смешно изглежда, и то не в добрия смисъл на думата :)

  Отговор

 • Мартин Касабов
  2015-08-04 at 12:47

  Нелепо е.

  Отговор

 • 2015-08-04 at 13:09

  Това са промо-снимки (спепшъли) в самия филм няма да е толкова „напудрен“. Надявам се! :) :) :)

  Отговор

 • Начев
  2015-08-04 at 13:15

  Прилича на турски сериал.

  Отговор

 • инопланетянин
  2015-08-04 at 14:39

  с чарли хънам и стилистите му явно ходим по различни улици, защото нищо улично, ръбато и чепато не се вижда в тези хипсътрски спешъли… или това е лъмбърджак? ох, обърквам се вече 😀

  Отговор

 • Riddick
  2015-08-04 at 15:42

  Фермер търси жена

  Отговор

 • break
  2015-08-04 at 17:24

  Ако беше Къмби, друга песен щеше да пееш:) Иначе ми е супер забавна идеята да се съберат отново Чарли Хънам и Ейдън Гилън след Queer as Folk.

  Отговор

 • Svetly
  2015-08-04 at 23:10

  Айде де – като е „нелепо“, ще си го нарека „нелепо“, независимо дали е Къмби или Хидълс :) Аз и Чарли харесвам – особено в първите сезони на Sons of Anarchy … ама на тоз фотосесия изглежда доста… префърцунено-захаросан, не мислиш ли, break B|

  Отговор

 • legrandelf
  2015-08-05 at 02:24

  От снимката, дето си гали вратлето, директно ми спира интернета…

  Отговор

 • Миро
  2015-10-25 at 21:52

  Не мисля, че снимките са определящ фактор за актьорската игра на Хънам.Предстои да видим (живот и здраве) дали Чарли ще защити главната си роля с така перфектния му английски:)))

  Отговор

 • TTT
  2015-10-25 at 23:14

  Ами, за актьорска игра не са определящи, но за това как лековато и хъшлашки се подхожда към иконичен и митичен образ като Крал Артур мисля, че са определящи :) Това, което виждам тук като снимки, си е тотален кич – и на прима виста много малко (да не кажа почти нищо не) дели този подход от подхода към главния герой в четиричасовия кунг-фу „Левски“ на М. Генчев (подчертавам – говоря за подхода към един иконично-митичен образ, а не за кинематографично-техническата част, която при Гай Ричи е ясно, че ще е десетки хиляди пъти по-добре от каквото и да е българско, а от на Генчев тъпнята разликата ще се измерва поне в квадрилиони).

  Но bottom line – Крал Артур не заслужава това :)

  Отговор

 • 2015-10-26 at 14:01

  Ох, не знам… Не е моят човек Чарли и това си е. Но и друг път съм си променял мнението, надявам се и тук да стане така.

  Отговор

Коментирайте