Мат Деймън

Най-накрая, след два дълги месеца, през които се залъгвахме със снимки и viral видеа, Fox разпространиха нов (пълен) трейлър на „Марсианецът” на Ридли Скот и Мат Деймън. Даже го представиха в два варианта. Вярно е, че са доста подобни, но има достатъчно разлики (най-вече в началото), за да оправдае гледането им. А понеже така и така ще гледате трейлъра няколко пъти, така поне ще имате някакво „извинение”. Или поне това е положението при нас.

Този път спестяваме сюжетна и всякаква друга информация – не защото вече всички би трябвало да са запознати с историята, а защото рекламите са достатъчно ясни и няма нужда от допълнителни пояснения.

Поне според нас, трейлърите изглеждат чудно! Всички елементи (най-вече хуморът и науката) от книгата, на които държахме, присъстват – в добавка имаме и отлична визия, която си е характерна за Ридли Скот. Нямаме търпение да видим филма и стискаме палци отзивите от Торонто, където ще е премиерата му, да са добри.

Вижте и няколко снимки от гостуването на екипа на филма в НАСА, където са оставили изключително добро впечатление.

Той е най-прочутият човек на Земята.

Но проблемът е, че не е там!

Преди шест дни Марк Уотни е стъпил на Марс – един от първите в историята на човечеството. Сега по всичко личи, че ще e и първият, умрял там.

Трагедията започва с пясъчна буря, която пробива скафандъра му и едва не го убива. Изоставен от колегите си астронавти, той се озовава на милиони километри от Земята, сам, без комуникационна система. А дори да имаше такава, храната би му свършила много преди НАСА да изпрати спасителна мисия. Ала по всичко личи, че едва ли ще оцелее достатъчно дълго, за да умре от глад. Далеч по-вероятно е дефектното оборудване, непрощаващата Червена планета или добрата стара „човешка грешка” да го докопат първи.

Но Марк Уотни няма да се предаде без бой.

Режисьор на „Марсианецът” („The Martian”) е Ридли Скот, а сценарият е дело на Дрю Годар. В ролите са Мат Деймън, Джесика Частейн, Кристен Уиг, Кейт Мара, Чуетел Еджиофор, Доналд Гловър, Шон Бийн, Макензи Дейвис, Наоми Скот, Себастиан Стан, Аксел Хени, Майкъл Пеня, Джеф Даниелс и други.

Премиерата е 2 октомври 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Защо имам такова недобро чувство за този филм …. ? Дано да не съм в час …

    2-рият трейлър е сякаш по-нормален от първия – който като го гледах не можах да повярвам как някой ми разказва зад кадър какво представлява разказа пред очите ми… и как този ‘двоен’ разказ всъщност прави така, че спирам да му вярвам…

    Сетих се за трейлъра на Гравитация и как бях реагирал с УАУ – какво е това ? А това бе кратък и драматичен откъс от разказа – без ‘научни’ или каквито и да било други разяснения и обяснения …

    PR-ът тук за научната реалистичност на разказа е чудесен – супер са НАСА и пичовете там и т.н., но това само по себе си не може да направи така, че филмът да стане … Иначе за безкраен холивудски ПР
    до смърт и потупване по рамото един друг е много добро…

    Правилно ли виждам в един момент жена и дете, които го чакат ?!? Ще има и емоционална драма значи….внимателно премерена може би….Във филмът на Куарон (ако помня правилно) имаше едно загубено дете, което никой не очакваше … И филмът беше станал … Защо ?

    AKSEL HENNIE (от любимият Headhundters) – е пак в някаква тъпа треторазрядна роля – А той е абсолютно разкошен …

    А Кристен Уиг учудена има по-скоро комедиен ефект – защото е наистина смешна – и веднага ми действа като дисконект от историята вместо да ме вкара в нейната почуда ….

    Изобщо в страната в която се работи здраво (US of A) – развлечението е наистина необходимо –
    няма лошо да използваме каквото ни попадне по пътя – автентичен и успешен автор, учени хора от НАСА, А листери актьори, европейски актьори, които могат три милиона пъти повече, поглед позитивно вперен към Марс и нашето общо светло бъдеще там …

    Знаем ли какво иска да направи Ридли Скот обаче (за студиото на име Фокс е ясно) …?
    Всичките неща за които може да е този филм – за кое от тях е той в най-голяма и съкровена степен … ?

  2. http://www.engadget.com/2015/08/20/nasa-science-behind-the-martian/

    И аз съм… е, не притеснен, но да кажем учуден, че Уотни ще губи екранно време за сметка на допълнително разхвърляни персонажи. В крайна сметка, какво се е получило, ще разберем след края на филма 🙂

    Нямам проблем да има промени спрямо книгата, ако работят добре.